spooby na zapalenie pęcherza moczowego

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
luka
Jestem tu nowa :)

Re: spooby na zapalenie pęcherza moczowego

Post autor: luka »

Furagina przeważnie pomaga jednak ważna jest, w przypadku tego schorzenia, profilaktyka czyli trzeba pić cierpkie soki, herbatkę z żurawiną jak i suszoną dobrze jest sobie podjadać.
http://klinikazdrowia.blogujaca.pl/
Awatar użytkownika
Magnetoplag

Post autor: Magnetoplag »

Według badań, aby dostarczyć profilaktycznej dawki proantocyjanidyn, należałoby zjeść co najmniej 1 kg dziennie przetworów z żurawiny lub wypić ok. 1l wysokosłodzonego soku. Dlatego optymalne stężenie substancji czynnych zapewniają preparaty, które zawierają skoncentrowany ekstrakt ze świeżych owoców żurawiny.
Awatar użytkownika
monikk

Post autor: monikk »

Ja w takich sytuacjach mam zawsze w domu test na infekcje dróg moczowych, przydaje się zwłaszcza wtedy kiedy albo ja, albo ktoś z mojej rodziny mamy problemy z bólem w dole brzucha, gorączką, czy częstym oddawaniem moczu, to taka domowa diagnostyka przed wizytą u lekarza :) Ja akurat mam testy z domowego laboratorium, w opakowaniu są dwie sztuki ;)
Awatar użytkownika
espanka
Fajna Kobietka

Post autor: espanka »

luka pisze:Furagina przeważnie pomaga jednak ważna jest, w przypadku tego schorzenia, profilaktyka czyli trzeba pić cierpkie soki, herbatkę z żurawiną jak i suszoną dobrze jest sobie podjadać.
Pisałam na innym wątku że żurawna tak jako herbata ale suszona to średnio jest zdrowa, bo ma dużo cukru, inaczej by się jej nie dało jeść. Ja akurat ostatnio brałam urofuraginum max i szybko zadziałało, na drugi dzień bylo dużo lepiej. Czy słyszałyście o piciu wody po kaszy jęczmiennej na pęcherz?? :cooking
babeczkowa

Post autor: babeczkowa »

Kąpiele z rumianku :) Dużo czosnku, cytrusów, imbiru i żurawiny, no i picie tych 1,5-2 litrów wody dziennie też naprawdę bardzo ułatwia pracę nerkom i pęcherzowi. Ze sprawdzonych leków mogę polecić urofuraginum max, bez recepty, nie raz mnie ratował
anika89

Post autor: anika89 »

suszona żurawina, herbatka z czarnej porzeczki, ogolnie dobrze jest zakwaszać mocz i wdrożyc takie rezczy do diety
RTG zęba - rtgzebow.pl
Janinka
Miła Kobietka

Post autor: Janinka »

mnie ostatnio dopadł taki ból pęcherza, że nie byłam wstanie ruszyć się z łóżka....nienawidzę tego uczucia, wiec od razu umówiłam się poprzez aplikację lekarzobok na wizytę z lekarzem. Obecnie mieszkam we Wrocławiu i choć to duże miasto to lekarz pojawił się w ciągu 50 min, w tym czasie to nawet bym do przychodni nie dojechała. Lekarz poświęcił mi wiele uwagi, zapytał od kiedy miewam takie problemy i zapisał mi Urofuraginum i oczywiscie kazał pić dużo wody
konkorda

Post autor: konkorda »

powinno sie duzo piwa pic no ale to mit :)
Nasiona marihuany
DariuszWi

Post autor: DariuszWi »

Przy tym schorzeniu to jednak najbardziej pomagają leki jak również witamina C. Jeszcze nigdy nie udało mi się wyleczyć tego domowymi sposobami. Lepiej leczyć się farmakologicznie niż żeby miało się pogorszyć.
Radca prawny Białystok
Karolka
Miła Kobietka

Post autor: Karolka »

Mi na zapalenie pęcherza zawsze pomaga furagina. Te tabletki można chyba dostać bez recepty.
AleksandraSz

Post autor: AleksandraSz »

Niestety mnie też często dopada zapalenie pęcherza. Nie cierpię tego uczucia. Mi jedynie w wstępnej fazie pomaga urofuragin albo antybiotyki.
Cierpisz na depresję albo ktoś z Twoich bliskich na nią cierpi? Odezwij się do nas, na pewno Ci pomożemy.
Leczenie depresji warszawa
barb

Post autor: barb »

ja jem dużo suszonej żurawiny, czasem sobie pozwolę na sok z granatu czy czarnej porzeczki no i wszelkiego rodzaju zakwaszające herbatki;)
Wyciskarka Eldom - ELDOM AGD
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

Suszona ma dużo cukru, no chyba, ze masz dojścia do jakiejs naturalnie suszonej, bez polepszaczy. Lepsze już chyba soki, herbatki, woda z cytryną, papryka czerwona ma sporo witaminy C, kiszona kapusta albo ogórki też. No a z apteki to zdecydowanie urofuraginum max, bez recepty i szybko pomaga, zazwyczaj po 1-2 dniach już czuję się dobrze.
Awatar użytkownika
sabinkaduchess
Miła Kobietka

Post autor: sabinkaduchess »

to fakt, te tablety działają bardzo szybko. to ważne, bo raczej się nie dostanie zwolnienia na zapalenie pęcherza. ale i tak trzeba pamiętać, żeby skończyć kurację, bo bakterie jednak po 1-2 dniach nie znikną z układu moczowego i znów będzie można zachorowac.
kicia1
Miła Kobietka

Post autor: kicia1 »

Ja w takiej sytuacji skorzystałabym z porady lekarza. Zawsze można umówić się na wideo konsultacje online przez SPAM. Rejestrujesz się normalnie na jakąś godzinę, tylko rozmowę masz w domu, a receptę w razie czego na meila :)
Ostatnio zmieniony czw gru 06, 2018 4:24 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
espanka
Fajna Kobietka

Post autor: espanka »

Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim jak zapalenie pęcherza po basenie? Sama nie wiem czy sobie ten basen odpuścić czy co... bo już kolejny raz zapalenie przechodzę, już sobie zapas urofuraginum zrobiłam.
Balbina90

Post autor: Balbina90 »

Problemy z pęcherzem mogą być wynikiem współżycia z partnerem, który np nie dba o higienę, i zaraża cię chociażby pałeczkami okrężnicy, które z jego członka przedostają się do twojej pochwy i dalej. Zwłaszcza jeśli nie masz stałego partnera to warto pomyśleć o jakimś zabezpieczaniu się. Ja stosuje damską prezerwatywę pasante female, która oprócz ochrony przed ciążą, daje zabezpieczenie przed chorobami i infekcjami. Ja kupuje ją na stronie naturalnaplodnosc.
Calli

Post autor: Calli »

Z pęcherzem walczę od chyba zawsze, póki co przetrenowałam furaginę i oczywiście działa, tylko trzeba dłużej brać. Brałam raz antybiotyk ale zadziałał jednorazowo i infekcja powróciła. Znalazłam info o ziołach które gotuje się około godziny, potem trzeba wywar wypić, zamówię- zrobię- sprawdzę- dam znać czy pomogło. Natomiast picie nagietka codziennie pomaga, nie jest to rozwiązanie jednorazowe, trzeba pić regularnie i wtedy pomaga.
puderniczka
Fajna Kobietka

Post autor: puderniczka »

Ogrzewać stopy przede wszystkim, mnie od zmarzniętych nóg zawsze się gorzej robiło. I jak zapalenia się powtarzają to koniecznie do urologa na badania. Żaden rodzinny, od razu urolog. W Warszawie szczerze polecam w Szpitalu Mazovia się zapisać, takich urologów ze świecą szukać jak tam mają. lekarze z powołania z wiedzą i możliwościami. Mają nowoczesny sprzęt, robot da Vinci, to najlepsze urządzenie do precyzyjnych operacji laparoskopowych. W USA 90% operacji takimi robotami się wykonuje.
koksa

Post autor: koksa »

ja mialam z tym czesto problem ktory w sumie nadal powraca ale juz nie tak czesto. bralam szczepionke przez 3 msc nie pamietam jak sie nazywa ale daje rade i przez 2 lata mam spokoj. musisz tez duzo pic, kiedys czytalam ze dziewczyna polecala wypic piwo i popic litrem wody i jej przechodzilo, ale nie probowalam. ja staram sie pic bardzo duzo i to tez takich napojow moczopednych jak zielona herbata czy pokrzywa aby te bakterie sie nie osadzaly. przy problemach z pecherzem muisz duzo siusiac bo nie siusianie jest dla ciebie jeszcze gorsze niz siusianie :D
Martuśka
Miła Kobietka

Post autor: Martuśka »

U mnie zdarz się sporadycznie, wystarczą tabletki z apteki, ale mam taki stres, że kupuję wkładki z Teny jakby coś się wydarzyło.
Kalka22

Post autor: Kalka22 »

A czy takich wkładek też można otrzymać próbkę w aptece doz?
koffeinek

Post autor: koffeinek »

furaginę brałam ale jest to leczenie krótkoterminowe, bardzo wazna higiena i konsultacja z lekarzem, czasami przy antykoncepcji jest wieksze ryzyko zapaleń
Kamelka52

Post autor: Kamelka52 »

Kalka22 pisze:A czy takich wkładek też można otrzymać próbkę w aptece doz?
Jak ostatnio byłam w doz to jakaś Pani pytała i otrzymała, więc pewnie tak :)
lexyy
Miła Kobietka

Post autor: lexyy »

moja mama sie męczy co jakiś czas z takim zapaleniem, co chwila leki kupuje, współczuję starszym osobom bo i tak im idzie kasy na te leki w kólko, ale znalazlam fajną promocję w dozie dla seniorów, trochę to pozwoli zaoszczędzić na lekach
ODPOWIEDZ