Wakacje w Polsce czy zagranicą?

Gdzie pojechać na urlop? Co ciekawego zobaczyć? Gdzie miło wypocząć? Takie tematu znajdziemy w tym dziale.
ODPOWIEDZ
vicky0019
Fajna Kobietka

Re: Wakacje w Polsce czy zagranicą?

Post autor: vicky0019 »

Ja w Polsce polecam SPAM.html. Idealne miejsce na weekend ze znajomymi. Wyjeżdżamy tam co roku, tani domek i piękna okolica z dala od ulicznych zgiełków.
Ostatnio zmieniony wt lip 02, 2013 8:53 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
fotograf ślubny warszawa
gohusia

Post autor: gohusia »

Wakacje w PL napewno mają swoje uroki ale jednym, chyba największym minusem jest - pogoda.
Ja już parę razy się przekonałam że za cenę deszczowych wakacji nad naszym morzem miałabym naprawdę dobrą ofertę w biurze podróży. Mam wrażenie że teraz trzeba to wszystko naprawdę dobrze rozmyślić, przekalkulować bo oferty niektóre są bardzo atrakcyjne.
Awatar użytkownika
lulumiranda
Fajna Kobietka

Post autor: lulumiranda »

Dla mnie odpowiedź jest jasna - za granicą. Wakacje w Bułgarii, Grecji czy Chorwacji bywają czasami tańsze niż te nad polskim morzem. Poza tym gdy takie biura podróży jak Słonecznie - posiadają w swojej ofercie wczasy last minute - i gdy dobrze zapolujesz na wycieczkę możesz polecieć za 60-70% pierwotnej ceny :)
Istnieje także opcja lotu z Niemiec - wtedy możesz liczyć na standard taki jaki oferowany jest naszym zachodnim sąsiadom. A muszę Ci powiedzieć, że jest on wyraźnie wyższy niż ten oferowany Polakom.
Maddy_lena
Jestem tu nowa :)

Post autor: Maddy_lena »

Kocham Polskę, ale wakacje spędzam na południu Europy. Dlaczego? Pogoda. Jestem ciepłolubna, kocham słońce, potrzebuję "naładować akumulatory" żeby znieśc potem długą polską zimę :). Inaczej szybko wysiadam psychicznie, mam doła.
Nad Bałtykiem nie mam takiej gwarancji :(. Polskie góry i miasta zwiedzam podczas krótszych wypadów. I to też jest super!
eDom

Post autor: eDom »

Maddy_lena - dobry pomysł. Rzeczywiście pogoda w Polsce nie jest pewna. Poza tym znacznie łatwiej zorganizować krótki wyjazd w kraju, choćby ze względu na dojazd. Chociaż tak naprawdę najlepszym rozwiązaniem są wakacje i w Polsce, i za granicą ;)
nemo25

Post autor: nemo25 »

jasama pisze:Ja lubię wyjeżdżać zagranicę, ale niedaleko- Czechy lub Słowacja. Wróciłam ostatnio z Pragi, a teraz zafundowałam wyjazd rodzicom do zdrowotnego SPA w Piestanach SPAM Będą mogli odpocząć, zregenerować siły i poddać się zabiegom zdrowotnym. Fajne miejsce dla ludzi, którzy chcą zadbać o zdrowie i miło spędzić urlop.
Witaj,
też uwielbiam Słowację, a szczególnie słowacki RAJ Jest tam wszystko czego potrzebuję, góry i mnóstwa fantatsycznych szlaków na wędrówki, piekne krajobrazy, a wieczorem mogę zakosztować przyjemności basenów termalnych:) to naparwdę wyjątkowe miejsce, nie wspomne o zabydkach jakie można przy okazji zwiedzić, jak na przykład przepiękny zamek obronny.
Polecam wszystkim to miejsce na wakacyjny wypoczynek:)
Ostatnio zmieniony pn maja 12, 2014 9:14 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
misialina

Post autor: misialina »

a ja wolę wakacje w Polsce :) jest tyle pięknych, nieodkrytych miejsc. wiadomo cena, standardy się różnią, ale za nic nie zamieniłabym wypoczynku nad jeziorem na wygrzewanie się w 5-gwiazdkowym hotelu w Tunezji.
Jak szkolenia bhp - bioconcept oceniają jego uczestnicy?
renataxxx

Post autor: renataxxx »

Na kilkudniowy wypad wybieram jednak zawsze Polskę i staram się aby to był spontaniczny wypad. Ostatnio byliśmy w Wielkopolsce i zatrzymaliśmy się pensjonacie niedaleko centrum Poznania SPAM -to czysty i zadbany pensjonat z miłą obsługą. Mogę go polecic
Ostatnio zmieniony czw maja 22, 2014 1:26 pm przez hurri, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM, reklama, link
eDom

Post autor: eDom »

Wakacje w Polsce mają swoje plusy. Mamy morze, góry, piękne parki krajobrazowe, a także miejsca dla miłośników historii. Zdecydowanie warto zobaczyć Szlak Orlich Gniazd. :ok:
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Szczerze mowiac, to kazdy zakatek Polski czy swiata ma swoj niepowtarzalny urok.
Przeciez kazdy z nas lubi co innego , a wiec i tak mamy w czym wybierac.
Mysle, ze czesto wybor miejsca naszych wakacji ,jest uzalezniony od zasobnosci naszego potfela.
Polska ma tyle przecudnych miejsc , ze naprawde wybor tez jest bardzo trudny.
Natomiast. zagraniczne wojaze kusza tym czego nie ma w naszym klimacie i urodzie zwiedzania.
Najwazniejsze by znalezc czas, bez ktorego zadne wakacje polskie czy zagraniczne sie nie odbeda , no chyba ze w marzeniach i palcem po mapie. :)
Awatar użytkownika
kajametrowska
Miła Kobietka

Post autor: kajametrowska »

Ja stawiam na Polskę. Oczywiście za granicą również jest ładnie jednak to u nas w kraju można również dobrze ale przede wszystkim tanio wypocząć. My z paczką dobrze się bawiliśmy na przykład pod Warszawą. Znajduje się tam bardzo miły ośrodek Promenada. Dobre warunki, ładna plaża,zieleń tak więc czego niby chcieć więcej ;) Najważniejsze , ze ośrodek jest na dużym terenie tak więc nie ma tłoku.
kamol91

Post autor: kamol91 »

Ja w tym roku postawiłam na Polskę. Spędziłam je w ładnym hotelu blisko Krynicy Morskiej. Jest to magiczne, kameralne miejsce położone w Piaskach, 10 km od Krynicy Morskiej. Posiadają przepyszną kuchnię i miłą obsługę. Było mi z mężem tam bardzo fajnie. Wypoczęliśmy i się opaliliśmy. SPAM
Ostatnio zmieniony wt paź 07, 2014 3:41 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.partybus.pl/wieczor-panieński
anastazja4390

Post autor: anastazja4390 »

Ja jestem za Polską, chociaż pewnie jak Moje dzieci urosną to będą i zagranicą nawet. Teraz co roku jeździmy nad Polskie Morze w okresie wczesnych wakacji lub na koniec. Co roku w inne miejsce. Już myślimy nad rokiem 2015 i szukamy ciekawych miejsc. Jedno już znaleźliśmy Pobierowo, apartament Kornel, bardzo nas zaciekawił. Blisko Plaża, duży Plac zabaw dla dzieci, no i wiele fajnych atrakcji. Cena a jakość miejsca wraz z wyposażeniem pokoi z tego co widzieliśmy na zdjęciach , jest dla nas bardzo satysfakcjonująca. Czy ktoś z was gdzieś tam był w tamtych okolicach?
naddyl

Post autor: naddyl »

W Polsce. Byłam na zagranicznych wakacjach kilka razy i nigdzie nie byłam w pełni zadowolona z pobytu. Wcale nie trzeba przekraczać granicy, aby mieć piękne wspomnienia.
http://imprezy-w-gorach.pl/
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Jak by ktoś się wybierał za granicę, to tu można znaleźć kilka rad na co zwrócić uwagę przy rezerwacji biletów lotniczych, http://www.aasapolska.pl/artykuly/tanie ... -samolotem .
My w tym roku planujemy właśnie gdzieś dalej, więc na pewno skorzystamy
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
muffinka
Miła Kobietka

Post autor: muffinka »

najlepiej odpoczywam w polskich Tatrach :)
millenna

Post autor: millenna »

Czasem lubię odwiedzić jakieś polskie miasto, pozwiedzać, w Polsce jest wiele interesujących miejsc. Jednak ostatnio coraz chętniej wybieram się za granicę. Dobrym pomysłem na wakacje jest np Grecja, w tym roku spędzę tam urlop. Pogoda pewna, inny klimat, inne otoczenie, ludzie, przyda mi się taki wypad. Wakacje nad polskim morzem też kosztują, a nigdy nie wiadomo jaka będzie pogoda, wakacje za granicą też nie są za darmo, ale przy tanich lotach jakie obecnie można znaleźć koszty nie są aż tak wygórowane, trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać. Korzystam z różnych portali z lotami, ostatnio kupiłam bilety do Londynu w promocji na SPAM za niecałe 100zł, ale teraz szukam też innych stron, byle były dobre oferty :)polecajcie jak coś macie
Ostatnio zmieniony wt mar 17, 2015 11:22 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Czarna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Czarna »

millenna pisze:polecajcie jak coś macie
Ale po co, przecież Ty już na to forum nigdy nie zajrzysz.
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
Awatar użytkownika
inek
Extra Kobietka

Post autor: inek »

My w tym roku też jeszcze stawiamy na wakacje w Polsce.
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
buziaczek88
Miła Kobietka

Post autor: buziaczek88 »

Zgadzam się, że Polska ma bardzo wiele do zaoferowania, jednak w tym roku wybieram Portugalię. Chcę mieć pewność, że wygrzeję swoje stare kości:)
Awatar użytkownika
Czarna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Czarna »

Ja mam zamiar nawiedzić Hel. To jest mój pierwszy wybór w tym roku.
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
Awatar użytkownika
marla_s
Miła Kobietka

Post autor: marla_s »

Ostatnie wydarzenia w Tunezji zniechęcają jednak na wyjazd. W sumie nie ma chyba teraz bezpiecznego miejsca na wyjazd. Co o tym sądzicie? Czy lepiej jechać z biurem podróży czy samemu i unikać miejsc turystycznych( w Tunezji z tego co pamiętam było to muzeum)?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Podobno w hotelach jest bezpiecznie.. podobno...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
redgreen
Miła Kobietka

Post autor: redgreen »

bardzo lubię zwiedzać polskie miasta, więc najczęściej nasze wakacje kończą się w Polsce właśnie :) zwiedzaliśmy tak już Wrocłam, poznań, łódź, tarnów teraz kraków planujemy :) mamy już rezerwcje w best westernie, to jest ul Opolska jak sprawdzałam na mapie mamy dobry dojazd z a4 nie trzeba błądzić po mieście.... Polska jest piękna i wystarczy znależć miejsce gdzie się nie było a na pewno bedziecie mile zaskoczeni ile jest do odkrycia ;) Kraków planujemy już od dawna i mam nadzieję ze nas nie zawiedzie ;)
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

Kraków jest bardzo ładny, my wracając z wiosennych corocznych wypadów do Zakopanego zawsze zahaczamy o Kraków :).

W hotelach w krajach arabski -Egipt czy Tunezja może i bezpiecznie, ale i tak strach tam jeździć. Do hotelu trzeba dojechać, wylecieć z tego kraju. I cały wyjazd w hotelu, bez żadnych wycieczek, czy zwiedzania kraju - trochę bez sensu jak dla mnie.
ODPOWIEDZ