Witaminy - Spirulina

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
MarianAna
Fajna Kobietka

Re: Witaminy

Post autor: MarianAna »

Suplementacja powinna być np. jeśli ktoś ma jakieś problemy np. pije dużo kawy, która wypłukuje kawę albo jeśli ma nadmiar tłuszczu nagromadzony. Suplementacja musi uzupełniać.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Kochana, z tego co napisałaś wynika... że kawa wypłukuje kawę, co powoduje problemy i że suplementacja przydaje się jeśli się ma nadmiar tłuszczu nagromadzony, bo musi uzupełniać. Trochę chyba za dużo skrótów myślowych zastosowałaś, albo przekombinowałaś w swojej wypowiedzi, bo jest dla mnie zupełnie nieczytelna. Suplementacja ma na celu uzupełnianie, jeśli dobrze pamiętam zajęcia z dietetyki lub zastąpienie jednych elementów innymi, za to o podobnym działaniu. W przypadku ciąży, o której mowa suplementuje się zwykle witaminy i mikroelementy, ale przede wszystkim przyjmuje się kwas foliowy, którego niedobory mogą być tragiczne w skutkach dla dziecka (o czym pisałyśmy już wcześniej). Trochę inaczej ma się suplementowanie w przypadku kulturystyki i fitness. O tym też możemy pomówić, bo mam tę tematykę na bieżąco :)
gohusia

Post autor: gohusia »

Czy wiecie czym się różni Femibion natal 2 od Femibion natal 2 plus. Zauważyłam, że są takie dwa różne produkty ale ceną się nie różnią.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Ten drugi został wzbogacony o witaminę d3 i żelazo :) Cena faktycznie ta sama.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

ooo... żelazo się przyda, ja co chwilę miałam w ciąży anemię, a wit. D3 również, szczególnie teraz, zimno, pochmurno, słońca brakuje.
annakepca
Jestem tu nowa :)

Post autor: annakepca »

Zdrowa dieta to podstawa zdrowego samopoczucia :)
rehabilitacja kraków
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Nie zawsze dieta zaspokaja nasze zapotrzebowanie na witaminy. Często jemy to na co mamy ochotę a nie to co było by nam potrzebne. O tyle o ile jednych witamin brak pokazuje nam organizm o tyle o innych możemy nie mieć zielonego pojęcia. Ja wole poza dietą brać suplementy. Różne testowałam, ale pozostałam na Falvit. Czuję się mniej zmęczona a prowadzę aktywny bardzo tryb życia i wiem, że mam witaminy dostarczone w odpowiedniej ilości.
Madzia1

Post autor: Madzia1 »

Ja z suplementów witaminowych stosuję tabletki musujące żeń-szeń +multiwitamina i to wszystko.
http://dietadukanaprzepisy.com.pl ->sprawdź dobre przepisy.
Awatar użytkownika
gama01
Miła Kobietka

Post autor: gama01 »

Najlepsze są naturalne witaminy w owocach i warzywach.
szperaczka

Post autor: szperaczka »

Przede wszystkim dieta! Jednak bez odpowiednich suplementów ciężko odżywiać się "kompletnie";) rzadko mamy odpowiednią ilość czasu żeby dostarczyć naszemu organizmowi wszystkie potrzebne minerały! Wydaje mi się, że multiwitamina w diecie to bezwzględne minimum :)
majeczkamaj

Post autor: majeczkamaj »

o racja , rzadko kiedy w codziennym pośpiechu można dostarczyć organizmowi wszystkie witaminy , czasami trzeba brać jakieś tabletki żeby czuć się dobrze.
www.beauty-info.pl
Awatar użytkownika
barbórka
Miła Kobietka

Post autor: barbórka »

Ja jestem za witaminkami naturalnymi, dostarczanymi z diety. W suplementach nie zawsze są wystarczające, dzienne dawki. Poza folikiem inne witaminy łykam na zlecenie lekarza.
życie to kamera- uśmiechnij się ;D
akacja456

Post autor: akacja456 »

Ja jadam dużo owoców i warzyw ale dodatkowo biorę sumplementy ale różne jakoś je zmieniam
acai berry 900
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Nie faszeruje sie zadymi suplementami witaminowymi.
Zajadam sporo cytrusow jak pomarancze czy kiwi.
Wydaje mi sie, ze zdrowo sie odzywiam i chyba nie mam niedoborow witaminowych.
Ale gdyby okazalo sie , ze czegos mi tam brakuje w organizmie ,to pewno
wtedy zaczne sie nad jakims wyborem preparatu witaminowego zastanawiac.
Poki co jest ok. :D
Haniek1

Post autor: Haniek1 »

Suplementy tylko wspomagają ale najważniejsza jest dieta i ruch! Nie ma co się oszukiwać, tabletki nie czynią cudów...
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Nie dla każdego wystarcza ruch i zdrowa dieta. Niestety obecne życie w biegu troche nam uniemożliwia. Poza tym niedawno postanowiłam postarać się o drugie dziecko i pierwsze co mi zalecił ginekolog to kompleks witamin, o którym dziewczyny pisaly wcześniej. Ten Femibion. I mam go brać teraz cały okres starania się, żeby już wzbogacić organizm o wszystko co jest mu potrzebne.
młodaduchem

Post autor: młodaduchem »

saweczka25 pisze:Suplementy to tak naprawdę chemia.
Aby naprawdę przyjmować witaminy należy jeść dużo cytrusów, ryb i unikać czerwonego mięsa i alkoholu.
To nie jest tak, że zjesz sobie tabletkę zawierającą "10" witamin i po sprawie - tak przynajmniej mówią nam w reklamach, co jest dla mnie niedorzeczne.
Tylko odpowiedni styl życia i dobrana dieta są sposobem na zdrowe życie.
Nie każdy suplement do chemia ale masz rację zdrowa dieta to podstawa. :)
Witaminy mozna dostarczyć w dobrej diecie (dużo warzyw.owoców,ryb) .Niestety to w wielku ponad 35 lat nie wystarczy.Musimy dostarczyć skórze ,włosom kolagen a tego z diety nawet najlepszej nie wezmiemy. ;-) Polecam pure collagen z firmy noble medica -natralny,czysty kolagen z ryb morskich (pachnie rybą) z wit c bez środków konserwujących.Po 2 miesiącach stosowania same zauważycie zmianę wyglądu skóry,włosów ,paznokci.Mam 46 lat i z racji wieku ,wyprobowania różnych suplementów ,witamin polecam tylko to co wypróbowałam na sobie. :) Pozdrawiam :papa:
Awatar użytkownika
Penelopa
Miła Kobietka

Post autor: Penelopa »

Z warzywami i owocami aktualnie jest niestety tak, że mają coraz mniej witamin. Masowa produkcja zuboża te produkty. Dlatego mimo wszystko warto pomyśleć o dodatkowej suplementacji witaminami. Ja biorę od jakiegoś czasu multiwitaminę Multicode. Plusem było dla mnie to, że nie zawiera sztucznych barwników czy konserwantów, a dodatkowo jest bez laktozy, którą nie za bardzo toleruję.
ola12

Post autor: ola12 »

Ja tam nie używam żadnych suplementów zamiast tego piję codziennie świeże soki z warzyw, owoców i ziół które sama przygotowuje. Tu jest fajny blog na ten temat SPAM
Ostatnio zmieniony pn maja 25, 2015 10:13 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Jankia

Post autor: Jankia »

Osobiście raczej nie używam kupnych witamin np.w tabletkach.Za to stosuję urozmaiconą dietę i myślę że witamin z niej mam pod dostatkiem.
elizeusz268

Post autor: elizeusz268 »

Zawsze najlepiej wybierać nasze rodzime sezonowe owoce i warzywa. W zimie jest trudniej ale wtedy sięgam po kiwi, pomarańcze, granaty, grejpfruty, banany, no i oczywiście warzywa gotowane na parze - bardzo lubię.
Zobacz najciekawsze atrakcje turystyczne w Krakowie dla całej rodziny.
Vervus
Miła Kobietka

Post autor: Vervus »

Nie zapominajcie o cynku i selenie, którego jak na lekarstwo w nafaszerowanych chemią produktach. Można znależć stosunkowo tanie preparaty, kupic sobie choćby 2 razy w roku i wybrać wszystko. z tarczycą nie ma żartów. Wiele kobiet nawet nie wie że ma guzki na tarczycy, nie wspominając o pladze niedoczynności.
Rehabilitant Legnica
kamaladysz

Post autor: kamaladysz »

Ja biorę witaminę b12, a także D3 i K2 - w naszym klimacie to niestety konieczność
Jeśli ktoś potrzebuje to tłumaczenia w mieście Warszawa tutaj: http://www.tlumaczenia.waw.pl/
aanka91
Miła Kobietka

Post autor: aanka91 »

Witaminy w formie suplementów są wskazane głównie dla kobiet w ciąży, osób po ciężkiej chorobie i osób starszych (z powody wieku gorsze wchłanianie). Dodatkowa porcja witamin w formie suplementów przyda się także osobom jedzącym mało warzyw i owoców, szczególnie w czasie zimy.
www.kuzniazdrowia.pl – apteka internetowa
Carmen_
Miła Kobietka

Re: Witaminy - Spirulina

Post autor: Carmen_ »

Kochana,

polecam spirulinę oraz pozostałe algi. Algi to cud natury!
Pracuję w hurtowni ze zdrową żywnością http://BioIndygo.PL :girlactive (polecam super ceny!)
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
ODPOWIEDZ