Moda w moim życiu

Nie wiesz w co się ubrać? Zastanawiasz się jakie panują trendy w modzie? W tym dziale odpowiemy Ci na wszystkie pytania związane z modą.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Moda w moim życiu

Post autor: Hadassa »

Chciałam się Was spytać jaką rolę w Waszym życiu odgrywa moda...
Temat kilka razy przewinął się przez inne watki, tak więc postanowiłam spytać się wprost...
Czy wybierając nowe ciuchy, patrzymy na to co jest modne?
Czy może jednak mam swój styl chodzę w tym co mi się podoba ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
czerwonawisnia
Jestem tu nowa :)

Re: Moda w moim życiu

Post autor: czerwonawisnia »

Ja raczej zwracam uwagę na funkcjonalność i jakość, ale też staram się być w miarę "na czasie" :) Ważne by dobrze czuć się w wybranych przez nas ciuszkach ;P
Zadbaj o siebie i wykonaj usg piersi krakow!
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Patrzę na to co jest modne i niejednokrotnie kupuję to co akurat jest modne, ale nie zawsze wszystko wpada w mój gust, więc wybieram to co wygodne;)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
MowisziMasz_com_pl
Miła Kobietka

Post autor: MowisziMasz_com_pl »

Moda odgrywa w moim życiu bardzo ważną rolę,to coś co możemy obserwować na co dzień, co nas inspiruje i nie ukrywajmy,dodaje także uroku. Ja nie zawsze zwracam uwagę na to co modne,bo często te najnowsze kolekcje są mało wygodne i praktyczne.
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Moda mnie tak obchodzi jak Tuska obywatele.
Wybieram to co mi się w danej chwili spodoba, to co mogłabym założyć i czuć się w tym dobrze. Zwracam uwagę na jakość materiału i na cenę. Nie szarpię się na drogie rzeczy tylko dlatego, bo są np. firmówkami. Czasem zaszaleję, ale nie biorę pierwszego, lepszego ciuszku tylko długo się zastanawiam czy faktycznie będę w tym chodzić czy założę raz a później będzie leżeć w szafie.
Określonego stylu też już raczej nie mam, mieszam różne tak abym czuła się dobrze w ciuchach. Więc można powiedzieć, że mam własny, który przyciąga wzrok każdej płci. :lol:
Nie lubię zakładać tego na co w danym sezonie ludzie się rzucają. Śmieję się z tego, bo później na mieście chodzą takie Klony.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Finess_com_pl
Miła Kobietka

Post autor: Finess_com_pl »

Chodze w tym w czym mi jest przede wszystkim wygodnie. Nie patrzę na to co ktoś inny nosi czy co jest teraz modne. Jeżeli jest coś co mi wpada w oko, to bez zastanowienia to kupuje.
http://www.finess.com.pl/ - wyjątkowe kosmetyki
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

hmm.. a mnie czasem cieszy że coś jest modne, bo łatwiej dostać pewne rzeczy ;)
ale ogólnie, też mnie mało co obchodzi co jest w modzie.
Mam swój styl i tego się trzmam ;)
noszę to co lubię, w czym się dobrze czuję i co mi się podoba :)
ramoneska

Post autor: ramoneska »

Ja lubię ciuchy, które mają indywidualny charakter, ale wpisują się gdzieś tam w kanon mody. Ostatnio na przykład polubiłam styl vintage, np takie kiecki: SPAM, ale też nie trzymam się tego kurczowo - kupuję i noszę to co mi się podoba i w czym dobrze się czuję.
Nie podążałabym ślepo za modą.
Ostatnio zmieniony pn lip 29, 2013 5:56 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprosimy o same zdjęcia
allison
Fajna Kobietka

Post autor: allison »

Uwielbiam bawić się modą. Śledzę trendy, ale nie kupuję rzeczy w których źle wyglądam a przede wszystkim źle się czuję. Nie wymieniam co sezon całej garderoby tylko dokupuję ciuchy, które pasują do zawartości mojej szafy.
leydi

Post autor: leydi »

Kayira pisze:hmm.. a mnie czasem cieszy że coś jest modne, bo łatwiej dostać pewne rzeczy ;)
ale ogólnie, też mnie mało co obchodzi co jest w modzie.
Mam swój styl i tego się trzmam ;)
noszę to co lubię, w czym się dobrze czuję i co mi się podoba :)
Nic dodać nic ująć. Mam tak samo:)
Najwyższej jakości kosmetyki dla dzieci i niemowląt
japaga

Post autor: japaga »

W moim życiu bardzo ważna jest oczywiście moda, aczkolwiek kupuję jedynie w wybranych i sprawdzonych przez siebie sklepach: Stradivarius, Modo i SPAM
Ostatnio zmieniony pn sie 26, 2013 9:52 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
MyCotton_pl
Miła Kobietka

Post autor: MyCotton_pl »

Chyba w życiu każdej z nas moda odgrywa bardzo ważna rolę,nie da się tego uniknąć,ponieważ często się zmienia,a zawsze chcemy dobrze i ładnie wyglądać. Co do sklepów,to ja także mam kilka swoich ulubionych,sprawdzonych- głównie tych internetowych.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

JA w sumie ostanio stwierdziłam, że moda czasem przeszkadza...
bo się idzie do sklepu coś kupić i dosłownie nie ma co...
i za głupią bluzką czy sukienką się lata tygodniami...
orientalna
Miła Kobietka

Post autor: orientalna »

Owszem, lubię modę, z tym, że niekoniecznie aktualną :P Szperam, szukam, modzę i tworzę swój własny styl. Z każdego coś sobie uszczknę, ale rzadko kiedy jest tak, żeby aktualna moda do mnie trafiła w jakiejś większej części.
Obrazek
Awatar użytkownika
aii
Gadatliwa Kobietka

Post autor: aii »

Kocham i jest bardzo ważna w moim życiu. Nie preferuję tylko mody sieciowej, takiej, która jest powszechnie dostępna, bo aktualna. Lubię się modnie ubrać, ale nie powielając innych. Oczywiście kupuję ubrania w sieciówkach, jednak przełamuję to tak dodatkami, aby mnie nie denerwowało, że pani w sklepie spożywczym, jest ubrana tak samo jak i ja. (; Dlatego lubię buszować po SH, chodzić po bazarkach i galeriach. Mam swój styl, kreuję własną modę przy pomocy panujących trendów i nie tylko.
allison
Fajna Kobietka

A przeglądacie jakies blogi? Ja muszę przyznać, że często zaglądam na strony tego typu. Mam kilka ulubionych blogerek, nie tylko polskich :).
Awatar użytkownika
Lola1357

Post autor: Lola1357 »

Lubię zajrzeć czasem na jakiegoś bloga ale na bieżąco nie śledzę. U mnie moda może nie jest na pierwszym miejscu, bo czasami wolę postawić na wygodę i jest mi wszystko jedno jak wyglądam niemniej jednak jak każda kobieta lubię czasami zwrócić na siebie uwage jakimś modnym ciuchem.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

nie śledzę blogów... wole swój własny styl
allison
Fajna Kobietka

Ja też wolę własny styl ;) ale lubię czasami zajrzeć np. na blog DEYNN. Nawet jeśli nie ubieram się w tym stylu to i tak lubię podejrzeć co się teraz nosi ;)
BlancaWawa2606

Post autor: BlancaWawa2606 »

Nie każdego stać na wymianę całej garderoby co sezon. Moja szafa pamięta jeszcze lata 90 :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

tylko, ze obecna moda, często sięga wstecz inawet czesto do lat 90 :)
eleganckaPani_pl

Post autor: eleganckaPani_pl »

Moda ma to do siebie,że niektóre trendy systematycznie do nas wracają,to coś na zasadzie błędnego koła,jednak chyba w życiu każdego z nas moda i styl są bardzo istotnym elementem.
maniamadej
Miła Kobietka

Post autor: maniamadej »

W moim życiu , moda to jest dresik. uwielbiam design dresu, dziś go można łączyć, ze wszystkim, ponadto jest ponadczasowy, co jest moim zdaniem super, uwielbiam basic. Jednym z moimi top on top jest Basiclo, uwielbiam ich. Jakość jest na prawdę super, mega polecam.
ODPOWIEDZ