strasznie zniszczone włosy
Re: strasznie zniszczone włosy
a słyszalyście może takie zdanie , że nie ma znaczenia czym się myje wlosy? Jak ja to zobaczyłam to szlag mnie trafił że ktoś takie bzdury pisze, że niby szampon tylko zmywa brud i nic więcej. przecież szampon to podstawa dla wlosow i skóry głowy. Żle dobrany potrafi zachwiać gospodarkę wodną i mamy problem gotowy. Dlatego tak ważne jest jakich szamponów używamy.
-
storczyk_12
ja też polecam tę odżywkę, miałam trochę przesuszone włosy ponieważ farbowałam je zwykłą farbą... odżywka bardzo dobrze się sprawdziła, włosy są bardziej miękkie i lśniące, a d tego nawilżone. Kupiłam też ich farbę i widzę dużą różnicę na plus w porównaniu ze zwykłymi farbami.malwina99 pisze:A próbowałaś silnie nawilżających odżywek? One pomogłyby odzyskać włosom elastyczność i sprężystość, byłyby gładsze i bardziej miękkie. Z doświadczenia wiem, że świetnie działa odżywka nawilżająca Biokap, używam jej po każdym myciu a raz w tygodniu jako maski i jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza po dłuższym trzymaniu włosy są świetne w dotyku
-
lexie
Niestety z jedwabiem tak jest, szczególnie jeśli zawiera alkohol.iwciaa pisze:Oczywiście. Wszyscy twierdzą, że jedwab jest idealny do włosów suchych, a mi niestety nie pomaga, a po dłuższym stosowaniu mam jeszcze włosy w gorszej kondycji. dlatego testuje kosmetyki. Ten Timotei ma dużo pochlebnych opinii, więc może warto spróbować?? Testujemy?
Ja testuje cały czas:)
Mnie się nie chce samej robić maseczek, więc szukałam kosmetyku na przesuszone i łamliwe włosy. I znalazłam! To eliksir Biovax do suchych i zniszczonych włosów. Składa się niemal wyłącznie z olejków naturalnych. Wystarczy jedno naciśnięcie pompki i starcza na półdługie włosy. Tyle że wcieram tylko od połowy włosów, nie od samej skóry. I na dodatek pięknie pachnie. To moje wielkie ostatnie odkrycie kosmetyczne!
Ja ostatnio sama robię sobie maseczkę z żółtka jaja+olejek rycynowy i cytryna. Przyznam że się wzmocniły,juz tak nie wypadają. Jednak dawne metody są dużo skuteczniejsze niż te wszystkie odżywki pełne chemii.
Ostatnio zmieniony śr lis 13, 2013 1:23 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ortografia
Powód: ortografia
-
Amaretto
A stosowałyście może kosmetyki które mają w składzie naturalne olejki? Na przykład arganowy? Świetnie odżywiają włosy - nie obciążają ich i sprawiają, że o wiele mniej się przetłuszczają.
Sama nie używam w naturalnej postaci - wymaga to moim zdaniem zbyt wiele zabawy z nakładaniem, zmywaniem i tymi sprawami
Za to używam odżywki z dużą ilością olejku arganowego w składzie - marki CeCe. Odżywkę mam stosunkowo krótko ponieważ trzeci tydzień ale już widzę, że powinna zagościć u mnie na stałe. Bardzo fajnie odżywia, widzę, że włosy stały się mocniejsze.
Sama nie używam w naturalnej postaci - wymaga to moim zdaniem zbyt wiele zabawy z nakładaniem, zmywaniem i tymi sprawami
Za to używam odżywki z dużą ilością olejku arganowego w składzie - marki CeCe. Odżywkę mam stosunkowo krótko ponieważ trzeci tydzień ale już widzę, że powinna zagościć u mnie na stałe. Bardzo fajnie odżywia, widzę, że włosy stały się mocniejsze.
Ja stosuję bezpośrednio olejek arganowy, a ostatnio olejek kokosowy pure fiji. Włosy nabierają blasku, są głęboko nawilżone i super się rozczesują 
Ja zdecydowanie mogę polecić olejowanie włosów, które jest świetne na zniszczone włosy.
- vvivvienne
- Miła Kobietka
Ja mam już wszystko z olejkami
Najlepsze są!
osobiście polecam masło kokosowe...
na zwilżone włosy założyć masło na noc...a rano umyć normalnie włosy...
kilka razy powtórzyć i będzie dobrze
na zwilżone włosy założyć masło na noc...a rano umyć normalnie włosy...
kilka razy powtórzyć i będzie dobrze
uroda.com">http://www.uroda.com
a ja polecam maseczke z żołtek jaj i iolejku rycynowego. dwa razy w tygodniu, regularnie pzez godzine na glowie. zawin glowe folia i tak siedz. zobaczysz ze po miesiacu bedzie super 
Moglabys coś więcej napisać o tym jak powinno się stosować ten naturalny olejek arganowy? po prostu nakłada się jak zwyklą odżywkę i spłukuje? ja ostatnio testuje odzywkę właśnie z arganem Eveline 8 w 1 chyba coś takiego, nakłada się i po 4 minutach spłukuje - fajny efekt i włosy ładnie pachnąAmaretto pisze:A stosowałyście może kosmetyki które mają w składzie naturalne olejki? Na przykład arganowy? Świetnie odżywiają włosy - nie obciążają ich i sprawiają, że o wiele mniej się przetłuszczają.
Moim zdaniem najelpsze w nim jest to, że jest uniwersalny, ja mam taką złota buteleczkę chyba z bielendy, i pomimo że nie jest może jakaś wielka, to starcza mi na długo, a używam na włosy, skórę i na twarz... Muszę jeszcze koniecznie wypróbować olejek kokosowy, też wszyscy go zachwalają 
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Maseczka z awokado - dobrze działa na suche włosy. Kwasy tłuszczowe zawarte w awokado odżywią zarówno włosy jak i skórę głowy.
Składniki: Awokado, 1 łyżka miodu, 2 łyżeczki oliwy z oliwek
Obrane awokado utrzyj do konsystencji papki. Dodaj miód i oliwę z oliwek, a następnie dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną maseczkę nałóż na włosy i trzymaj 20 minut. Po wyznaczonym czasie, spłucz mieszankę i umyj włosy delikatnym szamponem.
Możesz także wcierać we włosy olejek, np. arganowy, na kilka godzin przed myciem
Składniki: Awokado, 1 łyżka miodu, 2 łyżeczki oliwy z oliwek
Obrane awokado utrzyj do konsystencji papki. Dodaj miód i oliwę z oliwek, a następnie dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną maseczkę nałóż na włosy i trzymaj 20 minut. Po wyznaczonym czasie, spłucz mieszankę i umyj włosy delikatnym szamponem.
Możesz także wcierać we włosy olejek, np. arganowy, na kilka godzin przed myciem
-
Mala__Di
Dla dziewczyn z Krakowa: w salonie Vici Hair jest specjalistka od pielęgnacji Kerastese (która świetnie odżywia włosy) - pani Martyna. Tutaj jest ich cennik: SPAM
Może komuś to pomoże
Może komuś to pomoże
Ostatnio zmieniony ndz wrz 28, 2014 2:47 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
-
babeczkowa
- Jestem tu nowa :)
Powinnaś pomyśleć o pełnej pielęgnacji
np. dwie maski (jedna nawilżająca, druga proteinowa) po każdym myciu, olejowanie 1-2 w tygodniu, i serum silikonowe na końcówki. Poczytaj na blogach i dobierz produkty odpowiednie dla siebie. Druga sprawa to produkty do stylizacji. Warto wymienić swoje gumki na sprężynki i kupić lepszą suszarkę/prostownicę. Ja mam sprzety z babyliss bo są profesjonale, starannie wykonane i nie niszczą włosów. Cena tez jest ok. Moja suszarka z tej firmy wygładza włoski, praktycznie w ogóle nie hałasuje 
ja z moimi włosami męczyłam się przez miesiąc, a wszystko przez to, że fryzjerka przepaliła mi je rozjaśniaczem... poszłam więc do innej i tam ogarnęłam kosmetyki z LINK a w szczególności mleczko hmilk. Przyznam, że takiego efektu się nie spodziewałam, zawsze miałam ładne i zadbane włosy ale to jak wyglądają teraz to jakiś cud 
DZIEKUJEMY ZA LINK
DZIEKUJEMY ZA LINK
Witamy!CzarnulkaDDZ pisze:Mam bardzo wielki problem.
Moim naturalnym kolorem włosów jest jasny blond, jednak od 8 lat farbowałam je na czarno.
Po tym dluuuuugim czasie postanowiłam wrócić do swojego koloru. Chciałam uzyskać bardzo szybki efekt i przez 3 dni nakładałam na głowę masy rozjaśniaczy. Nie wiem co we mnie wstąpiło, że tak głupio postąpiłam.
Teraz mam bardzo zniszczone włosy: kruszą mi się, wypadają, są strasznie sianowate, sztywne, bardzo bardzo rozdwojone i poszarpane końcówki, już strach na wróble już lepiej ma na głowie.
Jeszcze najgorsze jest to, że robią się coraz krótsze. A muszę je prostować, bo inaczej nie wyjdę na dwór, robię to raz na tydzień.
Używam wielu odżywek, nafty kosmetycznej, olejku rycynowego z szamponem, jedwabiu, keratynę i odżywki ochronnej przed dużą temperaturą podczas prostowania.
Jak mam je uratować?
Warto abyś zastosowała profesjonalny produkt o działaniu nawilżającym i odżywiającym. Zachęcamy również abyś skorzystała z wizyty u najbliższego trychologa (specjalisty od skóry głowy i włosów). On wskaże Ci odpowiedni sposób, aby bezpiecznie i możliwie szybko przywrócić włosom ich dawną świetność.
Pozdrawiamy!
Producent kosmetyków naturalnych BIONIGREE oferujący kosmetyki trychologiczne
-
ola.makowska
A ja polecam maskę do włosów z miodu i awokado frimy organic shop,jest mega tania, trzyma się ją tylko 3 minuty, a naprawdę dobrze regeneruje i odwilża włosy 
-
babeczkowa
Czasem włosów nie da się uratować i trzeba je po prostu ściąć, czasem naprawdę warto tak zrobić i dopiero zająć się pielęgnacją. Nie powinnaś dodawać olejku rycynowego do szamponu, może przesuszać włosy okropnie. Obserwuj po której odżywce twoje włosy wyglądają ładnie, czy po tych z olejami czy bardziej nawilżających (te z miodem, aloesem, algami). Zła prostownica też może zrobić tragedię na włosach pomimo ochrony. Może zmienisz swoją na bardziej profesjonalną? Z babyliss są świetne, ja mam z jonizacją, wystarczy jedno pociągnięcie, nie wyrywa włosów i nagrzewa się szybciutko. Moja jest z serii diamentowej, miałam jeszcze kiedyś lokówkę od nich i też działała bardzo fajnie. Ścinasz i dajesz swoimi włosom nową szansę?
Wiesz co u mnie super sobie radził szampon, który możesz dostać w zasadzie w każdej drogerii , chodzi o Green Pharmacy. Widziałam w aplikacji Moja Gazetka, że teraz w Naturze jest promocja i można go kupić za niespełna 6 zł 
-
cachecache
Dobre kosmetyki powinny uratować sprawę
Ja na regeneracje włosów po lecie i zimie przeważnie udaje sie do fryzjera - na zabiegi z użyciem sauny fryzjerskiej, bo to naprawde super regeneruje ! W Warszawie na takie zabiegi polecam Shake your head, jest tam naprawde super.
Czasem trudno jest dobrać odpowiednią odzywkę i szampon, ale warto próbować, bo to jedyny sposób, żeby mieć zdrowe włosy.
rtgzebow.pl - rtg zębów
Ja muszę znaleźć jakąś dobrą odżywkę, rozjaśniałam włosy więc będą teraz bardziej narażone na przesuszenie a chcę sobie jeszcze kupić prostownicę, bo fryzjerka mi pokazała jak fajnie kręcić nią włosy
na pewno warto też jakieś spraye czy olejki przed temperaturą kupić