Wieczór panieński

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Misiowatka
Jestem tu nowa :)

Wieczór panieński

Post autor: Misiowatka »

Hej! W lipcu moja kuzynka bierze ślub. Rozmawialiśmy na temat wieczoru panieńsko-kawalerskim spędzonym razem na jakimś mega grillu albo na domku miesiąc wcześniej. Moja kuzynka, nasze koleżanki i mój chłopak oraz jednej koleżanki chłopak myślą, że to super pomysł! Przebieranki, konkursy, zabawy, tańce, śpiewy itd... Dalej jest problem. Pan młody koniecznie chce wieczór kawalerski osobno. Nie miałabym nic przeciwko, ale ....
Kuzynki narzeczony, przyjaciel mojego chłopaka, i kumple Pana młodego są samotni. I już zarzekli się, że muszą iść do pubu, po za tym są prowodyrami i będą namawiać do zaszalenia z 'panienkami'. Jestem strasznie zła, bo kuzynka nie ma nic do powiedzenia. Pokłocili się o to. Rozmawiałyśmy z nią na ten temat, i powiedziała, że wie, że oni jak się napiją to Ci "samotni" będą wypatrywać kobiety w pubie i zapraszać ich do siebie, a jak za dużo alkoholu to i wiadomo...
Czy macie jakieś pomysły jak nakłonić go do zmiany decyzji? W końcu to jest wieczór dla nich. A wszyscy chcą wspólnie (wszystkie kobiety, faceci zajęci około 4) oprócz samotniaków (3). Ale to jej narzeczony jest najbardziej nastawiony, że BEZ KOBIET. :angrywife

A dodam jeszcze, że koleżanki panny młodej są bardzo małomówne, nic nie wypiją oraz na żadną impreze nie pójdą, także spędzimy cały wieczór panieński w domu przy lampce wina...
A tak to przynajmniej byśmy się wybawiły. I dodam też, że dla mnie impreza bez faceta to tylko męczenie się, bo nie potrafię się bez niego dobrze bawić.
Ostatnio zmieniony pn mar 31, 2014 12:09 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: łączenie postów
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Wieczór panieński

Post autor: Hadassa »

Wiesz... wieczór panieński i kawalerski, to owszem dzień dla nich, ale dla każdego osobno,....
jednak to ostatnia taka okazja, jak to się mówi by się wyszaleć...
i wg mnie to młodzi powinni zadecydować jak go spędzą...
a nasunęlo mi się jeszcze jedno pytanie...
to co po ślubie nigdzie go nie puści, bo się będzie bała, że wolni koledzy go na coś namowią ??

po dodanym poście to tak trochę zabrzmiało, jak byście miały im zazdrościć dobrej zabawy w pubie...

p.s. proszę edytować posty, a nie łamać regulamin i pisać posta pod postem
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

wieczór panieński jak sama nazwa wskazuje jest ostatnim wieczorem przed zawarciem związku i bawią się na nim same kobiety.
Kawalerski sami faceci...
to co się robi na tym pozostaje tajemnicą. NIe bierze się aparatów foto, kamer itp.

A ja po tym poście widzę permanentną inwigilację... i totalny brak zaufania. NIe zdecydował bym sie na ślub z taka osobą.
Wszystkow temacie.
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

No bez przesady.Kay i Redo maja racje.Przeciez zaraz nie dojdzie do zdrady.Poza tym wieczor paniensko kawalerski we wspolnym gronie to nie ow wieczor. Po slubie bd mieli mega duzo okazji do takich wspolnych zlotow.
Troche wiecej zaufania i przede wszystkim bez wtyknia sie miedzy nich.Mysle, ze takie wtykanie,doradzanie, pomaganie to tylko odwrotny skutek moze odniesc.
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

No i nie wspomnę już o tym że takie wieczory organizuje nie panna i nie pan młody tylko ich świadkowie.
więc nie robi się z nimi ustaleń tylko porywa... i JAZDA... !!! :D
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

To tez fakt. ("
I w zasadzie wszystko powinno byc niespodzianka .A nie takie uklepane na ostatni guzik.:)
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

zaplanowac mają organizatorzy a główny winowajca takiego wieczoru ma o niczym nie wiedzieć.
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

No tez wlasnie, dlatego napisalam ze takie uklepywanie to nic dobrego.Poniewaz po pierwsze nie jest sie w stanie przewidziec jak potoczy sie imprezka .:) Szczegolnie jak dobra.A po drugie im bardziej cos uklepane tym bardziej lubi sie rypnąc.
Misiowatka

Rozumiem Was, tylko, że wiele znajomych miało wieczór wspólny i było fantastycznie! A po za tym to jest nasza zgrana paczka, po ślubie nie będzie się bała go puścić nigdzie bo my zawsze i wszędzie spotykamy się razem. I bawimy się bajerancko :) A po za tym, i świadek i świadkowa wpadli na pomysł wspólnych wieczorów i jak mówiłam w poście, tylko Pan Młody nie chce i pare osób, którzy tak naprawdę nie powinni mieć nic do powiedzenia bo to tylko koledzy.
I szczerze mówiąc nie zazdroszczę niczego, bo oni - WIEM, bo to taki dzień - napiją się do upadłego :P A my będziemy siedziały przy tej lampce wina i myślały, czy oni żyją, czy gdzieś w rowie nie leżą itd. Bo niektórzy z nich piją w sposób taki, aż padną przed siebie. ;-)
I jeszcze jedno, nie chcemy nic planować. Chcemy po prostu porwać ich gdzieś na jakieś domki, jakieś ognisko, grill, to nie jest planowanie, ale trzeba ten domek wynająć , prawda?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Ale skoro pan młody chce tak spędzić ostatni dzień wolności to co za problem..
i skoro chce się spić do upadłego, to jego sprawa wg mnie....
i sorry ale nie uwierzę, że ślub magicznie zmieni podejście i po ślubie nagle mu zaufa i puści na samotny wieczór ;D
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Nie wiem.Moze i bylo bajerancko itd Ale widocznie pan mlody ma inna wizje i takie "bajerancko" mu nie odpowiada.
Pamietaj ze to oni maja sie bawic dobrze i skoro chce inaczej to dajcie mu ta mozliwosc.Chyba ze ma to tak wygladac tak, ze wy bd sie bajerancko bawic a on nie...
Bo tak mi to troche "na siłe" wyglada...
Misiowatka

a Wy tylko patrzycie na pana młodego a na panią młodą nie??
ona chciałaby mieć razem ten wieczór, może jej zdanie też się liczy? po za tym na 20 osób może z 3 chcą osobno to ja nie rozumiem w czym problem. jeden on chce tak i tak ma być i koniec. a moja kuzynka to może wcale się nie liczy... a on może i będzie się dobrze bawił ale reszta chłopaków nie. także dobrze że chociaż jedna osoba będzie szczęśliwa na tym wieczorze, ciul z resztą ;]
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Od tego jest wilaśnie wieczór kawalerski i panieński... od zabawy OSOBNO...

A nie czy będzie szczęśliwa czy nieszczęśliwa..
Ja bym się z taką nie ożenił... bo będzie tylko gorzej.
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2014 3:33 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: łączenie postów
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

bo są pewne tradycje...
nie na marne to się nazywa wieczór panieński i wieczór kawalerski..
nie sądzisz że gdyby miała to być wspólna impreza to miało by to inna nazwę ??
poza tym, po ślubie dowolnie mogą spedzać razem imprezy
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

W PAni opinii nie wolno.. bo wszyscy chcą cos innego.. i on jak pójdzie to zepsuje imprezę reszcie która zamiast rozdzielić towarzystwo faceci osobno i kobiety również będą udawać jak to jest super w całej kupie.
ech.. co za casy co za ludzie...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

heheh Ty musisz zawsze podsumowac ;)
ale fakt faktem, razem bawić się bedą na weselu ;) czy tam na ślubie...
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Ja powiem tak.Zapytalas , my odpowiedzielismy wg naszego uznania i nie ma co sie zaraz irytowac.Skoro liczylas, ze jak jeden mąz Cie poprzemy, to wybacz ale tak nie bedzie.
A tak poza tym widac, ze juz sobie ustaliliscie co i jak ma byc...i nasze zdanie nie ma tu znaczenia.
ODPOWIEDZ