Nie wiem czy słyszałyście o Konradzie Gacy i jego metodzie.Na tej diecie schudła p.Iwona Pavlović i też poniekąd została ona szerzej rozreklamowana,w każdym razie ja zaczęłam szukać informacji w necie po tym jak zobaczyłam ich w DDTVN.Dietę sobie chwalę,choć nie jest łatwo,ale efekty są widoczne bardzo szybko, a takiej motywacji właśnie potrzebuję. Sprawdzonie diety!
-
malgoska267
Re: Sprawdzonie diety!
Nie będę oryginalna jak napiszę że odchudzam się od zawsze
Diet trochę wypróbowałam, ale chyba w końcu trafiłam na tą właściwą,która działa!!!Zaczynam 4 tydzień i na razie 6 kg mniej
.Nie jest to dużo porównując wyniki innych,ale też nie ćwiczę,a powinnam
Nie wiem czy słyszałyście o Konradzie Gacy i jego metodzie.Na tej diecie schudła p.Iwona Pavlović i też poniekąd została ona szerzej rozreklamowana,w każdym razie ja zaczęłam szukać informacji w necie po tym jak zobaczyłam ich w DDTVN.Dietę sobie chwalę,choć nie jest łatwo,ale efekty są widoczne bardzo szybko, a takiej motywacji właśnie potrzebuję. 
Nie wiem czy słyszałyście o Konradzie Gacy i jego metodzie.Na tej diecie schudła p.Iwona Pavlović i też poniekąd została ona szerzej rozreklamowana,w każdym razie ja zaczęłam szukać informacji w necie po tym jak zobaczyłam ich w DDTVN.Dietę sobie chwalę,choć nie jest łatwo,ale efekty są widoczne bardzo szybko, a takiej motywacji właśnie potrzebuję. -
mrw111
Uważajcie na sposoby odchudzania z internetu !! Koleżanka trafiła na taki i teraz odchodzi ...
-
selena
A ja się zastanawiam, czy nie wybrać się na wakacje odchudzające. Z tego co się orientowałam, to Primavera SPA ma ciekawą ofertę, także wydaje mi się, że warto skorzystać. Zawsze to pod opieką dietetyka, oraz w grupie raźniej będzie zrzucać zbędne kilogramy 
-
babyisback
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1059 ... _,,ga.html Czarne strony diet?
źródło: vitalio profil na Facebooku
-
antosiowo
Uważam, ze takie diety jak dunkan to są dobre na krótką metę. Wiadomo, że na dietach białkowych szybko się chudnie tylko jak to odbija się na zdrowiu. Poczytajcie trochę w internecie. To dieta nie jest dla wszystkich. Bardzo na przykład osłabia nerki. Ważne żeby zachować właściwe proporcje między białkami i węglowodanami. Jeśli chcecie schudnąć i zachować przy tym zdrowie to polecam dietę paleolityczną. Ta dieta koresponduje z naszym materiałem genetycznym. Zaopatruje nas we wszystkie potrzebne dla organizmu elementy, nie wyczerpuje organizmu a też nie zaśmieca zbędnymi produktami.
-
zakochana30
A jesteś pewna że ta dieta niczego nie osłabia??? Skąd ta pewność że jest taka świetna, za pewien czas tez pewnie sie okaże że ma cos na sumieniu 
-
antosiowo
Dieta paleolityczna, jak większość diet, nie jest niekontrowersyjna. Zarzuca się jej, że jest niedostatecznie umotywowana badaniami, oraz ma niebezpiecznie uproszczone założenia. Fakty są faktami, dawniej jedliśmy inaczej. Jedliśmy co innego, a to co jedliśmy było inne od tego co mamy teraz. Kontrowersyjne wydaje się zwiększone jedzenie mięsa i jajek. Wyjaśnienie tego może być takie, że nadmiar tych produktów jest niebezpieczny przy współczesnym sposobie żywienia. Jedno jest pewne, że człowiek ewoluował i dziedziczył po przodkach. Jeśli nasi przodkowie jedli to co upolowali i zebrali to nie ma powodów przypuszczać by ich organizmy nie przystosowały się do takiego typu pokarmu. A wiedząc wiele o tym jak jedli i żyli powinniśmy dietę paleolityczną traktować bardzo serio.
-
dione
A co powiecie na wyjazd odchudzający? Wiem, że ..... proponuje właśnie takie urlopy. Na ich stronie poczytałam trochę na temat diety strukturalnej, którą można u nich zrobić i muszę powiedzieć, że mnie to zainteresowało. No i wydaje mi się, że w grupie zawsze raźniej zrzucać te zbędne kilogramy.
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
Meduza
a słyszałyście o herbacianej diecie?? ponoc jest bardzo skuteczna i dobra... znalazlam ją na stronie miłośników dobrej herbaty jak bawiłam się komiksem. w sumie artykuł wpadł mi przez przypadek w ręce i tak się zastanawiam czy taka dieta ma sens...
-
dzo
i co może z herbatką Dilmah ??Meduza pisze:a słyszałyście o herbacianej diecie?? ponoc jest bardzo skuteczna i dobra... znalazlam ją na stronie miłośników dobrej herbaty jak bawiłam się komiksem. w sumie artykuł wpadł mi przez przypadek w ręce i tak się zastanawiam czy taka dieta ma sens...
przestań już wypisywać wszędzie o tej herbacie
-
Meduza
ja słyszałam o diecie herbacianej:) ponoć skuteczna ( testowała koleżanka) i bezpieczna co najwazniejsze dla naszego organizmu
ja znalazłam taką na stronie klubu miłośników dobrej herbaty, ale niewiem czy to taka prawdziwa dieta czy bardziej wspomagacz do diety
jak coś to chociaż z informacji o herbacie można wyczytać co można pić w trakcie diety a co nie
i mają nawet herbaciane komiksy
fajna sprawa 
-
pomcia
dzo a nie wiedziałaś, że tylko ta herbata nadaje się na dietę
))
Wiecie co, jest jedna sprawdzona dieta - rozsądne jedzenie dobrych jakościowo produktów.
Wiecie co, jest jedna sprawdzona dieta - rozsądne jedzenie dobrych jakościowo produktów.
-
astoria80
ale które to sa produkty?
A jak tak jak ja chce się schudnąć mocno, to zwykła dieta z ograniczeniem jedzenia nie pomaga. Musi to być jakiś rewolucyjny sposób podejścia do myślenia o diecie i do założeń diety
A jak tak jak ja chce się schudnąć mocno, to zwykła dieta z ograniczeniem jedzenia nie pomaga. Musi to być jakiś rewolucyjny sposób podejścia do myślenia o diecie i do założeń diety
-
malutka11
moja mama była na 'diecie' przez rok. Nie był to żaden Dukan czy inne proteinowe czy wysokobiałkowe. Pomimo braku aktywności fizycznej przez problemy ze zdrowiem schudła ok 10 kg w rok, dla jednych to może nie być dużo, a dla innych tak. Po prostu mniej jadła ( na mniejszych talerzach, więc nakładała mniejsze porcje) całkowicie odstawiła pieczywo, raz na jakiś czas ziemniaki i nie jadła po godzinie 19. Wystarczą tylko chęci i odrobina samozaparcia.
-
Big-Brands.pl
Najprzyjemniejszy w diecie jest nie tylko spadek kg na wadze, ale też możliwość, a nawet konieczność wymienienia większości tego, co mamy w szafie
Zakupy to nagroda za nowy, szczuplejszy wygląd, tak było w moim przypadku. Dobrze, że w sklepach internetowych można zaopatrzyć się szybko we wszystko, co potrzebne. Jeszcze lepiej, jeśli są to nowe, markowe ciuchy za przystępne ceny. A w razie efektu jo-jo... znów zakupy 
-
Joanna19799
Książka, od której wszystko się zaczęło!!! To działa, musisz tylko uwierzyć i stosować się do wskazówek zawartych w książce. Przeczytałam to około 8 miesięcy temu i od razu uwierzyłam, że odniosę sukces! Wokół mnie jest sporo niedowiarków i osób sceptycznie nastawionych do tego typu teorii, więc...nic im nie mówię, a moje czyny już wkrótce same zaświadczą o tym, że to działa
Ja już widzę efekty - do tej pory byłam tylko "wykształconą kurą domową", a teraz pracuję nad sobe i tworzę duży projekt, wart wiele tysięcy zł
A prawo z książki oczywiście nie dotyczy jedynie pieniędzy, ale czego tylko chcesz - nie tylko szczupła sylwetka ale i odpowiedni partner itd. Nie wystarczy jak w tym przypadku tylko dieta ale i odpowiednie nastawienie i wira w swoje możliwości!
http://www.zlotemysli.pl/str3et,1/prod/ ... spisz.html
http://www.zlotemysli.pl/str3et,1/prod/ ... spisz.html
-
astoria80
Dieta cud?
Cześć. Tu kolejny sfrustrowany człowiek, rozczarowany własną wagą i sposobami walki z nią =.=' Kurde, ja chyba naprawdę już próbowałam wszystkiego, z Dukanem włącznie. I wszystko byłoby si, gdyby nie efekt jojo
No i generalnie problemy ze zdrowiem po tym straszne :/ A każda kolejna nie daje efektów, ja już nie wiem, co się dzieje – jem tyle, co wróbelek, ćwiczę... i nic.
Same rozumiecie, że niezbyt ufnie podchodzę do diet. Ostatnio w jednej z księgarń wyczaiłam książkę „Cud metaboliczny. Dieta, którą pokochasz”. Słyszał ktoś o tym?
Przeczytałam kilka rozdziałów (jak chyba wszystkiego, co kiedykolwiek w tym kraju o diecie wydano). Autorka dowodzi, że 45% społeczeństwa ma inny metabolizm i dlatego tradycyjne diety w ich przypadku są nieskuteczne. Co więcej autorka wymienia kilka punktów, które charakteryzują metabolizm typu B i muszę przyznać, że wiele z nich pasuje do mnie: przemęczenie, brak energii, problemy ze snem... Czy to możliwe, że nie mogę schudnąć przez to, jaki jest mój organizm?
Jestem ciekawa czy ktoś już tego spróbował? Jakie są efekty tej diety? Warto zainwestować swój czas w ten sposób odchudzania?
Mam już dość patrzenia w lustro i załamywania rąk nad swoją figurą, potrzebuję skutecznej pomocy.
Same rozumiecie, że niezbyt ufnie podchodzę do diet. Ostatnio w jednej z księgarń wyczaiłam książkę „Cud metaboliczny. Dieta, którą pokochasz”. Słyszał ktoś o tym?
Przeczytałam kilka rozdziałów (jak chyba wszystkiego, co kiedykolwiek w tym kraju o diecie wydano). Autorka dowodzi, że 45% społeczeństwa ma inny metabolizm i dlatego tradycyjne diety w ich przypadku są nieskuteczne. Co więcej autorka wymienia kilka punktów, które charakteryzują metabolizm typu B i muszę przyznać, że wiele z nich pasuje do mnie: przemęczenie, brak energii, problemy ze snem... Czy to możliwe, że nie mogę schudnąć przez to, jaki jest mój organizm?
Jestem ciekawa czy ktoś już tego spróbował? Jakie są efekty tej diety? Warto zainwestować swój czas w ten sposób odchudzania?
Mam już dość patrzenia w lustro i załamywania rąk nad swoją figurą, potrzebuję skutecznej pomocy.
-
Thepaula6985
- Jestem tu nowa :)
Witam Panie . warzę 57kg,wzrost-164cm ,mam straszne boczki ,które zauważył mój chłopak i daje mi to do zrozumienia ,że jestem za gruba chciała bym jak najszybciej schudnąć ,ale nie wiem jakiej diety stosować ,piłam rożne herbatki do tego ćwiczyłam ta przez mies i żadnej różnicy nie było widać ,chcę schudnąć do 50kg .pomóżcie mi jak mam w miesiąc stracić 7kg .?
Oj ja też niejedną stosowałam...ale powiem szczerze nie udały się z mojej winy bo za bardzo lubię jeśc
poza tym jak gotuję dla rodziny to jak tu nie skosztowac? no i już dietę szlag trafił
ale o wspomnianej diecie dukana mogę powiedziec że naprawdę działa. kolega mojego męża potrzebował schudnąc przed egzaminami z W.F. (pracują w wojsku) i ostro trzymał się właśnie diety dukana i stracił ponad 30 kilo w ciągu 4 miesięcy...oj patrzę na niego z podziwem i zazdrością hehe. ja z kolei widziałam ostatnio reportaż odnośnie-może nie diety co raczej "sposobu jedzenia". chodziło głównie o to żeby z rana jeśc węglowodany,żeby organizm naładował akumulatory na resztę dnia. od południa zredukowac ilośc węglowodanów i przyjmowac więcej białka,natomiast na kolację (nie za późno) przyjmowac już tylko produkty białkowe. stosuję od miesiąca i straciłam już 4 kilo-po kilogramie na tydzień:) myślę że jest to dobry sposób bo efekt jest,ale nie jest drastyczny i nie muszę prawie z niczego rezygnowac.noooo i oczywiście ruch,ruch i ruch. wyszukałam sobie więc filmiki na youtube i zasuwam 30min dziennie z zumbą 
Thepaula6985 pisze:Witam Panie . warzę 57kg,wzrost-164cm ,mam straszne boczki ,które zauważył mój chłopak i daje mi to do zrozumienia ,że jestem za gruba chciała bym jak najszybciej schudnąć ,ale nie wiem jakiej diety stosować ,piłam rożne herbatki do tego ćwiczyłam ta przez mies i żadnej różnicy nie było widać ,chcę schudnąć do 50kg .pomóżcie mi jak mam w miesiąc stracić 7kg .?
Kochana myślę że nie masz absolutnie powodu do jakichkolwiek zmartwień. Ja również mierzę 164cm wzrostu i był czas że ważyłam 58kg i wyglądałam świetnie. 50kg to zdecydowanie za mało,chyba nie chcesz wyglądac jak te trupio wychudzone modelki z wybiegów? sprawdź swój wskaźnik BMI i zobaczysz że Twoja waga jest idealna:):)
a Twój chłopak powinien dostac kopa w tyłek za to że ci takie rzeczy wmawia i jeśli cie kocha to powinien kochac także Twoje boczki
To ostatnie zdanie każda z nas powinna sobie gdzieś zapisać. 
Moja mama schudła bardzo dużo na diecie Dukana - z rozmiaru 46 doszła do 38-40 i w wieku 49 lat wygląda lepiej ode mnie ;/ I nie dotyczy jej żaden efekt jojo, ale na diecie była chyba grubo z pół roku. I wcale sobie teraz nie odmawia - ale ma podstawową zasadę - dużo dużo błonnika. To na prawdę pomaga, jeśli chodzi o prace jelit. Teraz je ile chce i to bez wyrzeczeń a nie tyje ani grama.
Też bym tak chciała
Ja zawsze miałam problemy z wagą, przed wakacjami dobiłam do 64-65 kg. Rzuciłam palenie i momentalnie waga w górę. Wyjechałam na 2 miesiące do pracy na tzw. handle nad polski Bałtyk i w 2 miesiące dobiłam do 56 kg
A dodam, że jadłam co chciałam, tyle że w tych samych godzinach - np. śniadanie ZAWSZE o 9:00 obiad około 14-15 i kolacje niestety około 23:00 bo tak kończyłam pracę. I dodam że jadłam dużo i to co chciałam, słodycze, fast foody, czasami po prostu się obżerałam
Dlatego moim sposobem na schudnięcie nie są żadne diety tylko ruch i wyznaczone godziny na posiłek. I to nie trzeba nie wiadomo co robić - ja np. zrezygnowałam z autobusów i prawie wszędzie chodzę na nogach - i nieraz mam 2 godzinki spacerku w dzień zaliczone
No i pić dużo wody i jeść błonnik - teraz w sklepach to jest praktycznie wszystko z tym błonnikiem, od płatków po jogurty ;p
Niestety od wakacji przytyłam do 60 kg. A to dlatego że zrezygnowałam z tego co napisałam u góry. Ale zapisałam się na fitness, niedługo zaczynam pracę na podobnym stanowisku więc myślę, że wszystko wróci do normy, jak wprowadzę trochę ruchu w moje życie bo przez zimę zrobiłam się leń straszliwy
Też bym tak chciała
Ja zawsze miałam problemy z wagą, przed wakacjami dobiłam do 64-65 kg. Rzuciłam palenie i momentalnie waga w górę. Wyjechałam na 2 miesiące do pracy na tzw. handle nad polski Bałtyk i w 2 miesiące dobiłam do 56 kg
Niestety od wakacji przytyłam do 60 kg. A to dlatego że zrezygnowałam z tego co napisałam u góry. Ale zapisałam się na fitness, niedługo zaczynam pracę na podobnym stanowisku więc myślę, że wszystko wróci do normy, jak wprowadzę trochę ruchu w moje życie bo przez zimę zrobiłam się leń straszliwy
"Podobno ludzie z wiekiem się nie zmieniają, stają się tylko coraz bardziej sobą."
Ja też się rozleniwiam w zimie. Bez względu na to jak mocne postanowienie ćiwczeń mam zawsze. Ostatnio z dietą też nieciekawie. Jak jeszcze do pracy wyjadę, to już będzie tragedia ze mną.