Stare komedie PRL
-
justyna1981
Stare komedie PRL
Podobają się wam stare PRL-owskie komedie ? Jeśli tak o jakie ? Ja uwielbiam 'Co mi zrobisz jak mnie złapiesz' czy 'Nie ma róży bez ognia'
-
justyna1981
-
alapluska
Re: Stare komedie PRL
a mnie sie podobają wszystkie filmy Bareji - wieszcza, mistrza komedii arcymistrza .... obecne produkcje nie dorastaja im do brudu na pietach
-
Caffeine
Lubię bardzo, nie tylko te już wymienione w wątku. Uważam, że fajnym filmem z tego okresu jest Hydrozagadka, choć nie jest tak powszechnie znana jak Rejs.
Z końca PRL-u lubię Wyjście awaryjne i Kogel-mogel.
Z końca PRL-u lubię Wyjście awaryjne i Kogel-mogel.
-
koperkowa
uwielbiam alternatywy 4 ! ogólnie wydaje mi się ,że komedie z prl są zabawniejsze niż obecnie...
-
pomcia
Uwielbiam. Dlatego tak śledzę program kanału Kino Polska. Hydrozagadka, Dziewczyny do wzięcia, Poszukiwany, poszukiwana - moje obowiązkowe.
-
Caffeine
Właśnie wczoraj na KinoPolska powtarzali "Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz". Ten film nigdy mi się nie znudzi.
"a ta pajęczyna tak samo tu wisiała" "a ten telefon tak dzwonił, dzwonił, dzwonił jakby chciał, żeby go ktoś odebrał"
Czemu dzisiaj te komedie takie mało śmieszne robią?
"a ta pajęczyna tak samo tu wisiała" "a ten telefon tak dzwonił, dzwonił, dzwonił jakby chciał, żeby go ktoś odebrał"
Czemu dzisiaj te komedie takie mało śmieszne robią?
-
justyna1981
Ja uwielbiam cała scenę z kierownikiem, panią sklepową i klientem
kultowa... na Twoje pytanie dotyczące przyczyn upadku polskiej komedii nie mam dobrej odpowiedzi ale może chodzi o to że Bareja już nie może ich robić ? nie wiem
-
alapluska
Ja ostatnio ogladałam 'Wiosna Panie Sierżancie' kapitalny film, szkoda ze teraz juz takich nie kręcą 
-
Caffeine
Ostatnio odświeżyłam sobie Dziewczyny do wzięcia.To jest komediodramat a nie typowa komedia, ale też dobry film. Oglądając doszłam do wniosku, że aż tak bardzo świat się nie zmienił od tamtej pory...
-
katrix
a ja polecam http://filmyprl.pl/tag/komedia-prl większość kina PRL do obejrzenia za darmo i to bez limitów jak na megavideo.
-
eveline
Ja uwielbiam "Nie lubię poniedziałku", "Kogel-mogel" no i oczywiście legendarny "Miś" 
-
Caffeine
Ja właśnie oglądam "Galimatias". A znacie "Wyjście awaryjne"? Też dobry film- świetna rola Bożeny Dykiel.
-
Hakiruono
To również moje ulubione tytuły z tamtego kresu. Najbardziej przypadła mi do gustu Seksmisja.Olka pisze:ja uwielbiam "Rejs", to moim zdaniem najlepszy film z tamtego okresu, "Miś" też jest super, a pamiętacie "Pana Kleksa" to były filmy z efektami specjalnymi![]()
"Seksmisja" tez fajny film
- malinka 61
- Kobietka Expert
Wyjście awaryjne, super komedia z Bożeną Dykiel , Mis , Kogel Mogel
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...