Styl skandynawski
-
majkazduda
- Jestem tu nowa :)
Styl skandynawski
Hej,
doradzi ktoś w jakie dodatki dobrać do salonu urządzonego na styl skandynawski?
doradzi ktoś w jakie dodatki dobrać do salonu urządzonego na styl skandynawski?
Re: Styl skandynawski
Wnętrza skandynawskie bazują na jasnych, stonowanych kolorach i muszą być hygge, czyli przytulne
Dlatego postawiłabym na koce, poduszki w kolorach ziemi, może trochę zagaszonej zieleni…no i świece, lampiony i fajne lampy…najlepiej kilka, żeby można było stworzyć odpowiedni nastrój… Świetne lampy drewniane z oryginalnym abażurem (takim trochę origami
widziałam na Lightcenter.
Ważne tylko, żeby nie wprowadzić do wnętrza zbyt wielu odcieni drewna – drzwi, podłogi, meble, lampy najlepiej w jednym, góra w dwóch wybarwieniach, żeby nie wprowadzać chaosu..
Ważne tylko, żeby nie wprowadzić do wnętrza zbyt wielu odcieni drewna – drzwi, podłogi, meble, lampy najlepiej w jednym, góra w dwóch wybarwieniach, żeby nie wprowadzać chaosu..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
mnie w stylu skandynawskim to się takie meble podobają
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Jeśli o mnie chodzi to nie mój styl zupełnie więc nie doradzę. Mój styl to zupełne przeciwieństwo białego minimalizmu 
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Też mam meble skandynawskie w domu. Białe mebelki z Meble Zych. Obsługa doradziła mi żeby dodatki były na zasadzie kontrastu z białymi meblami w zależności czy chcemy mieć ciepły design w pokoju czy raczej zimne tony
-
Elfaktoria
Uwielbiam styl skandynawski. Jasne kolory pomieszczeń jak również przytulna ich aranżacja działaj kojąco i relaksująco.
-
aaanilorak321

Styl skandynawski to zdecydowanie jeden z częściej wybieranych stylów. Nawiązuje często do natury, poprzez motyw drewna. Warto byłoby podkreślić charakter takiej aranżacji stylową lampą z drewnianą podstawą, lub minimalistycznym kloszem. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu na stronie mlamp.pl i wybrania idealnego oświetlenia do swojego wnętrza
Jeden z moich ulubionych. Łączy to co w meblach i wnętrzach lubię najbardziej, czyli prostotę oraz funkcjonalność z pięknym wyglądem.
Designerskie lampy podłogowe - mandihouse.pl
Ciekawe tylko, czy to co nam sprzedają w sklepach pod nazwą "stylu skandynawskiego" to naprawdę on, czy może jego eksportowa wersja, jak to często bywa 
Krzesło biurowe - Biuromax.pl
oj mi sie marzy taki salon. Biel i drewno dokładnie, mam w sypialni deske z ArtCore, niedługo będe też robić saln i w podobnym stylu go urzadzimy z meżem, uwielbiamy otwarta przestrzeń jasne kolory, zieleń dookoła, mamy nadzieję, ze uda nam sie zrealizowac ten plan
http://przewozydoholandii.net.pl/index.php
Beżowe sofy i fotele, wszystko o prostej formie, stoły i krzesła bez żadnych zdobień, półki takie raczej w kolorze ściany, wtapiające się w nią, ewentualnie coś w odcieniach szarości.
I kojarzy mi się też z obrazkami z jelonkami
I kojarzy mi się też z obrazkami z jelonkami
Moim zdaniem najlepszym dodatkiem w takich pomieszczeniach jest mała liczba dodatków
Ja lubie jak jest mało ale to mało ma smaczek i robi to coś
Znajomi zrobili mieszkanie w stylu skandynawskim i na polkach poustawiali bibelotów z Zakopca i Władka i to wygląda tragicznie 
ja zdecydowanie tez stawiam na minimalizm. dlatego po prostu kocham styl skandynawski! uwielbiam jasne, przestronne pomieszczenia które wbrew pozorom wcale nie sa chłodne. styl skandynawski to moja perełka
właśnie przymierzam sie do nowej mebloscianki do salonu. wnetrze mam kolorach szarych/popielatych, sciany biale. znalazlam cudowna komode w salonie agaty idealnie pasujaca do wnetrza - stonowany delikatny kolor - bardzo solidny mebel do tego funkcjonalny
specyfiką stylu skandynawskiego jest właśnie to, że pomimo przewagi bieli (czy ogólnie - bardzo jasnych kolorów) pokój jest i tak bardzo przytulny. Jest jeden zasadniczy problem: trzeba umieć to dobrze zrobić, bo inaczej może wyjść chłodna i odrzucająca przestrzeń..
dekoracje cukiernicze Warszawa
-
aldonka1196
Ja mogę ci polecić odwiedzenie stronki lampunie pl mają spory asortyment jeżeli chodzi o oświetlenie i na pewno odnajdziesz coś odpowiedniego dla siebie. Ja kupiłam tam ostatnio lampę i jestem z niej zadowolona i z obsługi sklepu także.
-
Sylwuśka123
- Miła Kobietka
Ja szukam choinki do biura. Mam w stylu skandynawskim własnie. Znalazłam coś w mojej okolicy tylko nie wiem czy to pasuje bomm.pl myślałam o całej choince ale bardziej mi pasuje wianuszek z szyszkami. Choinka średnio.
Moja pasja moim życiem!
A ja już szukam gdzieś dalej, nie tylko w Skandynawii..
Płytki cementowe marokańskie - valentile.pl
Mnie się styl skandynawski bardzo podoba i niedługo planuję zmienić trochę styl mieszkania na coś podobnego.
-
Sylwuśka123
- Miła Kobietka
Ja trochę zeszłam z toru i do szarości oraz bieli dodałam róż. Nawet ciekawie to wygląda. Oczywiście róż i szary w tym samym nasyceniu.
Moja pasja moim życiem!
Kilka bardzo fajnych inspiracji z wnętrz tego typu znaleźć można w realizacjach firmy: LINK
Poza tym wyjątkowo polecam Pinterest i zszywkę. W obu miejscach jest cała masa zdjęć wnętrz w tej stylistyce:)
Poza tym wyjątkowo polecam Pinterest i zszywkę. W obu miejscach jest cała masa zdjęć wnętrz w tej stylistyce:)
Również jestem fanką stylu skandynawskiego
jestem wprost uzależniona od kupowania różnych dodatków i upiększania swojego mieszkania
białe meble wstawiłam również do pokoju mojej córki dzięki czemu wystrój pokoju może zmieniać sobie wedle chęci i nastroju innymi dodatkami
A LINK bardzo fajne mebelki mają 
http://siudek.com.pl/bizuteria-krakow/o ... d-st205-2/
Według mnie w stylu skandynawskim bardzo pięknie będą komponowały się naturalne świecie z wosku pszczelego lub sojowe w szklanych słoiczkach. Są takie proste, że pasują wszędzie, a do tego pięknie się palą. Ja kupiłam swoje na stronie naturalbee.pl jakiś czas temu i jestem zadowolona. Na pewno wkrótce zrobię tam zakupy ponownie.
uwielbiam własnie dlatego, że jest uniwersalny a dodatki mogą zdziałać cuda i sprawić, zeby był tylko TWOJ;)
Meble holenderskie - Mandihouse.pl