Świece zapachowe a zwierzęta
-
orientalna_ola
- Miła Kobietka
Świece zapachowe a zwierzęta
Mam w domu kociaka i od niedawna pieska. Z racji obecności zwierząt w domu zrezygnowałam ze sztucznych dyfuzorów zapachowych, zastanawiam się tylko jak to jest ze świecami zapachowymi? Bardzo lubię jak coś mi pachnie, gdy kąpię się w wannie labo czytam książkę... Czy taka świeca może być szkodliwa dla zwierząt?
Re: Świece zapachowe a zwierzęta
Oj, ze zwierzakami i zapachami to trzeba być bardzo ostrożnym. Chemiczne dyfuzory na bank odpadają, wiele świec zapachowych też, bo mają szkodliwy skład (swoją drogą - takie świece dla ludzi też nie są dobre!). Mając zwierzaki to ja bym chyba co najwyżej odważyła się na wosk pszczeli, bo to jest najbardziej naturalne.
-
orientalna_ola
- Miła Kobietka
Ale że jak wosk pszczeli?mhysa pisze:Oj, ze zwierzakami i zapachami to trzeba być bardzo ostrożnym. Chemiczne dyfuzory na bank odpadają, wiele świec zapachowych też, bo mają szkodliwy skład (swoją drogą - takie świece dla ludzi też nie są dobre!). Mając zwierzaki to ja bym chyba co najwyżej odważyła się na wosk pszczeli, bo to jest najbardziej naturalne.
No świeczki z wosku pszczelego
są najbardziej naturalne, a i przez to bezpieczne. I do tego pięknie pachną, takim miodkiem
Niby jeszcze świece sojowe są spoko, ale ja się zawsze boję, że w tym wosku sojowym będzie domieszka czegoś niepożądanego :/
Niby jeszcze świece sojowe są spoko, ale ja się zawsze boję, że w tym wosku sojowym będzie domieszka czegoś niepożądanego :/
-
orientalna_ola
- Miła Kobietka
Oooo to brzmi bardzo ciekawie :O nie miałam nigdy do czynienia z takimi świeczkami. Wiesz może gdzie można je kupić, żeby były jakoś sprawdzone?
Nie spodziewałem się, że zwierzęta mogą mieć z tym problem.
Jesteśmy producentem wyrobów z granitu, które w nowoczesnym budownictwie stanowią istotny element wykończenia wnętrz i elewacji zewnętrznych. Produkujemy takie rzeczy jak płytki posadzkowe, okładziny schodowe, pomniki mława. https://granitzagorski.pl/
orientalna_ola pisze:Oooo to brzmi bardzo ciekawie :O nie miałam nigdy do czynienia z takimi świeczkami. Wiesz może gdzie można je kupić, żeby były jakoś sprawdzone?
Haha najlepiej w jakimś skasenie albo u pszczelarza, który ma tego typu wyroby
A jak w necie to ja głównie kupowałam na Notino, mają tam całkiem spory wybór i te świeczki mają dobre opinie w necie