Własne uprawy w ogrodzie

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ania567
Miła Kobietka

Własne uprawy w ogrodzie

Post autor: Ania567 »

Moi drodzy, co was motywuje do własnych upraw? Od kiedy pamiętam babcia miała swój własny warzywniak, mama to samo.. dla mnie to normalne, żeby posadzić trochę warzyw, ziół. Mamy bardzo mały ogród i narzeczony chce mi to wybić z głowy, że komu to potrzebne. Jak go przekonać? Może dzięki waszym odpowiedziom będę miała więcej argumentów.
Odelie
Miła Kobietka

Re: Własne uprawy w ogrodzie

Post autor: Odelie »

Czy praca w ziemi sprawia Tobie przyjemność czy robisz to tylko dlatego, że babcia i mama to robiły? Jeśli to sprawia Tobie przyjemność to tego się trzymaj! Do tego dochodzą "zyski" w postaci swoich warzyw. Ja uważam, że bób, fasolka, czosnek, buraki czy cebula inaczej smakują z mojego ogrodu niż kupne.
Ostatnio posadziłam sobie krzewy borówki amerykańskiej:
https://podkarpackiesady.pl/21-borowki-amerykanskie

i licze na to, ze już wiosną będę miała pierwsze zbiory :)
kawa
Miła Kobietka

Re: Własne uprawy w ogrodzie

Post autor: kawa »

Moim zdaniem warto także zadbać o zakup odpowiedniej architektury ogrodowej. Oferta sklepu internetowego Ogrodolandia została przygotowana z myślą o osobach, które cenią zarówno funkcjonalność, jak i wygląd ogrodu. Duża różnorodność produktów pozwala stworzyć spójną i atrakcyjną przestrzeń.
ODPOWIEDZ