Kuracja powinna trwać minimum tydzień i nie można jej przerwać wcześniej. Nawet jeśli zauważasz poprawę to to nie oznacza, ze już jesteś zdrowa.Marika87 pisze:no ja też o tym słyszałam, że kurację tym urofuraginum trzeba doprowadzić do końca wtedy nie powraca zapalenia. kiedyś lekarz kazał mi całe opakowanie po zapaleniu do koońca wybrać.. ale tak to zazwyczaj mam, że jak przestanę cierpieć to już przestaje... ;/
spooby na zapalenie pęcherza moczowego
Re: spooby na zapalenie pęcherza moczowego
Zdecydowanie przyłączam się do osób popierających żurawinę. Oczywiście niech lekarz zdecyduje czy potrzebna jest farmakoterapia, jednak co do żurawiny można ją pić już od samego początku nieprzyjemnych objawów.
Analizy statystyczne badań ankietowych http://ankieta.org/
-
pomaranczka
- Miła Kobietka
Też jestem za żurawiną. Zamiast tabletek jem suszoną, albo w ostateczności jakieś przetwory żurawinowe.
http://dmcauto.pl
Właśnie urofuraginum zawiera żurawine i inne składniki. Lepiej zadziałać kompleksowo.
Mi pomaga picie herbatki z pokrzywy albo Urosept. Oczywiście mówię o początkach zapalenia, gdy jeszcze można zastosować lżejsze metody. W gorszych chwilach stosuję UroFuraginum.
Trzeba też pamiętać, aby nosić bawełniane gatki i pić dużo wody z cytryną
Niestety, czasem to za mało... niestety...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
To dodatek do żurawiny i tego wszystkiego opisanego wcześniej. Faktem jest, że na sztucznych materiałach łatwiej o namnażanie się bakteriiHadassa pisze:Niestety, czasem to za mało... niestety...
No cóż... zapobiegać można, i próbować.
Ale czasem jest już za późno....
Ale jak dobrze pamiętam to chyba nawet aktywność seksualna mogła powodować zapalenie
Ale czasem jest już za późno....
Ale jak dobrze pamiętam to chyba nawet aktywność seksualna mogła powodować zapalenie
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Też coś o tym czytałam. I że powinno się wtedy myć pod prysznicem, a nie w wannie. I pić wodę z cytryną, bo w kwaśnym środowisku giną wszystkie bakterie
Mi mama zawsze mówiła o wodzie z cytryną, że pomaga
Ale ja niecierpliwa jestem i zaraz biorę UroFuraginum.
-
martyśka36
- Jestem tu nowa :)
Urofuraginum + nasiadówki z rumianku + ciepłe kompresy (termofor najlepiej) na pęcherz. No i picie dużej ilości wody, wtedy bakterie szybciej się wypłukują. Przy urofuraginum dobrze jest brać jednocześnie wit. C - bo ona zwiększa wchłanianie się furaginy w organizmie - taka poradę od farmaceuty dostałam. A że tego typu atrakcje łapię przynajmniej trzy razy w roku - więc i doświadczenie spore jest, niestety.
http://www.allemeble.com/ - jak wygram w totka to poszaleję:)
O nasiadówkach nigdy nie pomyslałam szczerze mówiąc, nie wiedziałam że coś dają. Od razu leki i czekałam az przejdzie. I mama zawsze mi mówiła "pij wode z cytryną jak masz zapelenie"
i tak robię dalej.
Też słyszałam o wodzie z cytryną. Dobrze też działa sok żurawinowy. No ale jak już się pojawią dolegliwości to od razu biorę Furaginum.
Rentgen zębów Kraków w Dentimie
-
WiolkaKlaman
Oczywiście jak jest delikatne zapalenie to można się ratować furaginą, jednak bywa też tak że bez dobrego urologa się nie obejdzie.
Jestem hipochondryczką- jak tylko coś się dzieje, szukam lekarza.
- Sieć Diagnostyka
W przypadku zapalenia pęcherza moczowego wykonać należy badanie ogólne moczu, w którym stwierdza się zwiększoną ilość leukocytów, erytrocytów i bakterii. Aby stwierdzić jaki rodzaj bakterii wywołał infekcję i jaki antybiotyk będzie skuteczny w leczeniu, należy wykonać posiew moczu z antybiogramem.
U mnie niestety problem pojawia się ciągle... polecam tabletki ziołowe nefrotabs - do codziennego stosowania, gdy już mam zapalenie korzystam z urointima furagiactiv - to jedyny lek który mi pomaga no i przede wszystkim pije duuuużo wody i witaminke C

u mnie na problemy z pęcherzem spisuje się sok z granata, 100 % z grante ma dużą zawartość witaminy C oraz innych witamin. 
Takie zapalnie jest nieciekawe szczególnie u osób starszych u których bardzo często prowadzi do powikłań w postaci nietrzymania moczu. Są na to oczywiście sposoby w postaci odpowiedniej bielizny a raczej pieluchomajtek tena pants ale przy okazji potrzeba uświadamiania odgrywa ważną rolę
Używałam Furaginum jak tylko coś się zaczynało dziać, ale z tego co pamiętam było na receptę...
Ocena bezpieczeństwa kosmetyku: http://www.cosmetosafe.pl/
urofuraginum nie jest na receptę. To wiem na pewno bo nadal kupuję i mam w domu. Teraz jak są wakacje to się przyda, zresztą ja nawet chodząc na odkryte baseny łapie infekcje. Ludzi tam mnóstwo zatem i bakterii również. Wystarczy mokry kostium kąpielowy. A nasiadówki nie zawsze pomagają.
-
supełek
Ja chcąc pozbyć się tego dziadostwa tez stosowałam te tabletki przez tydzień by mi to zapalenie więcej nie powróciło. Mam już jakiś czas spokój wiec ważne ze zadziałało.
-
babeczkowa
Z leków to urofuraginum max, bardzo skuteczne o ile się łyka regularnie. Jak tylko czuje pierwsze objawy łykam. Z domowych sposób to zapobiegawczo dobre jest jedzenie żurawiny, ogólnie owoców, picie dużo wody i gorące kąpiele 
Zapaleniu pęcherza trzeba po prostu zapobiegać. Dużo daje odpowiednie ubranie się. Zimą odpowiedni ciepło, latem odpowiednio przewiewnie. Oczywiście zero stringów. Ja mam szczególne predyspozycje dlatego zawsze mam urofuraginum max w apteczce. Najważniejsze żeby wziąć zanim infekcja się rozwinie bo jak się przetrzyma to już wtedy katastrofa.
Z zapaleniem pęcherza nie ma żartów, bo niedoleczone bardzo lubi powracać, miałam tak w zeszłym roku. Teraz na wiosnę znowu pojawiło się szczypanie, ale tak jak kies brałam urofuraginum max przez tydzień i wszystko mi minęło. Mi akurat lekarz odradził kąpiele, a zhigieny zalecił zmienić płyn do higieny intymnej na taki z korą dębu i brać tylko prysznice. Mówił, że przy moczeniu okolic intymnych mogą nadal rozwijać się bakterie....