Uczycie się języków metodą Callana?

Dział dla uczących się dziewczyn, jakie studia wybrać? Szkolenia, warto?
ODPOWIEDZ
Hania26

Uczycie się języków metodą Callana?

Post autor: Hania26 »

Chcę podszkolić swój English i zastanawiam się nad jakimś fajnym kursem. Koleżanka polecała mi metodę Callana. Zobaczyłam, że całkiem przystępnie cenowo prezentuje się to w Leader School ... Możecie mi coś poradzić w tym temacie? :)

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
grebna
Jestem tu nowa :)

Re: Uczycie się języków metodą Callana?

Post autor: grebna »

Moja siostra uczyła się tą metodą angielskiego. Była bardzo zadowolona, a ja faktycznie mogę potwierdzić, że zdecydowanie poprawiła się w rozmowie. Bo tu chodzi bardziej o przełamanie i odwagę w mówieniu. I to skutkuje :)
Zapraszam na blog parentingowy.
Sklep.Sambora_pl

Post autor: Sklep.Sambora_pl »

A może ktoś tak po ludzku wyjaśnić na czym dokładnie opiera się ta metoda? Im więcej szczegółów tym lepiej,może ktoś na forum z tego skorzysta.
dzo

Post autor: dzo »

Sklep.Sambora_pl pisze:A może ktoś tak po ludzku wyjaśnić na czym dokładnie opiera się ta metoda? Im więcej szczegółów tym lepiej,może ktoś na forum z tego skorzysta.
wujek google Ci pomoże ;)
Barbara Karol
Miła Kobietka

Post autor: Barbara Karol »

Hania26 pisze:Chcę podszkolić swój English i zastanawiam się nad jakimś fajnym kursem. Koleżanka polecała mi metodę Callana. Zobaczyłam, że całkiem przystępnie cenowo prezentuje się to w Leader School ... Możecie mi coś poradzić w tym temacie? :)

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Ja tez słyszałam same pozytywne opinie. Tez mam zamiar zacząć się uczyć ta metoda.
Awatar użytkownika
wika30

Post autor: wika30 »

Koleżanka się uczyła no i na początku świetnie, ale potem jakby mniej efektów... No wiecie, proste słowa może się tak czy siak zapamiętuje i na tym reklamują sukcesy tej metody, nie wiem. Ale i ona miała stresy wtedy w życiu, to i może przeszkodziło w efektach? Średnio mi się ten cały Callan widzi ;P

Zobacz także bielizna damska sklep internetowy
Ostatnio zmieniony śr mar 06, 2013 10:55 am przez wika30, łącznie zmieniany 1 raz.
Znalazłam drzwi porta, prawda że śliczne?
Awatar użytkownika
-goska-

Post autor: -goska- »

u mnie siostra próbowała i odnosiło to średnie efekty...
Awatar użytkownika
Marioleczka

Post autor: Marioleczka »

Ta metoda jest dobra, ale na początek, pozwala przełamać się z prostymi codziennymi sytuacjami.
Zapraszam do odwiedzenia mojego sklepiku: Zabawki dla dzieci
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

callan to jest najgorsza ze wszystkich metoda nauki języków obcych, więc odradzam wszystkim, szkoda zarówno czasu jak i pieniędzy...uczyłam się ta metodą dwa lata i nie pamiętam niestety nic :P
Opola
Miła Kobietka

Post autor: Opola »

Niestety muszę się zgodzić z poprzedniczką/kiem straciłam tylko pieniądze, byłam na kilku zajęciach bo okazało się to zupełnie nie dla mnie, warto spróbować- pójść na lekcje pokazową bo niektórzy są bardzo zadowoleni ale dla mnie niestety to była beznadziejna metoda...
Awatar użytkownika
bikini
Fajna Kobietka

Post autor: bikini »

Callan to nie jest dobra metoda. I mówię to jako osoba, która kiedyś nią uczyła. Uczy niedobrych nawyków, uczniowie mówią z pamięci, nie starają się stworzyć niczego oryginalnego, gramatyka tu leży i kwiczy. Nie polecam.
ODPOWIEDZ