Upał, pot, słońce
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Upał, pot, słońce
Dziewczyny jak radzicie sobie podczas tych niemiłosiernych upałów z twarzą a konkretnie z jej osuszaniem? Ja siedzę w pracy i po prostu leje mi się po twarzy. Przecież ciągle jej też nie mogę wycierać a poza tym czy od wycierania twarzy rękoma nie tworzą się dodatkowe zaskórniki czy coś takiego? Jakie Wy macie sposoby?
Amantium irae amoris integratio.
Re: Upał, pot, słońce
Na pewno się tworzą zaskórniki, gdyż ręce NIGDY tak naprawdę nie są czyste. Zawsze jakieś bakterie przenosimy nimi. Dlatego nie warto dotykać nimi twarzy. Są jakieś bibułki matujące na takie osuszanie z potu, ale nie wiem czy to pomaga. Musiałabyś wypróbować. Albo połóż obok siebie gdzieś chusteczki nawilżane i przecieraj co jakiś czas twarz:)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Re: Upał, pot, słońce
Dmucham sobie pod nos albo chwytam co jest pod ręką i wachluję.
A tak poważniej to ciężko jest przy takim koszmarnym upale. Niedawno rozmawiałam na ten temat ze znajomym i powiedział, że stosował niegdyś spray (bloker) z Apteki, po którym przestał się pocić. Blokery można kupić z receptą i bez.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."