Jaki piekarnik godzien uwagi?
Jaki piekarnik godzien uwagi?
Witam. Pytanie banalne, ale sama przez lata miałam jeden i ten sam, teraz jestem do tyłu w tym temacie. Pytanie głównie dla osób, które niedawno kupiły jakiś nowy piekarnik, tak żeby mogły coś doradzić. Sporo piekę i zależy mi na tym, żeby to był sprzęt wielofunkcyjny. I pod względem estetycznym znośny! 
To kobieta wybiera mężczyznę, który ją wybierze.
Re: Jaki piekarnik godzien uwagi?
Ja szukając piekarnika kierowałam się takimi samymi kryteriami. W końcu wybrałam Whirlpool. Naprawdę ładnie prezentuje się w kuchni i ma sporo funkcji. Jestem zadowolona z tego zakupu.
-
lexie
Ja też mam w domu Whirlpoola i jestem mega zadowolona. Zawsze dobrze upieczone, nie ma problemu z temperaturą, złego słowa powiedzieć nie mogę.
Wybrałabym piekarnik parowy ponieważ nie wymaga użycia tłuszczu przy tworzeniu potraw
Ostatnio zmieniony ndz kwie 21, 2013 8:51 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
A co chodzi z tymi piekarnikami, które mają funkcję samoczyszczenia? Piroliza to się chyba nazywa. Przydaje się?
Piekarnik Mastercook jest godny polecenia.
Posiada wszystko co jest niezbędne a nawet więcej
Przy zakupie sugerowałam się dobrymi opiniami internautów i rzeczywiście przyrządzam w nim pyszne dania 
Post moderowany
Posiada wszystko co jest niezbędne a nawet więcej
Post moderowany
Ostatnio zmieniony wt lip 23, 2013 3:55 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
-
lexie
No pewnie że się przydaje - każde zanieczyszczenie wewnątrz piekarnika puści pod wpływem tak wysokiej temperatury. Nie trzeba szorować ani wdychać jakiejś chemii, wystarczy po wszystkim zmieść powstały popiół.toullis pisze:A co chodzi z tymi piekarnikami, które mają funkcję samoczyszczenia? Piroliza to się chyba nazywa. Przydaje się?
O, to brzmi zachęcająco. To pozostaje tylko znaleźć odpowiedni sprzęt, bo chyba nie jest to jeszcze powszechne w piekarnikach. A przy okazji jeszcze: piekarniki parowe - na czym polega ich działanie?lexie pisze: No pewnie że się przydaje - każde zanieczyszczenie wewnątrz piekarnika puści pod wpływem tak wysokiej temperatury. Nie trzeba szorować ani wdychać jakiejś chemii, wystarczy po wszystkim zmieść powstały popiół.
Piroliza na pewno występuje w piekarnikach Whirlpoola.toullis pisze:O, to brzmi zachęcająco. To pozostaje tylko znaleźć odpowiedni sprzęt, bo chyba nie jest to jeszcze powszechne w piekarnikach. A przy okazji jeszcze: piekarniki parowe - na czym polega ich działanie?lexie pisze: No pewnie że się przydaje - każde zanieczyszczenie wewnątrz piekarnika puści pod wpływem tak wysokiej temperatury. Nie trzeba szorować ani wdychać jakiejś chemii, wystarczy po wszystkim zmieść powstały popiół.
-
lexie
Myślę że piekarnik Whirlpoola to najlepszy wybór. Przynajmniej ja nie zamieniłabym swojego na żaden inny.
Zgadzam się. Są wielofunkcyjne, łatwe w obsłudze, niektóre modele posiadają pirolizę. Poza tym bardzo ładnie prezentują się w kuchnilexie pisze:Myślę że piekarnik Whirlpoola to najlepszy wybór. Przynajmniej ja nie zamieniłabym swojego na żaden inny.
-
ola87r
Mnie sie caz cyas podoba integra smart a najbardziej to, że ma dotykowy panel sterujący...
ola87r pisze:Mnie sie caz cyas podoba integra smart a najbardziej to, że ma dotykowy panel sterujący...
Dotykowe panele w piekarnikach występują teraz co raz częściej. Można wybrać właśnie pomiędzy sterowaniem klasycznym a takim dotykowym.
-
lexie
Teraz piekarniki są coraz bardziej nowoczesne, zgrabne i dopasowane do potrzeb konsumentów, nie to co kiedyś:)
Wydaje się, że fajna rzecz. A poza tymi funkcjami, jak jest z wytrzymałością? Nie psuje się? Bo dla mnie też byłoby to ważne.ola87r pisze:Mnie sie caz cyas podoba integra smart a najbardziej to, że ma dotykowy panel sterujący...
- kobietka77
- Fajna Kobietka
A co myślicie o wielofunkcyjnych urządzeniach? Piekarnik ale razem z grillem, można używać też zamiast mikrofali do podgrzewania.
-
ola87r
Z tego co wiem Integra Smart jest raczej solidnie zrobiony więc raczej nie ma szans, że będzie problem z wytrwałością.. 
Myślę, że piekarnik z funkcją grilla to dobry pomysł. Przydatne są też takie funkcje jak pizza czy chleb- wtedy mamy pewność, że nasze dania będą idealnie upieczone.kobietka77 pisze:A co myślicie o wielofunkcyjnych urządzeniach? Piekarnik ale razem z grillem, można używać też zamiast mikrofali do podgrzewania.
Poprzedni piekarnik, a właściwie kuchenkę miałam ponad 10 lat. Podstawowe funkcje wydawały mi się wystarczające i nie czułam potrzeby zmiany na nowszy model. Przeprowadzając się do nowego mieszkania postawiłam na piekarnik do zabudowy i płytę indukcyjną. Wizyta w Media Markt zakończyła się totalnym mętlikiem. Doprawdy nawet nie wiedziałam, że piekarnik może mieć tyle funkcji. Co więcej wydawały mi się zbędnym gadżetem. Ostatecznie kupiłam białego, szklanego Mastercooka
i po kilku tygodniach użytkowania okazało się, że częściej korzystam z funkcji grilla czy pizzy niż z tradycyjnego pieczenia. Gdybyście zapytały mnie wcześniej czy potrzebują tych funkcji powiedziałabym, że nie. Dziś nie wyobrażam sobie już, że mogłabym ich nie mieć.
i po kilku tygodniach użytkowania okazało się, że częściej korzystam z funkcji grilla czy pizzy niż z tradycyjnego pieczenia. Gdybyście zapytały mnie wcześniej czy potrzebują tych funkcji powiedziałabym, że nie. Dziś nie wyobrażam sobie już, że mogłabym ich nie mieć.- kobietka77
- Fajna Kobietka
Często tak jest. Mój szwagier jak kupował z siostrą piekarnik LG z opcją gotowania na parze, to się zastanawiał po co jej to, a tak mu posmakowało, że teraz tylko na parze dania je, nawet schudł trochę 
Ja mam piekarnik z Whirpoola i jestem bardzo zadowolona, piekarnik służy mi bardzo długi czas 
Nowoczesny Salon Spa Bielsko Biała
Ja również mam piekarnik Whirlpoola, zresztą tego producenta sprzęt gości w moim domu już od kilku dobrych lat.Majja81 pisze:Ja mam piekarnik z Whirpoola i jestem bardzo zadowolona, piekarnik służy mi bardzo długi czas
Czy w okolicach 3000 zł można kupić coś solidnego i nowoczesnego? Albo inaczej: czy to niepotrzebny wydatek? Bo tyle moglibyśmy w sumie wydać na piekarnik, a zależy nam na dobrym, wielofunkcyjnym sprzęcie.
-
lexie
Świat i ludzie:) Na przykład taki:Whirlpool AKzM 765 IX kupisz za połowę tej kwoty, a ma wszystkie fajne bajery - 6-ty zmysł, pirolizę i wiele innych.
tak dokładnie, za połowę kwoty masz świetny i wielofunkcyjny piekarnik.lexie pisze:Świat i ludzie:) Na przykład taki:Whirlpool AKzM 765 IX kupisz za połowę tej kwoty, a ma wszystkie fajne bajery - 6-ty zmysł, pirolizę i wiele innych.