Podłoże dla chomika
- Alison1920
- Jestem tu nowa :)
Podłoże dla chomika
Hej. Chcę kupić chomika dla nas i dla swoich dzieci. Jakiego podłoża używacie, czy ma to znaczenie
Re: Podłoże dla chomika
Chomiki lubią troty i zakopywać się w nich.
Troty chyba są najbezpieczniejsze.
Wata i papierowe trociki mogą mu zaszkodzić, szczególnie jeśli Twój chomik lubi upychać różne rzeczy do pyszczka.
Niekoniecznie zjadliwe.
Troty chyba są najbezpieczniejsze.
Wata i papierowe trociki mogą mu zaszkodzić, szczególnie jeśli Twój chomik lubi upychać różne rzeczy do pyszczka.
Niekoniecznie zjadliwe.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Trociny są najlepsze
Poszukaj takich niepylących, niektóre są nawet perfumowane, łatwo dzięki nim utrzymać czystość w klatce.
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Zdecydowanie trociny, chomiki wolą to podłoże. Siano jest podłożem trudniejszym w utrzymaniu.
Kosze prezentowe, delikatesowe, pomysł na prezent
- MelonowaAga
- Miła Kobietka
DLa chomików są różne podłoża. Ludzie używają trocin, sianka, granulatów, żwików. Ja stawiam na ściół ze słomy
U moich siano było tylko awaryjnie, ono nie wchłania nieczystości i niezbyt przyjemnie pachnie. Granulat w miejsce w którym chomik się załatwia, ale całe podłoże w klatce z granulatu to troszkę twarde dla niego.

Moje chomiki i szczury były uczulone na siano, dlatego nie polecałabym sianka. Chomiki miały troty a szczuraki pelet. Ale jak kto woli. 
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
- Alison1920
a to są takie drobne, czy mniej. mJakie są pojemności, czy to jest drogie?
po co kupować drogie rzeczy jesli tanie mogą być tanie.
- Alison1920
a może chomik nie akceptowac jakiegoś podłoża?
- MelonowaAga
- Miła Kobietka
Możliwe, dlatego ja biorę ten ze słomy, bo one są aturalne i hipoalergiczne. Możesz też kupić granulat ze słomy, to jets po prostu większe. To według uznania,oba są dobre.
- Alison1920
Widziałam w sklepie internetowym LINK ściółkę ekologiczną dla chomików. Zamówić? Bo tam też jest karm ai nie będę musiała chodzi po zoologicnzych sklepach
DZIEKUJEMY ZA LINK
DZIEKUJEMY ZA LINK
Jeśli jest cena korzytsa to bierz, jest chcesz spórbowac.
- Alison1920
Tania jest ta śćiółka. ogromne opakowanie za 22 złote. Tylko myślę,granulat czy żwirek hmm...
- MelonowaAga
- Miła Kobietka
Weź gramulat dla chomików i zobaczysz, jak bedzie za duzy według ciebie to wezmiesz żwirek, który jest delikatniejszy
Ja używałam tych

Jest też wersja jabłkowa. Nie były najtańsze w porównaniu do jakichś tam zwykłych ale nie pylą, ładnie pachną. Zamawiałam je przez neta, nie wiem skąd bo było to wiele lat temu.

Jest też wersja jabłkowa. Nie były najtańsze w porównaniu do jakichś tam zwykłych ale nie pylą, ładnie pachną. Zamawiałam je przez neta, nie wiem skąd bo było to wiele lat temu.

widzę, ze tak jak mówisz te trociny są zapachowe. Mi bardzo zależy na tym, aby to było naturalne. Macie coś co pochłania zapach naturalnie. Alison o jakich mówiłaś ty, bo Ci usunęli link.
Ja nie jestem pewna co do tego żwirku co tu ktoś proponuje.
Ja mówiłam o ściółce z velti, też zamawiam przez internet. Widze, ze teraz wiekszosc osób tak robi, jest zdecydowanie łatwiej niż biegać za takim rzeczami
pod trociny zwykle daję gazetę, zeby się potem łatwiej sprzatało, ale chomik ma też w domku postrzępioną watkę, bo lubi się w niej zakopywac 
Ja też miałam u siebie trociny i bardzo dobrze się sprawdzały. Trzeba tylko pamiętać o częstej ich wymianie 
Zachęcam do odwiedzenia mojej strony internetowej tutaj.
U mnie gryzonie zawsze miały trociny i ewentualnie gazeta na dnie. W sklepie zoologicznym za 2 zł wielka paka. Zwierzaki były zadowolone i ja też 
Granice? Nigdy żadnej nie widziałem, ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi. 
-
Kubiczkowa
Ja używam podłoża z firmy VitaPol i jestem zadowolona
Mój chomik się z nim bardzo szybko polubił. Tanio zamawiam online
https://www.krakvet.pl/podloza-zwirki-d ... c-504.html
-
Sylwuśka123
- Miła Kobietka
Ja mam chomika w trocinach, już się tak przyzwyczaił. Kiedyś zmieniłam mu na siano to się cudak obraził...więc rada nie rada, wróciłam do trocin.
Moja pasja moim życiem!
trociny najlepsze
chomiki lubią się w nich zakopywać i ryć tunelki