spooby na zapalenie pęcherza moczowego
Re: spooby na zapalenie pęcherza moczowego
Mi obojętne który temat zostanie, faktycznie wszystkie dotyczą zapalenia pęcherza, ale zamiast usuwać może masz możliwość zamknięcia innych tematów?
Trzy uwagi na przyszłość :
1. Zapoznaj się z regulaminem forum.
2. Zanim założysz temat, proszę korzystać z wyszukiwarki na forum. Być może już taki sam wątek znajduje się, więc wystarczy podpiąć się pod niego. Na pewno uzyskasz nowe odpowiedzi.
3. Jeżeli założyłaś nowy wątek, nie twórz drugiego samego. Kontynuuj w tym co jest. Dzięki temu forum jest czytelne a po złączeniu obu tych samych wątków -nie panuje bałagan w postach. Nie dotyczy zakładania wątków o innej tematyce.
Chyba transparent wywiesimy.
1. Zapoznaj się z regulaminem forum.
2. Zanim założysz temat, proszę korzystać z wyszukiwarki na forum. Być może już taki sam wątek znajduje się, więc wystarczy podpiąć się pod niego. Na pewno uzyskasz nowe odpowiedzi.
3. Jeżeli założyłaś nowy wątek, nie twórz drugiego samego. Kontynuuj w tym co jest. Dzięki temu forum jest czytelne a po złączeniu obu tych samych wątków -nie panuje bałagan w postach. Nie dotyczy zakładania wątków o innej tematyce.
Chyba transparent wywiesimy.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
może niech moderator sam podejmie decyzję, najważniejsze, aby pozostał choć jeden wątek, który będzie podejmował temat infekcji pęcherza
Już pozostałe tematy zostały zamknięte, ale zostawione, by zawsze można było do nich wrócić 
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
o i myślę, że taka opcja jest najlepsza, temat zostaje podtrzymany i wszystko będzie w jednym miejscu
a niestety czasem ludziom łatwiej założyć nowy wątek niż trochę poszukać
A potem sie wszystko rozmywa...
masz rację, dlatego bardzo doceniam pracę moderatorów i administratorów na forach, nie może być 15 wątków o zapaleniu pęcherza, bo to nie ma sensu
a na który temat się zdecydował moderator, bo widzę że wszystkie wątki są nadal aktywne?
Nie są aktywne
Są pozamykane. Zostały jednak w tym dziale, by nie przepadły...
Bo z kosza są kasowane
Bo z kosza są kasowane
ten temat zostaje aktywnyjałowa pisze:a na który temat się zdecydował moderator, bo widzę że wszystkie wątki są nadal aktywne?
i tu dalej możemy się dzielić swoimi radami i sposobami na bolący pęcherz
Niedawno widziałam reklamę w tv Urofuraginum. Moja mama to kiedyś od lekarza dostała. Ktoś korzystał ?
ja mam tylko doświadczenie z urinalem, o nim mogę coś więcej napisać 
to znany środek, jednak niestety nie jest oparty na surowcach naturalnych, tylko jest środkiem chemicznym i nie działa profilaktycznieTheila pisze:Niedawno widziałam reklamę w tv Urofuraginum. Moja mama to kiedyś od lekarza dostała. Ktoś korzystał ?
-
gracjan179
- Jestem tu nowa :)
Ja stosuję fitolizynę w tabletkach. Kiedyś była tylko taka past ziołowa do rozpuszczania w wodzie, teraz dużo wygodniejsze są tabletki, a są równie skuteczne - polecam.
Oglądam filmy tylko z programem BestPlayer
a przecież w przypadku dobrej kondycji dróg moczowych chodzi właśnie o profilaktykę.Nosia pisze:to znany środek, jednak niestety nie jest oparty na surowcach naturalnych, tylko jest środkiem chemicznym i nie działa profilaktycznieTheila pisze:Niedawno widziałam reklamę w tv Urofuraginum. Moja mama to kiedyś od lekarza dostała. Ktoś korzystał ?
no właśnie, przede wszystkim profilaktyka i jeszcze raz profilaktyka i leki ziołowe a dopiero potem jak już wszystko zwiedzie lekarz
lekarz i antybiotyki powinny być na samym końcu, po co na każdą dolegliwość od razu sięgać po antybiotyki, w ten sposób tylko osłabiamy naturalną barierę ochronną naszego organizmu.
zgadzam się w zupełności, ale niestety nie wszyscy są takiego samego zdaniajałowa pisze:lekarz i antybiotyki powinny być na samym końcu, po co na każdą dolegliwość od razu sięgać po antybiotyki, w ten sposób tylko osłabiamy naturalną barierę ochronną naszego organizmu.
no tak ja też spotkałam na swojej drodze wielu lekomanów, ludzie biorą już an wszystko leki, a po co nie lepiej naturalnymi sposobami się leczyć albo sięgać tylko po suplementy, po co od razu antybiotyki?
Jak ktoś posiada wiedzę jak przyrządzić napar to podaje skuteczną mieszankę ziołową:
Poziomka leśna, liście 0,5
Szałwia lekarska, liście 0,5
Pokrzywa zwyczajna, liście 0,5
Mięta pieprzowa, liście 0,5
Dymnica pospolita, ziele 0,5
Krwawnik pospolity, ziele 0,5
Nagietek lekarski, koszyczki kwiatowe 1
Jarząb pospolity, owoce 3
Orzech włoski, liście 0,5
Podbiał pospolity, liście 0,5
Płucnica islandzka 0,5
Więcej informacji znajdziecie SPAM. Zioła można znaleźć w zielarni i tam też mieszankę ową sporządzić mogą.
Poziomka leśna, liście 0,5
Szałwia lekarska, liście 0,5
Pokrzywa zwyczajna, liście 0,5
Mięta pieprzowa, liście 0,5
Dymnica pospolita, ziele 0,5
Krwawnik pospolity, ziele 0,5
Nagietek lekarski, koszyczki kwiatowe 1
Jarząb pospolity, owoce 3
Orzech włoski, liście 0,5
Podbiał pospolity, liście 0,5
Płucnica islandzka 0,5
Więcej informacji znajdziecie SPAM. Zioła można znaleźć w zielarni i tam też mieszankę ową sporządzić mogą.
Ostatnio zmieniony wt kwie 21, 2015 10:17 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Wiesz co to medycyna naturalna i ziołolecznictwo ?
a na co ma działać ta mieszanka ziołowa?
a jak w smaku taka mieszanka? czy to tez mozna profilaktycznie?
Ja wole tabletki, bo ziola mi nie smakuja i ciezko wtedy o regularnosc a co za tym idzie profilaktyke
Ja wole tabletki, bo ziola mi nie smakuja i ciezko wtedy o regularnosc a co za tym idzie profilaktyke
ziołowe napary też nie są dla mnie, nie lubię ich smaku, często zmuszałam się do picia ziółek ale kończyło się na jednym razie, u mnie tez zdecydowanie lepiej sprawdza się suplement w postaci tabletki.
Suplement pomoże zapobiegać, ale piszecie o samym zapaleniu, wtedy lepiej działać lekami. Zamiast się zastanawiac czy suplement zadziała czy nie. Spróbuj tego Urofuraginum.
- kobietka77
- Fajna Kobietka
No to logiczne, że zapobiega się po wyleczeniu, a nie jak infekcja zaatakuje.