Trądzik
Re: Trądzik
Brałam tetralysal. Pomógł ale tylko w trakcie zażywania antybiotyku. Po zakończeniu problem powrócił. Skutecznie wyleczyła mnie kuracja izotekiem. Jest to jednak kosztowne leczenie i wymagające dużo dyscypliny. Trzeba robić badanie krwi bardzo często aby kontrolować poziom cholesterolu. Wiele osób relacjonuje na bieżąco leczenie tym lekiem. Można sobie poczytać na tej stroni SPAM
Jest skuteczny ponieważ wpływa na 4 przyczyny powstawania trądziku. Leczyłam się kilka lat. Izotek brałam 9 miesięcy. To leczeniu podejmuje się w przypadku gdy już nic innego nie pomaga więc jeżeli czyta to dziewczyna która ma wypryski raz na jakiś czas to niech nie liczy na to że jakiś dermatolog jej to przepisze;)
Jest skuteczny ponieważ wpływa na 4 przyczyny powstawania trądziku. Leczyłam się kilka lat. Izotek brałam 9 miesięcy. To leczeniu podejmuje się w przypadku gdy już nic innego nie pomaga więc jeżeli czyta to dziewczyna która ma wypryski raz na jakiś czas to niech nie liczy na to że jakiś dermatolog jej to przepisze;)
Ostatnio zmieniony pt sty 03, 2014 9:59 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: SPAM i łączenie postów
Powód: SPAM i łączenie postów
Nauka jazdy Rzeszów
- kobietka77
- Fajna Kobietka
Ewentualnie dobrym sposobem na trądzik są peelingi chemiczne. Tylko nie wolno z nimi przesadzać i muszą być z dobrych jakościowo kosmetyków.
A jeżeli te zmiany na skórze pojawiły się niedawno to warto jakieś silniejsze środki stosować czy rozejrzeć się za czymś delikatnym?
a może wprowadziłaś coś do diety, co ma taki skutek....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
co to za kosmetyk, który pokazała wyżej apollo? bo nazwy nie widzę, ślepa jestem 
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
dziękuję Kay, dobry wzrok masz:)
a gdzie można kupić ten kosmetyk i jak to się przedstawia cenowo??
a gdzie można kupić ten kosmetyk i jak to się przedstawia cenowo??
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
wpisz na google to może coś znajdzie, albo napisz pw do apollo
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Też mimo swojego wieku (24 lata) nadal borykam się z trądzikiem. Znowu wybieram się do dermatologa, bo nie widzę już innego rozwiązania. Pierwsza pani u której byłam, nawet na mnie nie spojrzała, tylko zaczęła wypisywać receptę. -.- Mam nadzieję, że tym razem trafię na kogoś bardziej kompetentnego.Szarotka.Redcart_pl pisze:Na trądzik polecam przede wszystkim dobrego dermatologa bo nie bardzo widzę sens maskować go kosmetykami w tym głównie podkładem,na dłuższą metę nic to nie da. Tylko lekarz.
Odette or Odile?
rozmawiałam ze znajomą farmaceutką i poleciła mi żel curiosin. Można go stosować w łagodnym i umiarkowanym trądziku. Lepiej zacząć właśnie od czegoś delikatnego, by nadmiernie nie wysuszać skóry, a przede wszystkim sobie nie zaszkodzićsosia pisze:A jeżeli te zmiany na skórze pojawiły się niedawno to warto jakieś silniejsze środki stosować czy rozejrzeć się za czymś delikatnym?
-
gohusia
Tylko tych peelingów chemicznych jest parę rodzajów i ciężko było by mi wybrać, który z tych jedt dobry jak na pierwszy raz? patrzę w tym instytucie new look bo podobno to naprawdę dobre miejsce.kobietka77 pisze:Ewentualnie dobrym sposobem na trądzik są peelingi chemiczne. Tylko nie wolno z nimi przesadzać i muszą być z dobrych jakościowo kosmetyków.
SPAM
Ostatnio zmieniony pn sty 13, 2014 10:51 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
-
Martynka01
- Jestem tu nowa :)
Nie wiadomo, jakie podłoże ma Twój trądzik, więc trudno radzić, ale ja bardzo sobie chwalę kosmetyki Sorayi z serii Care & Control. To antybakteryjne kosmetyki, przeznaczone do oczyszczania i pielęgnacji takiej właśnie trądzikowej cery. Może nie zlikwidowały zupełnie problemu, ale jest on zdecydowanie mniejszy.
Na zdjęciu krem. wygładzający i żel z peelingiem
Na zdjęciu krem. wygładzający i żel z peelingiem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Irena19755
- Jestem tu nowa :)
Szukałam na SPAM ale nie znalazłam żadnych wiadomości na temat tego preparatu.
Ostatnio zmieniony wt sty 14, 2014 4:15 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
takie specyfiki to tylko reklama bo raczej nie pomagaja
kiedyś był taki płyn o nazwie Afrodyta. Kosztował ok 5zł, ale nie wiem, czy jeszcze go produkują
Baaaaardzo dobry on był:)
A jak cenowo jest z takimi środkami na trądzik? Wydajecie bardzo dużo czy raczej średnio?
Ja, nie licząc prywatnych wizyt u dermatologa (na nfz nie ma co liczyć) i kosmetyczki na maści i przeróżne specyfiki wydałam już chyba majątek. Chyba wydałabym całą wypłatę na coś naprawdę skutecznego, bo jak do tej pory trądzik wygrywa 
życie to kamera- uśmiechnij się ;D
-
apollo
Pisałam już o aplikatorze na wypryski HB - u mnie to było dłuższy czas temu, ale to właśnie ten środek rzeczywiście pomógł. Efekty były znakomite, bo skóra pozostała bez widocznych śladów i podrażnień, a w szczytowym momencie trądzik wyglądał po prostu dramatycznie - aż wstyd było się przyznawać, że to moja skóra ;/
To chyba wszystko zależy od stopnia zmian- jeśli jest to trądzik łagodny do umiarkowanego warto najpierw sięgnąć po preparaty delikatniejsze i mniej inwazyjne. Ja raczej nie kupuję ich w drogerii, zawsze wybieram maści czy żele apteczne.Lilianna pisze:A jak cenowo jest z takimi środkami na trądzik? Wydajecie bardzo dużo czy raczej średnio?
Hmm.. No ja może nie mam bardzo zaawansowanych zmian, ale jednak są jakieś i niestety środki z apteki to tak nie bardzo działały do tej pory.
Szukać go w aptece? Jaka może być cena?jowitka.b pisze:rozmawiałam ze znajomą farmaceutką i poleciła mi żel curiosin. Można go stosować w łagodnym i umiarkowanym trądziku. Lepiej zacząć właśnie od czegoś delikatnego, by nadmiernie nie wysuszać skóry, a przede wszystkim sobie nie zaszkodzićsosia pisze:A jeżeli te zmiany na skórze pojawiły się niedawno to warto jakieś silniejsze środki stosować czy rozejrzeć się za czymś delikatnym?
jowitka.b pisze:To chyba wszystko zależy od stopnia zmian- jeśli jest to trądzik łagodny do umiarkowanego warto najpierw sięgnąć po preparaty delikatniejsze i mniej inwazyjne. Ja raczej nie kupuję ich w drogerii, zawsze wybieram maści czy żele apteczne.Lilianna pisze:A jak cenowo jest z takimi środkami na trądzik? Wydajecie bardzo dużo czy raczej średnio?
No ja już niestety wiele pieniędzy wydałam na przeróżne specyfiki i nie pomogły.. Jestem w stanie zapłacić więcej i mieć jakiś efekt.
czytałam ulotkę żelu curiosin i on jest na odleżyny, owrzodzenia podudzi i oparzenia, aż takich zmian to nie mamjowitka.b pisze:rozmawiałam ze znajomą farmaceutką i poleciła mi żel curiosin. Można go stosować w łagodnym i umiarkowanym trądziku. Lepiej zacząć właśnie od czegoś delikatnego, by nadmiernie nie wysuszać skóry, a przede wszystkim sobie nie zaszkodzićsosia pisze:A jeżeli te zmiany na skórze pojawiły się niedawno to warto jakieś silniejsze środki stosować czy rozejrzeć się za czymś delikatnym?
życie to kamera- uśmiechnij się ;D
wszystko zależy od apteki, ale myślę, że w granicy 12-20zł za 15g tubkę. Tak, tak curiosin można stosować również przy odleżynach czy skaleczeniach, ale również właśnie przy trądziku. Żel zawiera kwas hialuronowy, który jest podstawowym składnikiem skóry przez co ma silne właściwości regeneracyjne.sosia pisze:Szukać go w aptece? Jaka może być cena?jowitka.b pisze:rozmawiałam ze znajomą farmaceutką i poleciła mi żel curiosin. Można go stosować w łagodnym i umiarkowanym trądziku. Lepiej zacząć właśnie od czegoś delikatnego, by nadmiernie nie wysuszać skóry, a przede wszystkim sobie nie zaszkodzićsosia pisze:A jeżeli te zmiany na skórze pojawiły się niedawno to warto jakieś silniejsze środki stosować czy rozejrzeć się za czymś delikatnym?
Trądzik zniknął mi, kiedy zaczęłam brać pigułki antykoncepcyjne.
Poza tym zmiana diety, dużo warzyw, zero czekolady, zmiana diety naprawdę bardzo pomaga.
Poza tym zmiana diety, dużo warzyw, zero czekolady, zmiana diety naprawdę bardzo pomaga.