Na co zwrócić uwagę przy kupnie lodówki?
-
lexie
Na co zwrócić uwagę przy kupnie lodówki?
Noszę się z zamiarem kupna jakiejś lodówki, możecie coś doradzić? Chciałabym, by była na lata i spełniała wszystkie oczekiwania:)
Re: Na co zwrócić uwagę przy kupnie lodówki?
W tych czasach nie wiadomo na co patrzeć, przy zakupie czegokolwiek. Kiedyś ważny był producent i cena, dzisiaj cena odgrywa także ważną rolę, ale z producentami gorzej. Ten kiedyś dobry może robić także tylko na akord, a nie patrzy na jakość. Zrobić dużo i sprzedać. Ja np mam odpukać w niemalowane - ładnych parę lat lodówkę z Amici. Jest dopasowana do mebli. Ale najlepiej udać się np. do Media Markt, czy innego elektrycznego, porozmawiać na uboczu szczerze ze sprzedawcą (nie chodzi o łapówkę, te czasy już dawno minęły,chodzi o to,żeby wypowiedział się bez świadków jaką to on by sobie kupił lodówkę z tego właśnie sklepu)
Bywają tacy, którzy właśnie dla dobra klienta informują go uczciwie, które lodówki idą częściej i które są w porządku.Powodzenia.
Bywają tacy, którzy właśnie dla dobra klienta informują go uczciwie, które lodówki idą częściej i które są w porządku.Powodzenia.
Ważnym kryterium przy zakupie lodówki jest jej klasa zużycia prądu. Wybierz taką, która ma jak najwięcej literek A i dodatkowo plusy. Będzie ona zużywała mniej energii. Przemyśl też, jakiej wielkości lodówka jest Ci potrzebna, czy ma zawierać duży zamrażalnik czy wystarczy mały. Poszukaj też na różnych forach opinii o markach a nawet konkretnych modelach, porównaj ceny i specyfikacje w sklepach internetowych i tych stacjonarnych.
Dokładnie. Zużycie prądu, marka no i wymiary. Ostatnio znalazłam fajną na Darmowe ogłoszenia drobne
na klasę energetyczną i oczywiście na wygląd, chyba, ze lodówka do zabudowy, wtedy tylko względy oszczędnościowe i ilość półek oraz wielkość zamrażalnika 
-
lexie
Ok to już wiem ze ma mieć dużo plusów przy A:). Na pewno wolno stojąca, z zamrażalnikiem. Zależy mi też by jak najdłużej dało się przechowywać żywność, tzn by się nie psuła, ale też nie wysychała - dlatego nie wiem czy lodówki no-frost są dla mnie.
-
mrw111
poradnikowo mówi, żeby dowiedzieć się czy ma funkcje pozwalające na usuwanie z lodówki nieprzyjemnego zapachu
-
lexie
Wypatrzyłam sobie ostatnio lodówkę Whirlpoola z 6 zmysłem, ma filtr antybakteryjny, więc jedzenie nie powinno się psuć - więc też nie będzie brzydkich zapachów w lodowce. A co najważniejsze - nie powstaje szron, więc nie trzeba jej ręcznie rozmrażać, ale też jedzenie nie wysycha, no bo nie jest to klasyczny no-frost.
-
Zorka
Hmm sporo słyszałam o tej lodówce, no może nastepnym razem. Ja zwracam uwage na długość gwarancji.
Gwarancja, firma, pojemność zamrażarki oraz chłodni, energo-oszczędnośc, wymiary to chyba najważniejsze. Ja się kierowałam tym.
_________________________________________________________________________________
Profesjonalne przeprowadzki Kraków zobacz!
_________________________________________________________________________________
Profesjonalne przeprowadzki Kraków zobacz!
-
lexie
Gwarancja to standardowo 2 lata, ale tez czasem można przedłużyć do 5 lat. Znalazłaś gdzieś dłużej?Zorka pisze:Hmm sporo słyszałam o tej lodówce, no może nastepnym razem. Ja zwracam uwage na długość gwarancji.
My wybrzydzać nie zamierzamy, wymyślnych funkcji i bajerów też nie szukamy, ważne, aby dobrze chłodziła i nie psuła się. I oby nie kosztowała za dużo.