Finansowanie studiów

Dział dla uczących się dziewczyn, jakie studia wybrać? Szkolenia, warto?
ODPOWIEDZ
DamaPik
Jestem tu nowa :)

Finansowanie studiów

Post autor: DamaPik »

Mój syn marzy o zagranicznych studiach, ale problemem są finanse, niestety nie za bardzo stać nas na taki wydatek. Wiem, że są różne opcje pomocy zdolnym uczniom, jakieś stypendia, dotacje, preferencyjne kredyty... Widziałam też ostatnio konkurs na finansowanie studiów zorganizowany przez Fundację Grupy ADAMED. Jak myślicie, z czego warto skorzystać, a co lepiej sobie darować?
czarna.orchidea

Re: Finansowanie studiów

Post autor: czarna.orchidea »

Pewnie, że warto próbować! Ja akurat byłam na inauguracji w BUW-ie i uważam że idea jest świetna! Najzdolniejsi mają szansę na realną pomoc w karierze. Jestem nauczycielką i zachęcam moich uczniów do brania udziału we wszelkich konkursach i do SmartUp też ich namawiam, w końcu pieniądze na naukę to rewelacyjna nagroda!
sara.w

Post autor: sara.w »

Najlepszą opcją są stypendia z uczelni na której się studiuje! Wówczas otrzymacie największą kwotę
http://www.tacer.net.pl/
jowita33

Post autor: jowita33 »

Właśnie, warto popytać w dziekanacie uczelni. Można dostać świetnie sytpendia
ada93

Post autor: ada93 »

U mnie na studiach wiele osób zdecydowało się na kredyt studencki... okazuję się, że banki proponują studentom bardzo atrakcyjne warunki..
http://www.quanyse.com.pl/
denira

Post autor: denira »

Z pewnością warto spróbować. W pierwszej kolejności otrzymać stypendium, a następnie kredyt studencki. Nie wykluczajmy także pracy w czasie nauki.
forum policyjne
ODPOWIEDZ