Styl Vintage
-
totylkoja2
Styl Vintage
Co myślicie o vintage? Czy ten styl podbije serca Polek? Na zachodzie robi furorę, ale czy tak samo będzie w naszym kraju? Czym w ogóle jest vintage? Na to i wiele innych pytań odpowiedzi szukajcie w materiale filmowym o vintage. Polecam kultowy program Reprodukcje http://oognet.pl/content/details/1018
-
Big-Brands.pl
Re: Styl Vintage
No właśnie,czym tak w ogóle jest ten styl? Zastanówmy się nad tym dokładnie,czy lubicie się tak ubierać? Bo ja tak szczerze mówiąc,do tej pory nie miałam z nim do czynienia.
-
Sklep.Sambora_pl
Niestety nie jest on w moim guście i nie przepadam za takim stylem. Źle bym się czuła nosząc c coś takiego.
-
anioł12345
- Miła Kobietka
również nie mój styl ale każdej z nas podoba sie coś innego
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
reffina
A mi się podoba, tylko raczej cieżko coś kupić w naszych sklepach w tym stylu :/
-
Sklep.Sambora_pl
Masz racje,w sklepach stacjonarnych ciężko kupić coś dobrego,dlatego wybiream sklepy internetowe gdzie masz nizsze ceny,a i wybór o wiele większy.
-
arcticone
mi sie bardzo podoba styl vintage, tylko zupełnie do mnie nie pasuje 
-
dzo
ale czemu ?arcticone pisze:mi sie bardzo podoba styl vintage, tylko zupełnie do mnie nie pasuje
-
witaminka
Mi się podoba, ale jakoś nie potrafię wszystkiego złożyć w jedną całość, żeby do mnie pasowało 
-
E-lejdis
Moim zdaniem to nic innego jak kwestia gustu,jednym pasuje styl Vintage a innym nie. Normalna sprawa. Ja wolę bardziej współczesne ubrania i styl,ale też bez zbytniej przesady.
-
corinn
zgadzam się
Mnie bardzo podoba się styl vintage, jednak moja uroda jak i styl życia nie współgra z taką modą :/ A szkoda bo mogłabym wykorzystać kilka ciuchów ojej mamy 
-
Dawid2003_pl
- Jestem tu nowa :)
Czasem wystarczy tylko detal lub dodatek po babci aby wyglądać vintage.
Ostatnio zmieniony wt mar 20, 2012 2:09 pm przez Dawid2003_pl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tusia25
Ja także baardzo lubię, ale nie we wszystkim czuję się dobrze, chociaż na okładce wygląda rewelacyjnie:)
-
Sklep-Jubilerski
- Miła Kobietka
Jeżeli ktoś czuje się dobrze w takim stylu,to czemu nie. MI osobiście to nie przeszkadza,chociaż sama mam zupełnie inny gust.
Mnie bardzo podoba się ten styl - niestety zupełnie inną sprawą jest to, że taki styl nie do każdego pasuje (mowa tu o urodzie, budowie ciała itp.). Jednak jeżeli nam w tym ładnie to nosić! Jak najbardziej 
Vintage – styl w kulturze i sztuce.
W modzie, w której zaistniał w XIX wieku, polega na noszeniu rzeczy z innej epoki albo stylizowanych na takie oraz łączeniu stylów pochodzących z różnych epok. Ubrania z poprzednich dekad albo starsze niż 20 lat są zwykle uznawane za vintage. Powinny to być zarazem rzeczy wysokiej jakości, mało podatne na zniszczenia, którym upływ czasu nadaje szlachetności. Obecnie słowem tym określa się produkty, które jedynie nawiązują do poprzednich epok . Vintage nie stroni od zestawień awangardowych i szokujących, to styl dla osób szukających swych korzeni i chcących pokazać swój indywidualizm.
W modzie, w której zaistniał w XIX wieku, polega na noszeniu rzeczy z innej epoki albo stylizowanych na takie oraz łączeniu stylów pochodzących z różnych epok. Ubrania z poprzednich dekad albo starsze niż 20 lat są zwykle uznawane za vintage. Powinny to być zarazem rzeczy wysokiej jakości, mało podatne na zniszczenia, którym upływ czasu nadaje szlachetności. Obecnie słowem tym określa się produkty, które jedynie nawiązują do poprzednich epok . Vintage nie stroni od zestawień awangardowych i szokujących, to styl dla osób szukających swych korzeni i chcących pokazać swój indywidualizm.
Ostatnio eksperymentuję z modą, nie ukrywam że styl vintage jest dla mnie inspiracją.
Albo kupuję ubrania w sklepach internetowych albo szukam w second handach. Ostatnio upolowałam sukienkę w tym stylu we Francesce: http://www.francesca.pl/