W co się ubrać na rozmowę o pracę?
Re: W co się ubrać na rozmowę o pracę?
Mam podobne zdanie, chociaż zamiast koszulki możesz śmiało założyć marynarkę plus jeansy co także będzie dosyć uniwersalne, podobnie jak klasyczny strój biurowy: spódniczka ołówkowa plus biała koszulka i marynarka.
Wydaje mi się że wszystko zależy od branży. Jeżeli to praca biurowa dobrze wygląda taki strój jak w pracy uzupełniony o bardziej odswietne dodatki. Nie mniej ważny jest makijaż i zapach. Z resztą na dobre wrażenie strój wpływa po części. Bardzo ważnych jest jeszcze wiele innych rzeczy.
Niezależnie co wybierzesz, powodzenia! 
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Piękno kobiety tkwi w szczegółach. Mój blog:
http://www.healthybeauty.pl/blog
http://www.healthybeauty.pl/blog
To zależy od stanowiska jakie aplikujesz, ale tzw. galowy standard powinien wystarczyć.
http://naszezdrowie.crazylife.pl/
Mała czarna i marynarka, bądź też spódniczka, marynarka i biała koszula. Musisz być elegancka, żeby zrobić dobre wrażenie.
http://www.navona.pl/Suknie_weselne
Możesz sprawdzić tutaj na przykład jakieś koszule, to chyba najlepsza opcja SPAM elegancki wygląd to priorytet podczas rozmowy.
Ostatnio zmieniony pt kwie 14, 2017 9:00 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Może sukienka do kolan (czarna najlepiej, lu granatowa), do tego rajstopy i czarne szpilki
-
agnieszkaa_czarna72
- Jestem tu nowa :)
Ostatnio byłam na rozmowie o pracę, w firmie w której chciałam pracować od wielu wielu lat. Ale bardzo bałam się jak na niej wypadnę. W końcu założyłam moją niezawodną spódnicę od Hultaja Polskiego,a do tego klasyk, biała koszula z Mango i szpileczki. Nie zgadniecie, ale dostałam pracę. ![]:-) ]:-)](./images/smilies/elvis.gif)
Najbardziej uniwersalna jest jak dla mnie biała koszula i spodnie rurki, aczkolwiek zależy od branży, czasem może być potrzebny jeszcze bardziej elegancki strój 
Podobno najlepiej działa niebieska koszula, bo się dobrze kojarzy. Biało czarny zestaw jest klasyczny, ale wszyscy tak się ubierają
Myślę, że bez względu na pracę można dobrać coś uniwersalnego i wypośredkowanego, co wszędzie podejdzie
Endermologia - Special Day Spa
Masz zdjęcie spódnicy??agnieszkaa_czarna72 pisze:Ostatnio byłam na rozmowie o pracę, w firmie w której chciałam pracować od wielu wielu lat. Ale bardzo bałam się jak na niej wypadnę. W końcu założyłam moją niezawodną spódnicę od Hultaja Polskiego,a do tego klasyk, biała koszula z Mango i szpileczki. Nie zgadniecie, ale dostałam pracę.
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
u mnie zawsze sprawdzała się biała bądź elegancka koszula i czarne spodnie ewentualnie spódnica przed kolano, takie ubrania każda z nas powinna mieć chociaż po jednej sztuce.
Elegancko i schludnie - co innego można poradzić? Oczywiście powinnaś też ubiór dostosować do stanowiska o jakie się ubiegasz, żeby nie było wtopy ze zbyt oficjalnym strojem 
Krzesło biurowe - Biuromax.pl
-
dradziszewska
- Fajna Kobietka
Napewno nie można ubrać się zbyt wyzywająco, ubiór powinien być stonowany, elegancjki i klasyczny.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
elegancki ubiór jak najbardziej, popatrz na hurt odzieży niekiedy mozesz trafić tanije dobrje jakości ubrania, zamiast w sieciówkach szybciej w internecie zamówisz i dostaniesz przesyłkę na dniach
U mnie się sprawdzała zawsze sukienka z kołnierzykiem. W lato jasna z ciemnym, a w jesienno-zimowe miesiące klasyczna czarna, ale nie taka obcisła z dekoltem, tylko biznesowa. Może być też spódnica o fasonie ołówkowym i do tego biała bluzka, ale nie wyzywająca.
Nie wydaje mi się żeby to był wielki problem coś dobrać. Trzeba tylko trochę pomyśleć.
Kwiaty - Rogatka.pl
-
malwinka146
Myślę, że klasyczna sukienka biznesowa, bluzka i spódnica, żakiet w stonowanych kolorach załatwią sprawę. No i nie przesadzać z dodatkami - delikatne kolczyki lub wisiorek w zupełności wystarczą. Oczywiscie trzeba brać pod uwagę stanowisko. W branży kreatywnej można bardziej poszaleć, w banku raczej niekoniecznie 
Powinnaś wyglądać schludnie i poważnie. Czarne spodnie i koszula bądź mała czarna będą dobrym rozwiązaniem.
W ostatnich latach coraz częściej widzę, że dziewczyny przychodzące na rozmowy kwalifikacyjne potrafią przyjść w szortach i bluzce na ramiączkach. Nawet jeśli ktoś się ubiega o pracę dorywczą w sklepie odzieżowym, lepiej ubrać się schludnie i skromnie. Chyba jestem już stara, bo uważam (i sama to praktykuje), że poznając przyszłego, ewentualnego pracodawcę trzeba pokazać się z jak najlepszej strony. Stonowana kolorystyka spodni, biała koszula i marynarka to według mnie najodpowiedniejszy strój na każdą rozmowę, który wyraża szacunek do osoby na wyższym stanowisku.
Postawiłabym na błękitną koszulę, czarne rurki, paznokcie nude i jakieś eleganckie buty 
Ja bym bardziej szła w kostium ewentualnie w żakiet + spódnica/spodnie plus bluzka.. Ale nie tak nudnawo że tylko czernie i biele. są fajne zestawy 
- SashaWelur
no akurat żakiet plus spódnica to jest dobra opcja 
Najlepszym rozwiązaniem jest marynarka i spodnie. Może to być klasyczna czarna damska marynarka z Merg i eleganckie czarne spodnie. Pod marynarkę możemy założyć białą koszulę. Taki strój będzie idealnie pasował na rozmowę kwalifikacyjną.
-
stylistamody
- Miła Kobietka
Z rozmową rekrutacyjną bywa różnie, powinnaś ubrać się adekwatnie do miejsca do którego idziesz- jeśli to korporacja finansowa- odpuść ostarte szpilki, załóż marynarkę. Jeśli firma posiada swój dress code nie łam go już podczas pierwszej rozmowy. Z drugiej strony nawet jesli idziesz na rozmowe do firmy, która krzyczy, że w ich firmie można chodzić w pidżamie jest tak luźno, nie zapominaj, że rozmowa to jednak część oficjalna, na dres przyjdzie pora po zatrudnieniu. Casualowa garderoba przychodzi z pomocą, biały tshirt z dobrej gatunkowo tkaniny, klasyczne jeansy lud materiałowe spodnie i lekki żakiet. Nie nosisz marynarek- załóż ramoneskę, dobierz biżuterię. To właśnie ten element powinien podkreślać Twoją osobowość- ręcznie robiona biżuteria pochodząca z unikatowej kolekcji rzemieślnika z Sao Paulo to doskonały pretekst do podjęcia ciekawego tematu.