problem z trądzikiem u córki

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
nowaczka
Jestem tu nowa :)

problem z trądzikiem u córki

Post autor: nowaczka »

Hej, córka walczy obecnie z trądzikiem i póki co wypróbowała kilka różnych żeli i nic nie dały, co możecie polecić?
hejman

Re: problem z trądzikiem u córki

Post autor: hejman »

Z trądzikiem najlepiej sobie radzi Epiduo, córka stosowała i trądzik przeszedł raz dwa.
Foreseenothe

Post autor: Foreseenothe »

Kosmetyki IWOSTIN- żel jest naprawdę dobry. Plus Benzacne. Wszystko do kupienia w aptece :)
Przepyszna kuchnia włoska - idealny smak na wakacje!
asdzxc

Post autor: asdzxc »

proponuje miód manuka o stężeniu 550 + , najlepszy na problemy skóry , trądzik odleżyny , rany cukrzycowe , wierzcie mi sprawdzony i skuteczny sposób , trochę śmieszne smarować się miodem ale nie ma nic lepszego , można go kupić w sklepie internetowy http://vitamarket.pl/p11447-Miod-manuka ... -250g.html
Awatar użytkownika
Coca_Cola

Post autor: Coca_Cola »

Mogę polecić pójście do dermatologa.
Najrozsądniejsze wyjście.
Awatar użytkownika
Coca_Cola

Post autor: Coca_Cola »

Mogę polecić pójście do dermatologa.
Najrozsądniejsze wyjście.
Awatar użytkownika
jabluszkoo
Miła Kobietka

Post autor: jabluszkoo »

Moje dziecko używa curiosin. Żel zalecił jej dermatolog ale jest dostępny w aptece bez recepty więc dostępny jest dla każdego. Po około miesiącu stosowania zauważyłyśmy pierwsze efekty kuracji także polecam.
Awatar użytkownika
wenus-lifestyle
Miła Kobietka

Post autor: wenus-lifestyle »

Wg mnie najlepiej udać się do dermatologa i ustalić plan leczenia. A do tego czasu można spróbować delikatnej serii kosmetycznej z apteki albo naturalnych metod jak np. siemię lniane/nagietek, które łagodzą wypryski. Ja w okresie dojrzewania stosowałam maseczki miodowe (nie miałam dużego problemu z cerą, ale czasami pojawiały się jakieś niespodzianki i dobrze sobie z nimi radził). Takie maseczki stosuje się wieczorem po uprzednim umyciu twarzy, trzyma się je około 15 minut i zmywa letnią wodą, potem wklepuje się naturalny krem. Jeżeli przetłuszczanie skóry jest duże proponuję przetestować kosmetyki z siarką. W aptekach jest dostępne mydło siarkowe, które jest antybakteryjne i świetnie normalizuje wydzielanie sebum.
http://www.wenus-lifestyle.pl
joasia007
Miła Kobietka

Post autor: joasia007 »

jeśli córka ma problemy z trądzikiem to polecam parówke na twarz z octu jabłkowego wymieszanego z kwiatem rumianku, sadza się klientke z garnkiem i po 20 minutach twarz jak nowa ^^ przepis 1 litr wody wrzącej, garść kwiatków rumianku, 4 łyżki octu jabłkowego niefiltrowanego ;p
Marika73

Post autor: Marika73 »

Nic tylko dermatolog. Niektórzy mają genetyczne problemy i konieczny jest specjalista.
Asterka888

Post autor: Asterka888 »

Mam wypróbowany krem z olejkiem z tamanu , jest robiony w aptece , świetnie się sprawdza , likwiduje szczególnie zmiany ropne , łagodzi zaczerwienienia , a używać go najlepiej na noc . Wiem , że nie wszędzie jest robiony , ale u mnie w Ostrowie Wlkp jest taka apteka ;-)
Awatar użytkownika
an_ka89

Post autor: an_ka89 »

Dermatolog tylko i wyłącznie. Nie próbować maseczki z drożdży.
Ewentualnie można spróbować kremem dla niemowląt: Sudocrem
kies
Fajna Kobietka

Post autor: kies »

Niech spróbuje dettolem myć twarz kilka razy dziennie, moja kuzynka ma 15 lat i cała buzia była pokryta krostami, on twierdzi, że myje mydłem antybakteryjnym kilka razy dziennie, ale faktycznie ma dużo mniej pryszczy niż miała.
Tusia

Post autor: Tusia »

No cóż, skoro dettol zabija e.coli, salmonelle i inne bakterie to i z tymi syfowymi da radę. Tylko po prostu solidnie długo trzeba myć twarz.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

takim normalnym dettolem do rąk?
kies
Fajna Kobietka

Post autor: kies »

Tak dettolem do rąk. Nie wiem jak ona to wymyśliła, ale skoro pomogło to czemu nie :)
Aldidka

Post autor: Aldidka »

Strach pomyśleć co ten dettol zrobi ze skórą twarzy i to o zgrozo młodej dziewczynie - bo w temacie chodzi o pomoc córce, więc pewnie chodzi o młoda osobę
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

U mnie Dettol używamy tylko do rąk tak jak ma przeznaczenie swoje. Ale za to jeśli chodzi o twarz i problemy z trądzikiem to ja polecić mogę Cetaphil dermoprotektor. Też ma działanie antybakteryjne i w skladzie wiele dobrego. Polecany jest przez dermatologa na wszelkie trądzikowe problemy, ale też przy atopowym zapaleniu skory i przy problemach z łyszczycą.
Awatar użytkownika
Violet
Miła Kobietka

Post autor: Violet »

Słyszałam że smarowanie olejkiem rycynowym bardzo pomaga.
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Jeśli na trądzik to powiem szczerze, że o tym nigdy nie słyszałam. Moja przyjaciółka ma 25 lat i nadal meczy się z różową formą trądziku. Żadne domowe sposoby nie pomagały, ani nawet tabletki antykoncepsyjne takiej syndi-35, które są i na to przepisywane. Dopiero dermatolog polecił jej ten Cetaphil i zaczęły być widoczne róznice.
Tusia

Theila pisze:Jeśli na trądzik to powiem szczerze, że o tym nigdy nie słyszałam. Moja przyjaciółka ma 25 lat i nadal meczy się z różową formą trądziku. [..] Dopiero dermatolog polecił jej ten Cetaphil i zaczęły być widoczne róznice.
Który ? Bo wiem że w sumie wszystkie te kremy są do cery z problemami dermatologicznymi.
cyklonKatrina

Post autor: cyklonKatrina »

na trądzik najlepsze jest masło she. Rozwiązuje problem całkowicie. i najlepiej skórę myć delikatnym tonikiem a nie wodą
1mpresja
Fajna Kobietka

Post autor: 1mpresja »

Ja polecam kurację PHARM na trądzik od Bielendy. Naturalny skład, delikatne działanie i skuteczność... Męczyłam się z trądzikiem długo. Dopiero gdy koleżanka poleciła mi tę linię zauważyłam efekty. Tam jest parę kosmetyków do wyboru, ja korzystałam z toniku i kremu na noc.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Zasadniczo każda marka ma teraz coś do zaproponowania na problemy z trądzikiem. Jeśli o mnie chodzi, najbardziej przekonana jestem do kosmetyków z apteki jak np. Cetaphil, który sprawdza się również przy trądziku różowatym czy dla osób z atopowym zapaleniem skóry. Córka mojej koleżanki miała straszny problem z trądzikiem i ten wybór okazał się trafiony - oczywiście w konsultacji z dermatologiem.
Tusia

a_gatka może Ty mi podpowiesz w takim razie który konkretnie krem z tej marki jest dobry na trądzik. Bo przeglądałam stronę internetową, widzę, że są różne - intensywnie nawilżający i lipoaktywny- i nie wiem co kupić. Mogłabyś podpytać koleżanki ?
ODPOWIEDZ