Tabletki antykoncepcyjne-pytania i odpowiedzi
Re: Tabletki antykoncepcyjne
Nie chce mi się czytać wszystkich postów. Słuchajcie a jakie macie doświadczenie z Yaz? Tyłyście po nich? Ja tak i ciekawa jestem czy to wina tabletek.
-
lia23
brałam Yaz i były wporządku,nie przytyłam, nastrój mi się nie pogorszył, jedynie nie mogłam się przyzwyczaić, że jest ich 24 a nie jak normalnie 21:)
Ja przez pewne tabsy anty miałam obrzęk mózgu i wylądowałam na neurologii
od ponad roku biore inne i już jest ok 
Ja tyłam, wieć może to akurat o coś innego chodziło, nastrój faktycznie się nie zmienił-a może to kwestia organizmu?lia23 pisze:brałam Yaz i były wporządku,nie przytyłam, nastrój mi się nie pogorszył, jedynie nie mogłam się przyzwyczaić, że jest ich 24 a nie jak normalnie 21:)
Nie pasowały Ci? Mnie też jakoś nie...a jakie teraz bierzesz?brunecia pisze:Ja przez pewne tabsy anty miałam obrzęk mózgu i wylądowałam na neurologiiod ponad roku biore inne i już jest ok
teraz biore yasmin i jest ok 
-
lia23
zdecydowanie każdy organizm inaczej zareaguje na środki antykoncepcyjne i każda z Nas musi sobie dopasować tabletki do siebie:)ameba00 pisze:Ja tyłam, wieć może to akurat o coś innego chodziło, nastrój faktycznie się nie zmienił-a może to kwestia organizmu?lia23 pisze:brałam Yaz i były wporządku,nie przytyłam, nastrój mi się nie pogorszył, jedynie nie mogłam się przyzwyczaić, że jest ich 24 a nie jak normalnie 21:)
Wydaje mi się, że każdy organizm inaczej radzi sobie z odstawieniem tabletek. Pewnie najlepiej byłoby jak najwcześniej porozmawiać z lekarzem. Ja też sie zastanawiam jak długo można brać tabletki i czy nie szkodzą zdrowi w dłuższej perspektywie.
Masz problemu z fiskusem, wybierz się do księgowość częstochowa
-
lia23
Powiem tak,tabletki antykoncepcyjne mają skutki uboczne i nie ma zasady jak długo można je brać, niestety szkodzą one zdrowiu, ale też nie na każdego tak samo wpływają.
-
myszencja
Tak z ciekawości, ile płacicie za tabletki? Miesięcznie oczywiśćie, ja płacę 37 zł za Yasmin
myszencja pisze:Tak z ciekawości, ile płacicie za tabletki? Miesięcznie oczywiśćie, ja płacę 37 zł za Yasmin
ja tez cos w granicach 34-40zł. zależy od apteki
-
lia23
ja kupuję Yasim po 38 zł, bo proszę w aptece o to by były z importu równoległego, wtedy jest taniej:)
Witam mile panie 
Mam sprawe poniewaz wzielam pierwsza tabletke antykocepcyjna w sobote 20.09.2012
o godzienie 13:00 bo o tej porze dostalam okres przez kolejne dni bralam o tej samej godzienie lecz wczoraj 27.09.2012 zapomnialam i wzielam o 14:00 godzine pozniej, pod wieczor bylo mi slabo i wymiotowalam jak by krwia sama niewiem...
chcialam sie was zapytac czy to moze byc przez ta tabletke ? ze wzielam pozniej o godzine ?
Prosze o szybka odpowiedz
Mam sprawe poniewaz wzielam pierwsza tabletke antykocepcyjna w sobote 20.09.2012
o godzienie 13:00 bo o tej porze dostalam okres przez kolejne dni bralam o tej samej godzienie lecz wczoraj 27.09.2012 zapomnialam i wzielam o 14:00 godzine pozniej, pod wieczor bylo mi slabo i wymiotowalam jak by krwia sama niewiem...
chcialam sie was zapytac czy to moze byc przez ta tabletke ? ze wzielam pozniej o godzine ?
Prosze o szybka odpowiedz
-
lia23
hej,
to, że łyknęłaś tabletkę o godzinę później to nic się nie dzieje, wymioty mogłaś mieć w wyniku tego, że tabletki są źle dobrane, czyli masz skutki uboczne w postaci wymiotów, albo też zatrułaś się czymś, jeśli wymioty będą się powtarzać to trzeba tabletki zmienić.
to, że łyknęłaś tabletkę o godzinę później to nic się nie dzieje, wymioty mogłaś mieć w wyniku tego, że tabletki są źle dobrane, czyli masz skutki uboczne w postaci wymiotów, albo też zatrułaś się czymś, jeśli wymioty będą się powtarzać to trzeba tabletki zmienić.
Ja chciałabym wybrać się do ginekologa po tabletki anty, ale ciągle mam jakieś wątpliwości. Tyle się naczytałam o skutkach ubocznych, co się dzieje z kobietą po odstawieniu, znam przypadki, że mimo brania tabletek kobiety zachodziły w ciążę, od czego to jest zależne? Jesli już zdecyduję się na tabletki mam zażądać badań, żeby mi ginekolog na podstawie ich dobrał odpowiednie tabletki? Bo wiem, że ginekolodzy dają tabsy "na oko", a nuż trafią...
- grubaania245
- Jestem tu nowa :)
A jak nie trafią to po tym my mamy problem z tego niestety 
Chce zajść w ciąże! Staramy się z mężem od 2 miesięcy 
No właśnie o to mi chodzi. Że źle dobiorą i mają to w dupie, jak będziemy się po nich czuły. A właśnie ja się obawiam tych problemów, dlatego jedną nogą idę już po tabletki, a druga kieruje mi się w drugą stronę. Z jednej strony właśnie te problemy, ale z drugiej czułabym się bezpieczniej, gdybym je brała...
Mnie też kiedys lekarz przepisal tabletki nie robiąc żadnych badań, nie miałam żadnych skutków obocznym, nawet poprawiła mi się cera . Ale znowu zaczęła, tyć! biust zrobił mi się dwa razy większy i strasznie mnie bolał 
Wiele dziewczyn bierze i sobie je chwali. Szczerze mówiąc nie słyszałam żeby ktoś wymiotował albo krwawił po tabletkachRougeBloo pisze:No właśnie o to mi chodzi. Że źle dobiorą i mają to w dupie, jak będziemy się po nich czuły. A właśnie ja się obawiam tych problemów, dlatego jedną nogą idę już po tabletki, a druga kieruje mi się w drugą stronę. Z jednej strony właśnie te problemy, ale z drugiej czułabym się bezpieczniej, gdybym je brała...
Skutków ubocznych tabletek antykoncpecyjnych jest niemal tyle ile po zwykłych tabletkach przeciwbólowych. Zarówno wymoty jak i krwawienie może być jednym z nich, niestety zawsze to ingerencja w gospodarke hormonalną kobiety.
Nie spróbuję, to się nie przekonam, a zawsze mogę odstawić 
Lepsze to niż niechciana ciążą. Ja podczas stosowania tabletek bylam nerwowa
Dlatego zdecydowałam sie na wkładke domaciczna .
No mstuv mi mówiła, że odkąd brała tabletki to łaziła zła
A jak jest zła, to lepiej z nią nie zaczynać, bo sam jej wzrok może zabić 
Na takie wynalazki jak wkładka domaciczna to raczej się nie skuszę, ale na tabsy raczej tak, w przyszłym tygodniu pewnie pójdę się zapisać, bo u mnie na wizytę czeka się ok. miesiąc, eh.
Na takie wynalazki jak wkładka domaciczna to raczej się nie skuszę, ale na tabsy raczej tak, w przyszłym tygodniu pewnie pójdę się zapisać, bo u mnie na wizytę czeka się ok. miesiąc, eh.
Wiele kobiet ma zwienne nastroje nawet przy okresie...nie sądzę żeby to tabletka miała taki wpływ na nią...RougeBloo pisze:No mstuv mi mówiła, że odkąd brała tabletki to łaziła złaA jak jest zła, to lepiej z nią nie zaczynać, bo sam jej wzrok może zabić