Co mi rosnie na paznokciach?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
JJ_91
Jestem tu nowa :)

Co mi rosnie na paznokciach?

Post autor: JJ_91 »

Siema,

Nie jest w 100% pewien co sie dzieje ale znalalzem dziwna anomalie ktora znajduje sie na moich paznokciach. Na dwoch palcach wyglada to jakby rosly mi drugie paznokcie, najdziwniejsze jest to ze tylko na tych dwoch palcach 'wyrosly' az tak gdzie reszta paznoki nie ma tego czegos.

Wiec moje pytanie brzmi: Co to jest? Jak sie tego pozbyc?

Zdjecie:
Obrazek
Pozdrawiam,
Michal
a_gatka

Re: Co mi rosnie na paznokciach?

Post autor: a_gatka »

wygląda na jakąś grzybicę.. szoruj do dermatologa!
Dziuniaa2

Post autor: Dziuniaa2 »

nie wiem czy dobrze myślę, ale chyba czesto zrywasz lub obgryzujesz skórki wokół paznokcia i tworzy sie stan zapalny wałów paznokciowych. kiedy pojawi sie ropa leć do dermatologa bo możesz nabawić sie zakażenia jeśli nie ma ropy zrób wywar z herbatki rumiankowej i mocz dłonie w jakims pojemniczku ok 20 min 2 razy dziennie
babeczka13

Post autor: babeczka13 »

1. płyn do usuwania skórek
2. usuwaj skórki (te błonki do połowy paznokcia także - to tez skórki)
3. wydaje mi sie, czy dobrze widze,ze na paznokciu jednym rośnie jakby dzikie mięsko? po zabiegu z punktu 1 i 2 plus wycieciu skórek, moczysz palec w roztworze wody z sosą, mozesz zawinac palec bandazem, plastrem z opatrunkiem i tez moczyc. Miesko sobie uschnie i odpadnie.
Natalka86
Miła Kobietka

Post autor: Natalka86 »

też mi się wydaje że to narośl spowodowana nie odsuwaniem skórek, ale to pierwsze skojarzenie...
toja

Post autor: toja »

nie wygląda to na grzybicę, choć lekarzem nie jestem. obgryzanie paznokci i skórek skutkuje takimi zjawiskami, wiec zapewne to jest od tego. ale wizyta u lekarza nie zaszkodzi
Zagadką jest jakie kobiety lubią mężczyźni w dzisiejszych czasach
ODPOWIEDZ