Co polecacie dodatkowego dla dziecka?

Dział dla uczących się dziewczyn, jakie studia wybrać? Szkolenia, warto?
ODPOWIEDZ
Alosaq
Miła Kobietka

Co polecacie dodatkowego dla dziecka?

Post autor: Alosaq »

Co polecacie dodatkowego dla dziecka w wieku 10-13 lat w Kędzierzynie-Koźlu? Szukamy czegoś, co rozwinie umiejętności i młodzik będzie chętnie chodził. Liczę na waszą pomoc.
Hivaa
Fajna Kobietka

Re: Co polecacie dodatkowego dla dziecka?

Post autor: Hivaa »

Jeśli szukasz czegoś naprawdę wartościowego, to zobacz na szkołę Espero (https://szkola-espero.pl/) w Kędzierzynie-Koźlu. Posiadają ofertę kursów dodatkowych dla dzieci w różnym wieku, od języków obcych po zajęcia z programowania i kreatywności. Wybór jest na tyle szeroki, że możecie znajdziecie coś dla siebie.
moderni
Jestem tu nowa :)

Post autor: moderni »

Możemy Ci tutaj polecać milion różnych zajęć, ale wszystko zależy od tego, czym dziecko się interesuje. Ja córkę zapisywałam na przeróżne zajęcia i wytrzymywała na nich maksymalnie miesiąc. Na szczęście te ostatnie się jej bardzo spodobały i już chodzi na nie pół roku.
mewaewa
Jestem tu nowa :)

Post autor: mewaewa »

Świetnym pomysłem dla dzieci w wieku 10-13 lat są zajęcia, które łączą rozwój umiejętności z dobrą zabawą! Oto kilka propozycji, które mogą zainteresować młodszych:

Zajęcia sportowe – Sport to nie tylko zdrowie, ale także umiejętność współpracy w zespole i dyscyplina. Można pomyśleć o piłce nożnej, siatkówce, boksie, judo, a także tańcach czy sztukach walki.

Kursy programowania – W dzisiejszych czasach znajomość podstaw programowania to duży atut. Kursy dla dzieci oferują naukę tworzenia prostych gier, aplikacji, a także robotyki. Dzieci uczą się logicznego myślenia i rozwiązywania problemów.

Zajęcia artystyczne – Rysunek, malarstwo, ceramika, fotografia czy teatr rozwijają wyobraźnię i kreatywność. Tego typu zajęcia uczą cierpliwości i wyrażania siebie przez sztukę.

Muzyka – Nauka gry na instrumencie (np. gitara, pianino) lub śpiewu rozwija zdolności intelektualne, koncentrację, a także uczy dyscypliny. Dodatkowo daje poczucie satysfakcji z nauki nowej umiejętności.

Zajęcia z języków obcych – Kursy językowe dostosowane do wieku pomagają dzieciom w nauce komunikacji w obcym języku, co może stać się ich pasją na przyszłość.

Kursy kreatywnego pisania lub publicznego przemawiania – Pomagają rozwijać umiejętności językowe, a także pewność siebie i zdolność do wyrażania swoich myśli.

Ważne jest, aby zajęcia były dostosowane do zainteresowań dziecka i sprawiały mu radość. Warto dać młodemu człowiekowi możliwość spróbowania różnych aktywności, zanim zdecyduje się na tę, która będzie mu najbliższa!
ODPOWIEDZ