Styl skandynawski

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
majkazduda
Jestem tu nowa :)

Styl skandynawski

Post autor: majkazduda »

Hej,
doradzi ktoś w jakie dodatki dobrać do salonu urządzonego na styl skandynawski?
Zuuza

Re: Styl skandynawski

Post autor: Zuuza »

Wnętrza skandynawskie bazują na jasnych, stonowanych kolorach i muszą być hygge, czyli przytulne :) Dlatego postawiłabym na koce, poduszki w kolorach ziemi, może trochę zagaszonej zieleni…no i świece, lampiony i fajne lampy…najlepiej kilka, żeby można było stworzyć odpowiedni nastrój… Świetne lampy drewniane z oryginalnym abażurem (takim trochę origami :) widziałam na Lightcenter.
Ważne tylko, żeby nie wprowadzić do wnętrza zbyt wielu odcieni drewna – drzwi, podłogi, meble, lampy najlepiej w jednym, góra w dwóch wybarwieniach, żeby nie wprowadzać chaosu..
6741132.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

mnie w stylu skandynawskim to się takie meble podobają
Obrazek
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

cd
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Jaśmin »

Jeśli o mnie chodzi to nie mój styl zupełnie więc nie doradzę. Mój styl to zupełne przeciwieństwo białego minimalizmu :D
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo
Obrazek
aldonka9

Post autor: aldonka9 »

Też mam meble skandynawskie w domu. Białe mebelki z Meble Zych. Obsługa doradziła mi żeby dodatki były na zasadzie kontrastu z białymi meblami w zależności czy chcemy mieć ciepły design w pokoju czy raczej zimne tony
Elfaktoria

Post autor: Elfaktoria »

Uwielbiam styl skandynawski. Jasne kolory pomieszczeń jak również przytulna ich aranżacja działaj kojąco i relaksująco.
aaanilorak321

Post autor: aaanilorak321 »

Obrazek
Styl skandynawski to zdecydowanie jeden z częściej wybieranych stylów. Nawiązuje często do natury, poprzez motyw drewna. Warto byłoby podkreślić charakter takiej aranżacji stylową lampą z drewnianą podstawą, lub minimalistycznym kloszem. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu na stronie mlamp.pl i wybrania idealnego oświetlenia do swojego wnętrza :)
mara

Post autor: mara »

Jeden z moich ulubionych. Łączy to co w meblach i wnętrzach lubię najbardziej, czyli prostotę oraz funkcjonalność z pięknym wyglądem.
Designerskie lampy podłogowe - mandihouse.pl
yang

Post autor: yang »

Ciekawe tylko, czy to co nam sprzedają w sklepach pod nazwą "stylu skandynawskiego" to naprawdę on, czy może jego eksportowa wersja, jak to często bywa ;)
Krzesło biurowe - Biuromax.pl
ladyshin

Post autor: ladyshin »

oj mi sie marzy taki salon. Biel i drewno dokładnie, mam w sypialni deske z ArtCore, niedługo będe też robić saln i w podobnym stylu go urzadzimy z meżem, uwielbiamy otwarta przestrzeń jasne kolory, zieleń dookoła, mamy nadzieję, ze uda nam sie zrealizowac ten plan
http://przewozydoholandii.net.pl/index.php
unka

Post autor: unka »

Beżowe sofy i fotele, wszystko o prostej formie, stoły i krzesła bez żadnych zdobień, półki takie raczej w kolorze ściany, wtapiające się w nią, ewentualnie coś w odcieniach szarości.
I kojarzy mi się też z obrazkami z jelonkami :D
Awatar użytkownika
Brankala
Miła Kobietka

Post autor: Brankala »

Moim zdaniem najlepszym dodatkiem w takich pomieszczeniach jest mała liczba dodatków :) Ja lubie jak jest mało ale to mało ma smaczek i robi to coś :) Znajomi zrobili mieszkanie w stylu skandynawskim i na polkach poustawiali bibelotów z Zakopca i Władka i to wygląda tragicznie :D
finezyjka

Post autor: finezyjka »

ja zdecydowanie tez stawiam na minimalizm. dlatego po prostu kocham styl skandynawski! uwielbiam jasne, przestronne pomieszczenia które wbrew pozorom wcale nie sa chłodne. styl skandynawski to moja perełka :) właśnie przymierzam sie do nowej mebloscianki do salonu. wnetrze mam kolorach szarych/popielatych, sciany biale. znalazlam cudowna komode w salonie agaty idealnie pasujaca do wnetrza - stonowany delikatny kolor - bardzo solidny mebel do tego funkcjonalny
harimex

Post autor: harimex »

specyfiką stylu skandynawskiego jest właśnie to, że pomimo przewagi bieli (czy ogólnie - bardzo jasnych kolorów) pokój jest i tak bardzo przytulny. Jest jeden zasadniczy problem: trzeba umieć to dobrze zrobić, bo inaczej może wyjść chłodna i odrzucająca przestrzeń..
dekoracje cukiernicze Warszawa
aldonka1196

Post autor: aldonka1196 »

Ja mogę ci polecić odwiedzenie stronki lampunie pl mają spory asortyment jeżeli chodzi o oświetlenie i na pewno odnajdziesz coś odpowiedniego dla siebie. Ja kupiłam tam ostatnio lampę i jestem z niej zadowolona i z obsługi sklepu także.
Sylwuśka123
Miła Kobietka

Post autor: Sylwuśka123 »

Ja szukam choinki do biura. Mam w stylu skandynawskim własnie. Znalazłam coś w mojej okolicy tylko nie wiem czy to pasuje bomm.pl myślałam o całej choince ale bardziej mi pasuje wianuszek z szyszkami. Choinka średnio.
Moja pasja moim życiem!
casia

Post autor: casia »

A ja już szukam gdzieś dalej, nie tylko w Skandynawii..
Płytki cementowe marokańskie - valentile.pl
Angeli

Post autor: Angeli »

Mnie się styl skandynawski bardzo podoba i niedługo planuję zmienić trochę styl mieszkania na coś podobnego.
Sylwuśka123
Miła Kobietka

Post autor: Sylwuśka123 »

Ja trochę zeszłam z toru i do szarości oraz bieli dodałam róż. Nawet ciekawie to wygląda. Oczywiście róż i szary w tym samym nasyceniu.
Moja pasja moim życiem!
metafora

Post autor: metafora »

Kilka bardzo fajnych inspiracji z wnętrz tego typu znaleźć można w realizacjach firmy: LINK
Poza tym wyjątkowo polecam Pinterest i zszywkę. W obu miejscach jest cała masa zdjęć wnętrz w tej stylistyce:)
Joannica

Post autor: Joannica »

Również jestem fanką stylu skandynawskiego :) jestem wprost uzależniona od kupowania różnych dodatków i upiększania swojego mieszkania :) białe meble wstawiłam również do pokoju mojej córki dzięki czemu wystrój pokoju może zmieniać sobie wedle chęci i nastroju innymi dodatkami :) A LINK bardzo fajne mebelki mają :happy
http://siudek.com.pl/bizuteria-krakow/o ... d-st205-2/
milena526

Post autor: milena526 »

Według mnie w stylu skandynawskim bardzo pięknie będą komponowały się naturalne świecie z wosku pszczelego lub sojowe w szklanych słoiczkach. Są takie proste, że pasują wszędzie, a do tego pięknie się palą. Ja kupiłam swoje na stronie naturalbee.pl jakiś czas temu i jestem zadowolona. Na pewno wkrótce zrobię tam zakupy ponownie.
akacja

Post autor: akacja »

uwielbiam własnie dlatego, że jest uniwersalny a dodatki mogą zdziałać cuda i sprawić, zeby był tylko TWOJ;)
Meble holenderskie - Mandihouse.pl
malaga99

Post autor: malaga99 »

Uwielbiam ten styl, świetnie się w nim czuję ;p
https://beautylashes.pl/
ODPOWIEDZ