Makijaż permanentny - czy warto?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
agaton
Jestem tu nowa :)

Makijaż permanentny - czy warto?

Post autor: agaton »

hej
Przeczytałam niedawno o makijażu permanentnym, który utrzymuje efekt przez nawet 5 lat. Czy któraś z Was korzystała z tego typu "atrakcji-zabiegu"? Jest to coś godnego i wartego uwagi? Napiszcie o tym coś wiecej... bo mnie to zaciekawiło :)
1mpresja
Fajna Kobietka

Re: Makijaż permanentny - czy warto?

Post autor: 1mpresja »

Ja bym się nie odważyła... Kobietą jestem, zmieniam zdanie z prędkością światła... :)
karmazynn
Miła Kobietka

Post autor: karmazynn »

A ja mogę polecić i rozwiać Wasze obawy. Makijaż permanentny jest świetnym sposobem na poprawienie wyglądu na trwałe :) Tzn z tego co piszą to kilka lat. Wszystko się goi szybko a efekt utrzymuje się i jest widoczny już kilka dni po zabiegu.
agaton

Post autor: agaton »

karmazynn - dziękuje za odpowiedź. Gdzie robiłaś ten zabieg? Czy bolało coś itd.?
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Czy warto nie wiem, ale wiem, że sama nigdy bym sie na to nie zdecydowała. Jednak to może być pomocne jeśli ktoś dany makijaż nakłada codziennie.
Awatar użytkownika
mirka1025
Miła Kobietka

Post autor: mirka1025 »

Moja dawna szefowa, która na co dzień prowadzi własną firmę jest stałą klientką gabinetów, które oferują makijaż permanentny. Po prostu nie ma czasu się malować. Brwi wyglądały dziwnie, trochę sztucznie. Za to kreski na powiekach- rewelacja. Idealny kształt, jakby robione eyelinerem.
Izabela_91

Post autor: Izabela_91 »

Warto warto, nie musze przejmować się już makijażem! :) niestety jest to dośc kosztowne ale opłaca się, ja robiłam w Warszawie w salonie SPAM :)
Ostatnio zmieniony wt mar 04, 2014 12:23 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Mój ulubiony salon kosmetyczny w Warszawie www.b-4u.pl ! :)
karmazynn
Miła Kobietka

Post autor: karmazynn »

agaton pisze:karmazynn - dziękuje za odpowiedź. Gdzie robiłaś ten zabieg? Czy bolało coś itd.?
Robiłam w Łodzi, salon "Kontur". Nie, sam zabieg w żadnym wypadku nie boli, jest bezbolesny, może trochę swędzi. U niektórych osób różnie się to sprawdza i ja na pierwszy raz polecałabym tylko zobaczyć w okolicy brwi - tam najczesciej zawsze pięknie wygląda makijaż :)
milenka

Post autor: milenka »

Ja osobiście robiłam sobie kreski na górnej powiece i jestem mega zadowolona, a jeszcze przy przedłużonych rzęsach to efekt jest rewelacyjny a ile czasu można zaoszczędzić przy porannym makijażu:P Ja robiłam w salonie w Rzeszowie w Zoe. Jeszcze zastanawiam się nad brwiami, ale tą drugą metodą która wygląda bardziej naturalnie. Ale ogólnie polecam permanentny dla "wygodnych" osób;)
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

ja się boję, bo slyszalam, ze jak blakną to robią sie zielonkawe... i ze w sloncu slabo to wyglada
Rzesy-Sklep_pl
Miła Kobietka

Post autor: Rzesy-Sklep_pl »

Moim zdaniem nie warto,gusta z czasem się zmieniają a przez makijaż permanentny jesteśmy w zasadzie trochę ograniczenie do jednego stylu więc nie wiem czy jest sens,dla mnie osobiście nie bardzo.
Awatar użytkownika
zamowwizyte.pl

Post autor: zamowwizyte.pl »

Warto ! Szczególnie wtedy, gdy kobieta ma bardzo cieniutkie i mało widoczne własne brwi, lecz przede wszystkim chodzi o wygodę. Nie trzeba co dzień rano przed pójściem do pracy malować się. W przypadku, gdy uprawiamy sport, także ciągle wyglądamy okazale, np. po pływaniu w basenie kobieta nie ma problemu z rozmazanym czy niepełnym makijażem.

Jednak z racji tego, że jest to zabieg na dłuższy czas, należy dokładnie sprawdzić, kto nam go wykona. Wiadomo, że w przypadku wszystkich usług należy to zrobić, jednak szczególnie w przypadku bardziej inwazyjnych zabiegów, takich jak makijaż permanentny.
beeejbi

Post autor: beeejbi »

Wiesz co ja polecam jak najbardziej ten rodzaj zabiegu miałam już 2 razy .. w tym studiu Wrocławskim SPAM Jestem bardzo zadowolona zrobiłam usta i oczy :D zapoznaj się z ich ofertą może akurat Ci podpasuje od siebie dodam że panie które tam pracują znają się na rzeczy
Ostatnio zmieniony czw sie 14, 2014 9:38 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
ODPOWIEDZ