Sprawdzonie diety!
- Kornelka00
- Fajna Kobietka
Re: Sprawdzonie diety!
osobiście stosowałam dietę kopenhaską i nic dobrego z tego nie wynikło.
Jedyna dieta w moim życiu, na której schudłam 2 kg bez jojo (niby mało, dla mnie dużo - przy wzroście 164 z 54 na 52 kg) to dieta dr. Mosleya 5:2. Przyjemna dieta z dwoma dniami postu - a ten jest zdrowy dla organizmu.
Jeżeli już się odchudzać to nie za pomocą tabletek czy wspomagaczy, ale Z GŁOWĄ i ruchem.
Jedyna dieta w moim życiu, na której schudłam 2 kg bez jojo (niby mało, dla mnie dużo - przy wzroście 164 z 54 na 52 kg) to dieta dr. Mosleya 5:2. Przyjemna dieta z dwoma dniami postu - a ten jest zdrowy dla organizmu.
Jeżeli już się odchudzać to nie za pomocą tabletek czy wspomagaczy, ale Z GŁOWĄ i ruchem.

Ja dużo schudłam na Dukanie, ale South Beach też była skuteczna - no i zdrowsza.
-
marchewka92
- Jestem tu nowa :)
Ja biorę się za wyzwanie Ewy Chodakowskiej. Do lata coraz bliżej :O
Zaczynam pływać. Schudne? 
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
-
klaudia789
- Jestem tu nowa :)
Ja polecam odchudzanie po przez ewę chodakowską i jej ćwiczenia rewelacja
Ekologiczne środki czyszczące: proecosg.pl/produkty
-
Mariolkaboz
- Fajna Kobietka
Ewa ma zbyt mordercze treningi dla początkujących 
A czy któraś z Was miała do czynienia z dietą Konrada Gacy? Wiem, że można zgubić dużo zbędnych kilogramów ale w sumie nie za bardzo sie orientuję na czym to wszystko polega. Któraś z Was była na tej diecie?
-
apollo
Laska, każda dieta tematyczna kończy się tak samo - efektem jojo. Chcesz trwale schudnąć to musisz zadbać o wiele kwestii, przede wszystkim systematyczność, a zmiany w diecie powinny dotyczyć podstawowych produktów. Głodówka nigdy nie przynosi efektów.
Nie potrzebuje takich rad. Wiem, że dieta która nagle się kończy to zawsze efekt jo-jo i że trzeba na zawsze zmienić swoje podejście do odżywiania. Pytam o konkretną dietę, bo po prostu mnie zaintrygowała i z tego co wiem nie trwa miesiąc i nikt nie obiecuje efektów po siedzeniu na kanapie.
Konkretna jest dieta Cambridge. Jest opracowana tak, że przechodzi się przez poszczególne etapy i dzięki temu redukuje się możliwość powstania efektu jojo. Do tego nie jest się na głodówce tylko właśnie odpowiednio dobranej żywieniowo diecie. Na stronie SPAM można zobaczyć program odchudzania, ich produkty, a także jest cały ogrom przepisów rozpisanych na całe tygodnie na poszczególnych etapach.
Ostatnio zmieniony sob maja 03, 2014 4:41 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
-
apollo
Skoro wiesz, że każda taka dieta kończy się efektem yoyo to po co się za to zabierasz? Teorię na ten temat masz w Google. Chcesz się odchudzać czy jak? Pogubiłam się w tym 
-
Mariolkaboz
- Fajna Kobietka
Wysiłek - podobno jedyna sprawdzona dieta. Suplementy mogą być wsparciem. Jest nawet takie przysłowie. Jeśli chcesz wyglądać jak foczka, musisz się spocić jak świnia.
-
a_gatka
Niestety nie ze wszystkim mogę się zgodzić tutaj - zwłaszcza w temacie foczek, które choć urocze, to nie mają jednak talii. 
A tak na serio - są w życiu takie sytuacje, kiedy pojawiają się medyczne przeciwwskazania do ruchu, organizm wariuje, kilogramów przybyło i człowiek ma ochotę wyć na swój widok w lustrze. I właśnie w takich sytuacjach sprawdzają się takie diety - tu stanę w obronie - jak cambridge. Jeśli mądrze poprowadzone - trwale zmieniają nawyki żywieniowe i nie kończą się jojo, czego jestem żywym przykładem, bo ani jeden ze zgubionych kilogramów nie wrócił, odciążyłam kręgosłup i mogę już dalej chudnąć "w trybie standardowym".
Przez wiele miesięcy jednak o wysiłku mogłam tylko marzyć, a i teraz nie mogę sobie jeszcze pozwolić na wszystko na co bym chciała, jeżeli chodzi o ruch. Najważniejsza jest konsekwencja, systematyczność i świadomość w komponowaniu posiłków. Jeśli jemy mądrze - nie przytyjemy.
A tak na serio - są w życiu takie sytuacje, kiedy pojawiają się medyczne przeciwwskazania do ruchu, organizm wariuje, kilogramów przybyło i człowiek ma ochotę wyć na swój widok w lustrze. I właśnie w takich sytuacjach sprawdzają się takie diety - tu stanę w obronie - jak cambridge. Jeśli mądrze poprowadzone - trwale zmieniają nawyki żywieniowe i nie kończą się jojo, czego jestem żywym przykładem, bo ani jeden ze zgubionych kilogramów nie wrócił, odciążyłam kręgosłup i mogę już dalej chudnąć "w trybie standardowym".
I właśnie o to mi chodzi. Że dieta powinna byc mądrze rozplanowana i właściwie wprowadzona na całe życie. A przy nagłym odstawieniu wiadomo, że organizm zwariuje i przytyjemy szybciej niż schudliśmy. Dlatego zaczęłam się interesować dietami "systemowymi" a nie tymi "schudnij 10kg w 7 dni".a_gatka pisze:Niestety nie ze wszystkim mogę się zgodzić tutaj - zwłaszcza w temacie foczek, które choć urocze, to nie mają jednak talii.
A tak na serio - są w życiu takie sytuacje, kiedy pojawiają się medyczne przeciwwskazania do ruchu, organizm wariuje, kilogramów przybyło i człowiek ma ochotę wyć na swój widok w lustrze. I właśnie w takich sytuacjach sprawdzają się takie diety - tu stanę w obronie - jak cambridge. Jeśli mądrze poprowadzone - trwale zmieniają nawyki żywieniowe i nie kończą się jojo, czego jestem żywym przykładem, bo ani jeden ze zgubionych kilogramów nie wrócił, odciążyłam kręgosłup i mogę już dalej chudnąć "w trybie standardowym".Przez wiele miesięcy jednak o wysiłku mogłam tylko marzyć, a i teraz nie mogę sobie jeszcze pozwolić na wszystko na co bym chciała, jeżeli chodzi o ruch. Najważniejsza jest konsekwencja, systematyczność i świadomość w komponowaniu posiłków. Jeśli jemy mądrze - nie przytyjemy.
czytałam trochę o tej diecie, bo byłam zainteresowana jej działaniem, jakiś czas temu na fb wyświetliła mi się propozycja polubienia ich i tak właśnie dowiedziałam się o tej diecie, sporo ciekawych informacji znajdziesz na tym wątku SPAM masz tam sposo wypowiedzi dziewczyn, które aktualnie korzystają z tej diety.
Ostatnio zmieniony pn maja 12, 2014 1:24 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Schudnięcie nagłe nigdy nie będzie dobre
jeszcze kilka lat temu modne było aby schudnąć w miesiąc tyle ile się czasu zajęło nam przytycie,
odnośnie jo-jo - jak podała apollo - dokładnie tak to wygląda - ale bez względy czy będize to dieta systematyczna czy tematyczna - zawsze bez naszego zaangażowania i zmiany stylu życia nie przyniosą one pozytywnego rezultatu.
jeszcze kilka lat temu modne było aby schudnąć w miesiąc tyle ile się czasu zajęło nam przytycie,
odnośnie jo-jo - jak podała apollo - dokładnie tak to wygląda - ale bez względy czy będize to dieta systematyczna czy tematyczna - zawsze bez naszego zaangażowania i zmiany stylu życia nie przyniosą one pozytywnego rezultatu.
Dieta-1000-Kalorii">Dieta 1000 kalorii
Polecam dietę Ideal Protein. Jak ktoś ma okazje i znajomych w USA albo kanadzie. Dieta nie jest tania spożywa. Się tam gotowe produkty + warzywa. Ma 3 fazy i potem możanjeść już własne potrawy. Moja żona schudła 8kg 2 miesięcy widać olbrzymią różnicę. KIlka kileżanek w pracy też jej używało i efekty są super.NIe ma efektu jojo i nawet jesli sie troche pofolguje np w święta to łatwo zbić zbędne 2 kilo. Lekaż przeglądał tę dietę i jest dobrze zbilansowana.
8 kg w dwa miesiące to nie tak dużo. Szczególnie, że na początku traci się wodę. Ale gotowe produkty to już w ogóle dla mnie niedorzeczne rozwiązanie. Zbilansowana dieta z proszku? Ćwiczenia i zdrowe odżywianie to podstawa a nie jakieś specyfiki.
Ale to rozsadne zrzucanie wagi.. nagla i duza strata wagi tez nie jest najlepsza
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Hadassa jasne, z tym się zgadzam. Właśnie o to mi chodziło, że to raczej normalne tempo (pomijając fakt, że mówimy o diecie w proszku
). Trochę odbiegając od tematu - całą ta moda na bycie FIT, zdrowe odżywianie itp. działa na mnie bardzo motywująco. Też tak macie?
Nie wiem... mnie bardziej motywują efekty jakie widze po sobie 
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
No tak, to bez wątpienia jest najlepsza motywacja, ale żeby zacząć i zgubić pierwsze kilogramy trzeba znaleźć jakieś "wsparcie".
Ta dieta to u nas Dukan.nexis pisze:Polecam dietę Ideal Protein. Jak ktoś ma okazje i znajomych w USA albo kanadzie. Dieta nie jest tania spożywa. Się tam gotowe produkty + warzywa. Ma 3 fazy i potem możanjeść już własne potrawy. Moja żona schudła 8kg 2 miesięcy widać olbrzymią różnicę. KIlka kileżanek w pracy też jej używało i efekty są super.NIe ma efektu jojo i nawet jesli sie troche pofolguje np w święta to łatwo zbić zbędne 2 kilo. Lekaż przeglądał tę dietę i jest dobrze zbilansowana.
Nigdy się tego nie podejmę...
Według mnie jeśli o diety chodzi nadal uważam Cambridge za najbardziej sprawdzoną i najbezpieczniejszą dietę.
plecam terapię fenotypową, wiedza i spotkanie ze specjalisą bardzo rozjaśniło mi to wszystko o co chodzi z tym zdrowym odżywianiem.