Ujędrnianie twarzy
Ujędrnianie twarzy
Mam 36 lat, cera mieszana, zmarszczek mało, ale skóra mało jędrna... Co robić? Różnych kremów już próbowałam, bezskutecznie, bardziej chodziłoby mi o maseczki i zabiegi w salonach kosmetycznych. Możecie coś doradzić?

-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Re: Ujędrnianie twarzy
W przypadku kiedy skupiasz się na ujędrnieniu swojej skóry,to proponuję używać kosmetyków z kolagenem,jego właściwości opisane są na forum,ale min znakomicie ujędrnia i nadaje kolorytu,więc to dobra opcja.
Cashmere ma fajny krem - bombę witamin. Zalecany jest do skóry zmęczonej, na której stres odbił swoje znamię. Rozświetla, poprawia koloryt, dobrze nawilża.
Nie wiem skąd jesteś, ale czytałam, że od tego weekendu mają być dermokonsultację Vichy co weekdn w innym mieście. Mają być też rozdawane próbki. Co jak co, ale eksperci z tej firmy na pewno pomogą Ci dobrac cos dla siebie. Wiem, że w ten weekend ma to być Poznań w galerii Malta. A Ty skąd jesteś?
O ja też bym się chętnie wybrała na coś takiego, a wiesz kiedy są inne miasta?
Spróbowałam kremu firmy India Cosmetics. Również poleciłam matce;)
Odkąd go spróbowała innego kremu sobie nie wyobraża:)
Krem można kupic na Allegro lub mają stoisko w King Crossie (na parterze przy Sephorze);)
Odkąd go spróbowała innego kremu sobie nie wyobraża:)
Krem można kupic na Allegro lub mają stoisko w King Crossie (na parterze przy Sephorze);)
-
Rzesy-Sklep_pl
- Miła Kobietka
Dobry krem matujący oraz ujędrniający na pewno pomogą w codziennej pielęgnacji skóry twarzy,zresztą na forum było kilka podobnych wątków,możesz wybrać któryż z Nivea czy innej firmy i napisać swoją opinię,często dobór tych kremów odbywa się na zasadzie prób i błędów.
7-8 lutego Dermokonsultacje Vichy będą w Krakowie w Galerii Kazimierz. Na stronce Galerii znajdziesz szczegółyViolet pisze:O ja też bym się chętnie wybrała na coś takiego, a wiesz kiedy są inne miasta?
Spróbuj zabiegu z falami radiowymi i laserem biostymulującym.
Skoro rózne kosmetyki nie pomagaja, to może własnie warto zainwestować w jakieś zabiegi typu laser czy fale radiowe
- Fajna Kobietka
Polecam zabieg karboksyterapii, który polega na śródskórnej aplikacji medycznego dwutlenku węgla poprzez mikronakłucia. Ma on wpłynąć na ujędrnienie i poprawę sprężystości skóry.
Spróbuj może sobie balsamu na noc skin sleep. Balsam bardzo dobrze wpływa na moją skórę. Rano twarz wygląda bardzo ładnie. Ładny kolor, ładna struktura, nawet po oczami nie mam żadnych niespodzianek.
-
a_gatka
Masz na myśli ten Vichy? Mam i jestem z niego bardzo zadowolona. Rzeczywiście buzia zupełnie inna... I ten zapach..! Do zakochania. 
Ten balsam ma bardzo fajna formę, taki niby żel
ale nie spływa po twarzy, ładnie się wchłania
Od dawna stosujecie?
-
a_gatka
No już trochę będzie. Nie jestem pewna ile, ale miesiąc to na pewno (jak nie lepiej). Tyle, że to taki kosmetyk, że efekt widzisz w zasadzie od samego początku.
- Diabliczka1980
- Miła Kobietka
Słyszałam o tym balsamie na noc skin sleep wiele dobrego, zamówiłam na stronie próbki. Lubie kosmetyki tej firmy, przekonamy sie jak działa:-)
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Skoro mowa o ujędrnianiu ciała,to polecam kosmetyki naturalne z kolagenem,bo nic nie będzie tak skuteczne jak ono,sama się o tym przekonałam:)
Ja stosuje kremy La Milu plus do tego ćwiczę jogę twarzy.A tez większość kremów niestety nie dawała efektów
skóra wiadomo starzeje się, jest też narażona na różnego rodzaju czynniki i trudno znaleść prawdziwy środek na jej ujędrnienie. Ogólnie można trochę tylko sobie coś ulepszyć, ale na chwilę...
Ja miałam spore kłopoty z cerą na twarzy, ciągle wyglądałam na zmęczoną. Odstawiłam używki, stosuję też koenzym q10 gal. Powiem wam, że efekt jest diametralnie różny, lepszy. Skóra jest bardziej wypoczęta
Polecam zabiegi w salonie, jeśli oczywiście zmieszczą się w Twoim budżecie. Domowe kosmetyki raczej się nie dają widocznych efektów. Nie muszą to być od razu drogie zabiegi z maszynami, ja przetestowałam dobrą ujędrniającą maseczkę zakończoną kremem z ekstraktem ze... ślimaka! muszę przyznać, że efekt widoczny od razu. Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale ja robiłam w Belwederskiej w Wawie.
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Jeżeli chodzi o ujędrnianie skóry twarzy jak i jej odpowiednie nawilżenie,to proponuję skupić sie na kosmetykach najwyższej jakości,czyli konkretnie na tych opartych na bazie kolagenu,są naprawdę skuteczne i nie uczulają.
-
zielonookanatalia
- Miła Kobietka
nie tylko ujedrnianie, ale i nawilzanie skory powoduje moje serum z bio iq.. mam wrazliwa cere, ale serum mi podpasowalo, codziennie go uzywam.
A co powiecie o osoczu bogatopłytkowym?
Słyszałam, że to podobno jest to jeden z lepszych sposobów na wypełnienie zmarszczek. Któraś z was już to stosowała? Gdzie w Krakowie robią takie rzeczy?
Słyszałam, że to podobno jest to jeden z lepszych sposobów na wypełnienie zmarszczek. Któraś z was już to stosowała? Gdzie w Krakowie robią takie rzeczy?