Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających. Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
w mojej jest dośc dużo rzeczy, spowodowane kompleksami więc:
puder w kamieniu
fluid
róż
tusz do rzęs
mleczko do demakijażu
płyn do demakijażu oczu
krem
eyeliner w pisaku
pomadka, którą ubóstwiam
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Nie jest tak źle
Ja mam
-cienie do powiek, cała paleta
-tusz do rzęs pogrubiający
-tusz do rzęs wydłużający
-tusz do rzęs pogrubiająco wydłużający grafitowy
-kredka czarna
-kredka niebieska
-kredka biała
-eyliner
-fluid
-korektor
-brązer
-pomadka
-tonik
-waciki i bagietki
-błyszczyk
-lusterko
-krem
-maść wybielająca
i pewnie o czymś jeszcze zapomniałam
Dlatego wcześniej wymieniłam te, które są dla mnie najważniejsze i używam ich najczęściej. Bo tej góry śmieci nie używam, chyba że jest jakieś święto, ale rzadko się zdarza żebym użyła chociaż 1/2 tych kosmetyków... Ale wyrzucić, nie wyrzucę
♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ Vice Miss Babskich Spraw 2013
Myślę, że w kosmetyczce kazdej kobiety - jest po prostu wszystko to taka druga torebka ealbo rodzaj kobiecej apteczki - na wszelkie wypadki Osobiście nie wyjdę z domu bez pomalowanych rzęs - nawet idąc do sklepu - tusz dorzęs obowiązkowy - oczywiście taki, który i wydłuza i podkreca i zagęszcza Polecam taki -> SPAM
Ostatnio zmieniony pn lip 15, 2013 3:25 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:miejsce na polecane produkty jest gdzie indziej, ale tez bez linków prosimy
W mojej kosmetyczce znajduje się wszystko co powyżej,plus jeszcze kilka płatków kosmetycznych i pałeczki do czyszczenia uszu,akurat tak mam,że nigdzie sie bez tego nie ruszam.
w mojej kosmetyczce jest:
-krem BB z Yves Rocher
-podkład z Lorea`l true match
-puder prasowany
-róż do policzków Max factor
-kredka czarna do oczu Avon
-czarny eyleiner Astor
-tusz do rzęs Max factor
-szminka mini z Avonu
puder w kamieniu (L'Oreal)
eyeliner (jakikolwiek)
tusz do rzęs (najczęściej Astor)
pomadka do ust z masłem karite (Floslek)
krem do rąk z olejem rycynowym (też FLos)
W mojej kosmetyczce nie może zabraknąć tuszu do rzęs oraz pomadki ochronnej, a z kosmetyków pielęgnacyjnych to nie wyobrażam sobie życia bez mojej ukochanej odżywki regenerującej Biokap!
W mojej kosmetyczce jest sporo rzeczy, jednak wymienię te których używam najczęściej:
z pielęgnacyjnych:
- żel do mycia twarzy
- tonik do mycia twarzy
- krem do twarzy
- żel pod prysznic
- dezodorant
- mydło w płynie
- peeling do stóp
- szampon do włosów
- odżywka do włosów
- płyn miclearny do zmywania makijażu
- płyn do higieny intymnej
z kolorowych:
- tusz do rzęs
- pomadka
- podkład
Mam te wszystkie cienie, tarki, balsamy, masła, pierdoły, maseczki, lakiery, brązery, etc., ale nie używam ich tak na co dzień. Niektórych w sumie powinnam.
W mojej kosmetyczce znajduje się ; kredka do oczu , lusterko , pomadka do ust , perfum , dezodorant ,grzebień to na wyjście w torebce , w domu większy wybór , bo kremy , podkład , fluidy , waciki , grzebień , szminka , kredki do oczu , tonik
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...
W mojej kosmetyczce siedzi sobie grzecznie i czeka na (częste) użycie tusz do rzęs maybeline taki w grubej niebieskiej tubce i podkład soraya hd nawilżająco - rozświetlający. Poza tym oczywiście lusterko i jakaś wazelinka do ust
Teraz szał robią te takie miniaturowe kosmetyki, na wyjazd, do torebki czy gdzieś.
Widziałam nawet taki mały lakier do włosów (który mi wystarczyłby chyba na jeden dzień)
A co sądzicie o tych szamponach, które teoretycznie odświeżają włosy na jeden dzień? Siostra miała, 30zł wydała, średnio poleca. Macie zdanie na ten temat?
fluid chyba ze 3
tusz do rzęs
perfumy
pomadka
krem do rąk
waciki
patyczki do uszu
lusterko
„Prawdziwa miłość oznacza,że zależy ci na szczęściu drugiego człowieka bardziej niż na własnym, bez względu na to, przed jak bolesnymi wyborami stajesz.”
U mnie jest pilnik do paznokci (tak, wiem, to nie kosmetyk ), balsam do ust Carmex, CleanHands - żel antybakteryjny do rąk (uwielbiam mieć czyste dłonie, wiem, takie zboczenie, ale chyba pozytywne ).
Opcją jest jeszcze tusz do rzęs i puder w kamieniu - różnych firm.
tusz do rzęs, kredka z woskiem bo brwi, krem korygujący 10w1 Bielendy.
Czsami mam też puder w kamieniu, natomiast staram się nie używać tak często podkładu czy właśnie pudru.
W mojej kosmetyczce stanowczo jest za dużo wszystkiego. W domu mam kuferek na kosmetyki, bo trzymam tam nie tylko wszystko do make up, ale też cześć kremow i peelingów. Na lakiery do paznokci i rzeczy do dłoni mam oddzielną kosmetyczkę Niedawno też do kuferka wepchnełam tarkę elektroniczną scholla i kupiłam dodatkowy zapas na wszelki wielki. Musze teraz podróżną kosmetyczkę kupić większą chyba.