faktycznie tak jest, pół biedy, gdy ktoś ma dom i zainstalowaną biologiczną oczyszczalnię ścieków lecz w miastach, gdzie nie ma czegoś takiego to jeszcze gorsze rzeczy pracownicy tych oczyszczalni znajdują http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/czesto ... 94172.html nie wiem czy warto faszerować się witaminami w tabletkach skoro są one dostępne w naturalnych składnikachPychaxD pisze:połowa (albo większość) tego co łykamy w postaci suplementów trafia do oczyszczalni ścieków...
Produkty są prawie całkowicie nie wchłanialne...
Witaminy - Spirulina
Re: Witaminy
Dieta to podstawa. Najlepiej zrobić badania i skorzystać z usług dietetyka, to nie kosztuje dużo a na prawdę dużo daje 
Strony www Łódź
Ja się ostatnio zdecydowałam na płynną dietę. Specjalnie pod ten cel zakupiłam urządzenie o nazwie Healthy Juicer. Niestety nie wszystkie owoce i warzywa "wyciska" równie dobrze, ale i tak moim zdaniem jest wyśmienity. Jestem na diecie piaty dzień i poza lekkim osłabieniem pod wieczór czuje się naprawdę dobrze.
Na stronie http://www.terapiasokami.pl jest mnóstwo obiektywnych porad i informacji związanych z tym urządzeniem i innymi. Na pewno to nie jedyne źródło, ale mnie przekonały właśnie tamte informacje. Poza tym zamawiając pod tym adresem wyciskarkę dostałam fajne bonusy, z opracowana dieta włącznie.
PIJMY soki, nie łykajmy tabletek!
Na stronie http://www.terapiasokami.pl jest mnóstwo obiektywnych porad i informacji związanych z tym urządzeniem i innymi. Na pewno to nie jedyne źródło, ale mnie przekonały właśnie tamte informacje. Poza tym zamawiając pod tym adresem wyciskarkę dostałam fajne bonusy, z opracowana dieta włącznie.
PIJMY soki, nie łykajmy tabletek!
-
Tusia
Moim zdaniem godne uwagi są tabletki Falvit. Dla kobiet w ciąży jak i mam karmiących zrobiony jest osobny preparat gdybyście planowały
Falvit zawiera odpowiednią dzienną dawkę witamin i minerałów. Lekarz zalecił mi uzupełnienie witamin, jako, że wyniki nie wyszły idealne, ale nie złe. Kwestia unormowania zarówno diety, ale wydaje mi się, że owy suplement będzie dobrą pomocą w unormowaniu poziomu witamin.
-
a_gatka
Tak, to prawda. Moja siostra przyjmuje go i wyniki ma stabilne. Dobre jest to, że można go zacząć przyjmować w dowolnym momencie ciąży, a potem kontynuować podczas karmienia, bo skład Falvitu dba zarówno o mamę, jak i o malucha. To dobry suplement. Zresztą, sama go biorę, tylko w normalnej wersji 
-
Tusia
No wlasnie - farmaceutka w aptece zapytala sie mnie czy jestem w ciazy czy mnie, czym wprowadzila mnie w niemala konsternacje przyznam szczerze ;P Dowiedzialam sie wtedy ze jest tez inny preparat dla kobiet w ciazy i w czasie karmienia. 
A ja bym raczej powiedziała - trzymaj się takiego lekarza jak złota! To znaczy, że lekarz szanuje Twoje pieniądze i nie chce, żebyś wyrzucała pieniądze na niepotrzebne specyfiki. Dawniej ludzie żyli bez tabletek ze wspomagaczami i jakoś żyli długo i w zdrowiu - bo prawda jest taka, że właściwą dietą da się uzupełnić wszystko. Nigdy nie jest tak, że jakiś składnik występuje tylko w jednym jedynym produkcie - zawsze są jakieś zamienniki. Np. omega-3: występuje w rybach, ale jak nie lubisz ryb to możesz jeść np. olej rzepakowy (oczywiście jako dodatekAgus pisze:http://facet.interia.pl/aktywnosc/kondycja/news-suplementy-diety-skracaja-zycie,nId,446546
Wklejam jeszcze raz stronke do tekstu powyzej bo wystapil jakis blad
"Jeżeli twój lekarz uważa, że dodatkowe zażywanie suplementów nie jest Ci potrzebne lub, że wszystko znajdziesz w pożywieniu, natychmiast zmień lekarza. Im szybciej to zrobisz, tym większa szansa na długie i zdrowe życie" dr J. Wallach
-
gohusia
U nas w domu jakoś od dawien dawna falvit króluje. Teraz nawet reklamę w tv widziałam że mają. jak byłam w ciąży to brałam dla kobiet ciężarnych a teraz ten zwykły dla kobiet. Cenowo jest jednym z tańszych preparatów witaminowych i jak kupuję to od razu 60 sztuk, większe opakowanie.
-
Tusia
Tv nie ogladam bo nie posiadam telewizora...
Tu link SPAM
dotyczacy witamin istotnych dla naszego organizmu.
Tu link SPAM
dotyczacy witamin istotnych dla naszego organizmu.
Ostatnio zmieniony sob paź 26, 2013 11:50 am przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Spam
Powód: Spam
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
witaminy to natura warzywa i owoce
No ale zimą trochę ciężko, nie?
Czemu cięzko ?? Masz mase dostępnych 
Poza tym, jest masa dostępnych owoców i warzyw tzw eco
Poza tym, jest masa dostępnych owoców i warzyw tzw eco
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Najlepsze i najłatwiej przyswajalne są własnie witaminy w owocach i warzywach i takie Ci najbardziej polecam.
dzieci/">http://szafa-olafa.pl/kocyki-dla-dzieci/
Pewnie że najlepiej by było czerpać witaminy z owoców i warzyw ale jednak teraz, wczesną wiosną to chyba jeszcze są owoce z poprzedniego sezonu które leżąc tracą swoja wartość. Więc w pewnych okresach roku suplementy są jak najbardziej wskazane.
-
pomcia
Wskazane przez kogo? Reklamę wyprodukowaną przez producenta? Jak z przyswajaniem sztucznych witamin?
Mnie się wydaje, że z samego jedzenie człowiek nie jest w stanie przyswoić wystarczającej liczby witamin, a na pewno w okresie ciąży jest za mało. Sama się o tym przekonałam, nie brałam żadnych witamin co ginekolog kazał brać, a w 8 miesiącu ciąży miałam takie skurcze nóg, że nie byłam w stanie funkcjonować to wtedy się przeprosiłam z prenalenem z magnezem, życie mi to uratowało bo nie mogłam spać przez ten ból byłam wiecznie zmęczona.
Ja z jakoś tak ze "wspomagaczy" ;p to zażywam jedynie suplementy na poprawę koncentracji, bo jednak spędzam sporo czasu w autobusie, jadąc do pracy i czuję się zmęczona w sumie w większości dnia siedząc ;p od jakiegoś czasu kupuję Actibion, który świetnie robi właśnie na poprawę koncentracji, a przy okazji zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia oraz wpływa korzystnie na sprawność umysłową
a czasem lubię zjeść sobie po prostu jakiegoś batona lub banana ;p ale z tym pierwszym zwłaszcza to trzeba uważać 
- malinka 61
- Kobietka Expert
Ja przyjmuje suplementy jesienią, zimą i wiosną spirulinę dwa razy do roku również na oczyszczenie organizmu , magnez łykam przez cały rok bo piję dużo kawy , zażywam również omegę, w lecie mam przerwę 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

ja jem dużo warzyw i owoców no i przede wszystkim w okresie jesienno zimowym czosnek na 1 miejscu u mnie jest.
Warzywa i owoce, ale to nie wszystko. W ciągu dnia nie każdy z nas ma czas na latanie do warzywniaka po świeże owoce, czy warzywka. Czasami tabletka suplementu, regeneruje ten niedobór, którego nie jesteśmy wstanie zaspokoić. Nie każdy ma czas na wszystko, a suplement to nie zamiennik tylko uzupełniacz.
-
Tusia
Zdecydowanie suplementacja jako uzupełniacz, ale wydaje mi się, że nic na siłę. Bardziej czas ciąży kojarzy mi się z motywacją do tego aby pamiętać o łykaniu suplementów, szczególnie w kwestii kwasu foliowego.
Tabletki to dodatek do zdrowej diety kobiety w ciąży, ale nawet przed łyknięciem zwykłej witaminki radziłabym poradzić się lekarza, tabletki mają teraz w sobie masę świństw
http://www.el-architects.pl
Sama nie odważyłabym się niczego brać, ale to właśnie lekarz polecił mi femibion, więc za jego radą własnie to łykam, bo chyba wie lepiej 
Dokładnie się z tym zgadzam, nic nie zastąpi naturalnych witamin ale.... pewien artykuł może spowoduje zainteresowanie tematemmyszka28 pisze:ja jem dużo warzyw i owoców no i przede wszystkim w okresie jesienno zimowym czosnek na 1 miejscu u mnie jest.
http://wolnemedia.net/zdrowie/czy-witam ... szkodliwe/
kredyt pod zastaw jaworzno