styl futurystyczny we wnętrzu - opinie
- Sloneczko12
- Miła Kobietka
styl futurystyczny we wnętrzu - opinie
jak wam się podobają futurystyczne wnętrza w mieszkaniu? widziałybyście coś takiego u siebie? zauważyłam wśród swoich altowych znajomych tendencję, że ostatnio idą właśnie albo w boho albo w styl futurystyczny. czyli skandynawia albo prowansja są już passe? pytam przede wszystkim dlatego, że chcę urządzić własne mieszkanie i zastanawiam się właśnie czy nie pójść w styl futurystyczny, bo mi się tak nieśmiało bardoz podoba 
Re: styl futurystyczny we wnętrzu - opinie
Nie wydaje mi się, żeby styl prowansalski albo skandynawski odchodziły w zapomnienie - szczególnie, że ja wśród swoich znajomych obserwuje właśnie tendencje do aranżowania mieszkań właśnie w ten sposób. Może po prostu masz bardziej ekscentrycznych znajomych i dlatego idą w taką stronę?
Według mnie boho (tak szczerze to nie wiedziałam nawet, że taki styl istnieje w aranżacji - myślałam, że to tylko ubrania - dopiero przez Ciebie zajrzałam do Google co to właściwie jest i nie powiem, specyficzne) i styl futurystyczny są takie dość ekstrawaganckie i szczerze mówiąc podoba mi się, ale nie wiem czy bym chciała mieć coś takiego w domu.
Moja mama to by mnie chyba zabiła, że to nie mam mieszkania złożonego ze sterylnych białych sześcianów
: No i najlepiej, żeby nie było żadnych ubrań nigdzie, a w ogóle jak jakaś warstwa kurzu by się znalazła to od razu by powiedziała, że jest brudno
Co nie zmienia faktu, że podoba mi się, ale tak jak mówię - wolałabym chyba oglądać u znajomych niż w swoim domu 
Według mnie boho (tak szczerze to nie wiedziałam nawet, że taki styl istnieje w aranżacji - myślałam, że to tylko ubrania - dopiero przez Ciebie zajrzałam do Google co to właściwie jest i nie powiem, specyficzne) i styl futurystyczny są takie dość ekstrawaganckie i szczerze mówiąc podoba mi się, ale nie wiem czy bym chciała mieć coś takiego w domu.
Moja mama to by mnie chyba zabiła, że to nie mam mieszkania złożonego ze sterylnych białych sześcianów
- Anastazja099
- Fajna Kobietka
mi też się podobają takie wnętrza futurystyczne, szczególnie jak są dobrze zrobione - wczoraj oglądałam mechaniczną pomarańczę pierwszy raz w życiu i chociaż sami ludzie widać, że są z lat 70, bo nikt takich fryzur nie nosi i mam nadzieję, że nikt nie będzie, to podobało mi się jak pod względem aranżacji zrobione były te mieszkania
to był właśnie taki futuryzm jak mi się podoba i wiem. że podobne meble są w takich salonach jak kare design czy sf meble. może kiedyś się zdecyduje sama tak zaaranżować pokój. a może kiedyś wszyscy zaczną tak aranżować, bo faktycznie póki co jest to nisza - ja na przykład nie mam żadnych znajomych, którzy tak robią 
- VivienneWestwood
- Miła Kobietka
Powiem wam, że śledzę jakoś wszelkie style architektoniczne, wnętrza itd., ale ze stylem boho też pierwszy raz się spotkałam - sprawdziłam na google i najpierw wyświetliły się ubrania, a później faktycznie jakieś meble i to głównie dostępne w Polsce - tzn. są z kare design i kojarzę od dawna tą firmę, bo przez pewien czas siedziałam w Niemczech i tam jest zdecydowanie więcej ich sklepów niż u nas, ale i tak już cud w ogóle, że są. Tylko wydaje mi się, że ludzie w Polsce nie mają na tyle odwagi, by sobie pozwolić na takie aranżacje. Co innego na zachodzie...
A co do stylu futurystycznego - jestem za. Nudzi mnie to, że w Polsce ciągle są jakieś przeżytki PRL-owskie, a w ogóle najgorzej to jak ktoś w domu kładzie ceratę. Każdy powiew świeżości jest na plus i ja widzę taki powiew właśnie w stylu futurystycznym, Nie wiem na ile futurystyczne retro można tak nazwać, bo przeglądam od razu te meble na polskiej stronie kare i tam jak idą w futuryzm to taki retro (nie mogę wkleić wam niestety linku, bo mam wciąż za mało postów, ale jak ktoś chce to pw) - to mi się podoba chyba nawet bardziej od takiego czystego stylu futurystycznego.
A co do stylu futurystycznego - jestem za. Nudzi mnie to, że w Polsce ciągle są jakieś przeżytki PRL-owskie, a w ogóle najgorzej to jak ktoś w domu kładzie ceratę. Każdy powiew świeżości jest na plus i ja widzę taki powiew właśnie w stylu futurystycznym, Nie wiem na ile futurystyczne retro można tak nazwać, bo przeglądam od razu te meble na polskiej stronie kare i tam jak idą w futuryzm to taki retro (nie mogę wkleić wam niestety linku, bo mam wciąż za mało postów, ale jak ktoś chce to pw) - to mi się podoba chyba nawet bardziej od takiego czystego stylu futurystycznego.
- Anastazja099
- Fajna Kobietka
to kare design to raczej takie meble premium, nie? tak wyglądają przynajmniejVivienneWestwood pisze:Powiem wam, że śledzę jakoś wszelkie style architektoniczne, wnętrza itd., ale ze stylem boho też pierwszy raz się spotkałam - sprawdziłam na google i najpierw wyświetliły się ubrania, a później faktycznie jakieś meble i to głównie dostępne w Polsce - tzn. są z kare design i kojarzę od dawna tą firmę, bo przez pewien czas siedziałam w Niemczech i tam jest zdecydowanie więcej ich sklepów niż u nas, ale i tak już cud w ogóle, że są. Tylko wydaje mi się, że ludzie w Polsce nie mają na tyle odwagi, by sobie pozwolić na takie aranżacje. Co innego na zachodzie...
najbardziej w stylu futurystycznym podoba mi się to, że cały czas wygląda nowocześnie - chyba raczej ludzie nie pójdą w taki styl tak jak przedstawiano to w filmach, bo tak jak zauważyła anastazja to ludzie wciąż kochają tą bylejakość, chociaż według mnie i tak jest z tym ostatnio coraz lepiej, więc chyba nic bardziej przyszłościowego niż taki styl futurystyczny się nie znajdzie. a pamiętam, że jak byłam mała to myślałam, że w przyszłości będzie tak jak w jetsonach - ale meble tam chyba też mieli fajne
w każdym razie jeśli chodzi o styl futurystyczny jestem jak najbardziej na tak
- Misiaczeq78
- Miła Kobietka
Jak mi się podobaja? Bardzo
Szkoda, że w niewielu mieszkaniach można takie spotkać - raczej teraz jak już się gdzieś pojawia taki styl to w nowoczesnych biurowcach. A szkoda, bo naprawdę jest ładny i estetyczny 
- Majeczka090
- Jestem tu nowa :)
Wydaje mi się, że ludzie jeszcze nie sa przygotowani na takie aranżacje 
- Atlantic Polska
- Miła Kobietka
Taki styl nie musi oznaczać jedynie jasnych, a co za tym idzie, zimnych barw, gdyż można urządzić modernistyczne wnętrze również w ciepłych, beżowych odcieniach. Ściany pomalowane mogą być wówczas na kremowo, do tego zakupić można meble na wysoki połysk (w bieli i mocca), jak i nowoczesny grzejnik w antracytowej barwie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Urządzenie tego pokoju ze zdjęcia powyżej a także same kolory mnie się bardzo podobają.
Meble stylowe
wygląda fajnie, ale to raczej nie moje klimaty. Wolę skandynawski
Nie wiem czemu, gdy słyszę "futurystyczne wnętrza" to przychodzą mi do głowy jakieś wnętrza rodem z sci-fi lat 80tych
Wydaje mi się, że to dość pojemne pojęcie.
Designerskie lampy podłogowe - mandihouse.pl
Futurystyczne wnętrza mają swój chłodny urok,trzeba po prostu lubić takie klimaty. Dużo bieli, szarości , kanciastych kształtów, dużo przestrzeni i wymyślnych rozwiązań architektonicznych- nie powiem niektóre bardziej mi przypominają elementy ze statku kosmicznego niż z domowego zacisza 
Podobają mi się niektóre elementy, ale nie wszystko z tego stylu.
Valentile.pl - kafle cementowe
Osobiście nie przepadam za takimi wnętrzami - może i fajnie wyglądają, ale mnie samej źle by się w nim żyło. Tak sądzę. Wolę jak już styl industrialny, bo jest bardziej subtelny. Futurystyczny jest dla mnie zbyt nowoczesny... według mnie ciekawsze są takie style, które czerpią z historii lub z jakiegoś regionu świata - na przykład styl retro albo styl skandynawski. Też są łatwiejsze do wykorzystania w aranżacji