Terapia konnopna

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Gyunya
Miła Kobietka

Terapia konnopna

Post autor: Gyunya »

Szukam sprawdzonych informacji na temat terapii konopnych u osób z nowotworami. Wiem, że nie zastępują one standardowego leczenia, ale czy faktycznie mogą wspomagać organizm? Jakie produkty i dawkowanie są najczęściej stosowane? Może ktoś miał doświadczenie i może coś doradzić?
Hivaa
Fajna Kobietka

Re: Terapia konnopna

Post autor: Hivaa »

Jeśli zastanawiasz się nad włączeniem CBD lub THC do terapii nowotworowej i nie wiesz, jak dobrać odpowiednie produkty oraz dawkowanie, to dołącz do grupy facebook . com/groups/Olej-RSO-CBD-pogotowie-konopne-2073520546292917/ . Dostaniesz tam profesjonalną pomoc w układaniu terapii, a także pełne wsparcie przez cały czas jej trwania. Możesz sobie wszystko na spokojnie omówić z osobami, które przechodzą to samo co Ty.
dobek
Miła Kobietka

Re: Terapia konnopna

Post autor: dobek »

Kiedy dowiedziałam się o diagnozie mojego taty, byłam załamana. Leczenie onkologiczne nie wystarczało, by poprawić jego stan – brak apetytu, wyczerpanie, bezsenność. Po jakimś czasie dowiedziałam się o CBD i postanowiłam spróbować. Zdecydowałam się na olej CBD z Konopnej Farmacji w Poznaniu. Już po kilku dniach zauważyłam pozytywne zmiany: tata zaczął lepiej spać, odzyskał apetyt, a po kilku tygodniach ból zaczął ustępować.

Wprowadziliśmy także białko konopne, które wspiera organizm i nie obciąża wątroby. Ograniczyliśmy przetworzoną żywność, a zamiast tego stosowaliśmy naturalne zioła jak mniszek lekarski czy chaga. Dzięki CBD tata żył jeszcze 3 lata w całkiem dobrej kondycji, wciąż mógł cieszyć się życiem i spędzać czas z nami.

Gdybym mogła cofnąć czas, zaczęłabym terapię CBD wcześniej. Zdecydowanie polecam, zwłaszcza z produktami o sprawdzonym składzie. Jeśli ktoś ma pytania, chętnie podzielę się doświadczeniem.
ODPOWIEDZ