Stół i krzesła do jadalni
-
Kolaboracja
Stół i krzesła do jadalni
pierwszy raz w życiu będe posiadać takie pomieszczenie jak jadalnia, proszę mi poradzić jak teraz jest modnie jeśli chodzi o stół i krzesła do jadalni? będzie ona graniczyć z salonem, który urządzony jest w brązach, beżach i drewnie, tu też iść w tym kierunku? gdzie kupować najtaniej?
Re: Stół i krzesłą do jadalni
A jaki styl Ci się podoba? Bo ja np.lubię ikeowskie meble, proste.Moda modą , ale w domu trzeba stworzyć swój własny klimat.
-
Kolaboracja
no właśnie coś w stylu ikei to odpada, bo będzie się chyba gryzło z salonem, my idziemy w stylu klasycznym raczej, proste formy, ale wyglądające na bardzo solidne i porządne
Poszukaj firmy, która wykonuje meble na wymiar w Twojej okolicy, oni na tym znają się najlepiej a meble będziesz miał pięknie dopasowane do pomieszczenia.
Ja w Szczecinie wybrałem tą firmę: SPAM
Ja w Szczecinie wybrałem tą firmę: SPAM
Ostatnio zmieniony pn gru 30, 2013 4:35 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
http://www.bati.szczecin.pl/
Ja ostatnio zakupiłam meble do sypialni z Forte. Jestem zadowolona. Mają nowoczesne, ale i klasyczne wzory. Myślę, że wymarzony stół do jadalni też znajdziesz w ich ofercie. Ja bym urządziła jadalnie na jasno, skoro w salonie są brązy i beże. Myślę, że doskonale będą się zgrywać.
http://www.forte.com.pl/meble/typy/stol.html - idealne meble do jadalni
Sypialnie urządziłam w designerskim stylu i wzorowałam się przeróżnymi inspiracjami. Najwięcej trafionych elementów znalazłam na SPAM 
Ostatnio zmieniony śr sty 29, 2014 4:14 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Buduję swoje życie na miłości fundamencie ...
-
Kolaboracja
ja już sama nie wiem, decydować będę się jakoś na dniach, osobiście obejrzałam tyle stołów i krzeseł, że w głowie to już się nieźle kręci, krzesła zdecydowałam, ze będą białe, stół w brązie, jak coś wybiorę to dam znać, spodobały mi się krzesła takie całe obite skórą czy materiałem, gdzie drewnianym elementem są tylko nogi
-
Kolaboracja
Krzesła już zakupione, daję znać tak jak obiecałam, wybrałam jednak białe całe obite, można sobie zobaczyć tu na stronie bydgoskich mebli, będę do nich dobierać stół, jeszcze nie wiem jaki: SPAM
Ostatnio zmieniony pn lut 10, 2014 12:15 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Postawiłbym na stylistykę modern, szczególnie podobają mi się stoły od hiszpańskich projektantów. Moja propozycja to stół z nogami ze stali nierdzewnej, którego blat wykonano ze szkła hartowanego w kolorze czarnym. Wyróżniają go oryginalne nogi, które krzyżują się ze sobą.

-
Ewelina07
My poszliśmy w klasykę. Drewniany prosty, rozsuwany stół i do tego krzeseł. Zamówiłam w miejscu, gdzie robią na zamówienie i można sobie dopasowywać wymiary itp. Trochę się czeka, ale warto. Poszukaj u siebie mebli na wymiar.
Zależy, jaki styl lubisz. Ty masz się dobrze czuć. Nie szłabym sztywno za modą jeżeli chodzi o wnętrza. Ja lubię drewno i nie wyobrażam sobie metalowego stołu czy szklanego.
Sama mam zamiar wymienić stary stół w jadalni więc przeglądam tematy i przy okazji odświeżam ten
Jak już wspomniałam szukam stołu do jadalni, interesują mnie raczej meble drewniane i klasyczne. Najlepiej coś w tym stylu SPAM i żeby było do kupienia w sklepie stacjonarnym w Poznaniu
Jakieś propozycje??
Ostatnio zmieniony śr sie 13, 2014 10:35 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wklejamy zdjęcia, a nie linki
Powód: wklejamy zdjęcia, a nie linki
Wszystko zależy od reszty mebli, ale klasyka sprawdza się najlepiej. Chociaż jak przeglądam niektóre propozycje to często łączy się nowoczesność z klasyką
znalazłam takie zestawy SPAM
Ostatnio zmieniony śr sie 27, 2014 10:19 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: za link podziękujemy
Powód: za link podziękujemy
Najważniejszym elementem stołu jest obrus, a więc powinien być jak najlepszej jakości, ze świetnego materiału, w oryginalne wzory. Krzesła można "ubrać" w szyte na miarę pokrowce, czyli tzw. "garnitury", które nadadzą jadalni wyjątkowy charakter.
http://tomark-tex.pl – tekstylia hotelowe, gastronomiczne i domowe
-
supełek
Ja tez lubię klasyczne meble, u mnie w domu jest dzięki nim przytulnie. Nowoczesną mam tylko łazienkę, reszta mebli pochodzi z kolekcji Artistico, którą wypatrzyłam w agacie i od razu się w niej zakochałam.
Re: Stół i krzesła do jadalni
Ja się zakochałam w kolekcji Hamburg też z AM, meble mają piękny kolor i formę, klasyczną, ale i nowoczesną, ponadczasową.
Najbardziej uniwersalny będzie oczywiście stół rozkładany, ale zajmuje on sporo miejsca, dlatego w małych jadalniach lepiej sprawdza się stół okrągły. Osobiście jednak najbardziej odpowiada mi podłużny stół o zaokrąglonych narożnikach, na przykład eliptyczny. Co do krzeseł to najbardziej odpowiadają mi te z podłokietnikami, choć zajmują one więcej miejsca, niż inne.
panele podłogi – sklep internetowy
A co myślicie o zestawie jadalnianym z AM, tym który jest teraz w promocji?? Nada się? Na ich stronie w promocjach jest
A dokładnie to o którym zestawie jadalnym mówisz?
Mnie osobiście nie podobają się okrągłe stoły w jadalniach. Takie rozkładane wcale nie muszą być kolosalnych rozmiarów, wystarczy dobrze poszukać 
https://najlepszegadzetyblog.wordpress.com/
Ja mam nowe krzesła z pchlego targu, patyczaki w stylu modern retro (są z epoki, dość stare i do odnowienia lekkiego). Do tego stół rozkładany z litego drewna na stalowych nogach. Jest w stylu loft, trochę industrialny, ale z tymi krzesłami super pasuje. Fajnie tak łączyć różne style, nie trzeba wszystkiego dobierać w tym samym stylu...
-
_palinkaaa
- Jestem tu nowa :)
Jadalnia to jedno z najważniejszych miejsc w domu, bo najczęściej tu rodzina spotyka się w całości
Fajnie jest ją mieć dobrze zaaranżowana z ładnym dużym stołem i krzesełkami wokół
Zerknijcie na Wnętrza dla Ciebie - na tym blogu jest wiele fajnych opisów projektów 
- block.winston
Krzesła są niezbędne w każdym wnętrzu. To meble o wielorakim zastosowaniu, odpowiednie do kuchni, jadalni, pasujące także do salonu czy do pokoju dziennego. Jaki kolor krzeseł preferujecie?
krzesła do jadalni
- schroeder.aurore
Wysokiej jakości stelaże z nogą trójkątną lub eliptyczną doskonale sprawdzą się w każdym biurze. Ich konstrukcja zapewnia odpowiednie podparcie nawet najcięższym blatom. To świetne rozwiązanie w przestrzeniach, gdzie mamy do czynienia z codzienną, intensywną eksploatacją wyposażenia.
stelaż do stołu
Zasiadasz do posiłku w pojedynkę czy jadasz z partnerem? Może na kolacji gromadzi się cała rodzina? Jedno jest pewno – stół to ważny element wyposażenia jadalni. Powinien być jak najlepiej dopasowany do potrzeb swoich użytkowników i wnętrza, w którym się znajduje.
Stół do jadalni – jaki wybrać?