spooby na zapalenie pęcherza moczowego
Re: spooby na zapalenie pęcherza moczowego
jeśli nie zawiera żurawiny to pytanie czy ma to jakiś wpływ na poprawę kondycji pęcherza?
-
Poleczka2015
- Jestem tu nowa :)
Mam ciągłe problemy z zapaleniem pęcherza moczowego. Regularnie przyjmuję Żuravit. Bardzo mi pomaga, moim zdaniem to najlepszy preparat z żurawiną. Jest drogi, to fakt, ale bardzo skuteczny. Kupuję go przez internet w aptece SPAM. Tam jest taniej niż stacjonarnie. Mogę polecić z czystym sumieniem.
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2015 7:32 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Cena nie jest najważniejsza jeśli chodzi o zdrowie, a próbowałaś też Urinal?
masz rację na zdrowiu nie można oszczędzać, najważniejsze jest to aby lek był skuteczny.
skuteczność i szybkość działania oraz skład to pierwsze na co zwracam uwage
dla mnie najważniejsza jest skuteczność i skład, przy niektórych chorobach warto wiedzieć jakich produktów w składzie poszukiwać.
Ja używam Urianal i piję dużo wody z cytryną. Pomaga mi dość szybko
w składzie przede wszystkim żurawina i witamina D na takie przypadłości, oraz ostatnio przeze mnie odkryta nawłoć pospolita
wszystkie te składniki można znaleźć w urinalu, który powinny stosować osoby mające problem z infekcjami pęcherza.
wiem wiem, właśnie tego używam i odpukać nie mam póki co żadnych nawrotówjałowa pisze:wszystkie te składniki można znaleźć w urinalu, który powinny stosować osoby mające problem z infekcjami pęcherza.
Tak,tak urinal zdaje sie być dobrym wyborem. Kazdy składnik nie jest przypadkowy, a w sumie razem szybko pomagaja pozbyc sie infekcji, a po niej zadbac o odpowiednia profialktyke.
Ja korzystałam nie dawno z tego 'Lavylites' bardzo skuteczne. Praktycznie w kilka dni było po problemie.
praca dodatkowa, zawsze nowości - www.sukceszloupre.pl/Janusz
po okresie leczenia można też przyjmować ten zwykły urinal na dobrą profilaktykę.iwciaa pisze:Tak,tak urinal zdaje sie być dobrym wyborem. Kazdy składnik nie jest przypadkowy, a w sumie razem szybko pomagaja pozbyc sie infekcji, a po niej zadbac o odpowiednia profialktyke.
Nie wiem co to jest, ja stosowałam urinal intensiv podczas leczenia, a teraz przyjmuję po prostu "Urinal" i to mogę polecić z czystym sumieniemteresa35 pisze:Ja korzystałam nie dawno z tego 'Lavylites' bardzo skuteczne. Praktycznie w kilka dni było po problemie.
Zwłaszcza jeśli sa skuteczne i przynosza oczekiwane rezultaty. Nie warto sie meczyc tylko trzeba korzystac z porad i dzialac szybko.
Ja staram sie jesc i pic duzo zurawiny - to mnie chroni przed takimi infekcjami 
To i tak masz dobrze, że zapalenie wraca tylko co dwa lata! U mnie w najgorszym momencie było srednio raz na miesiac, raz na dwa miesiace. Tragedia. Nasiadowki raczej dla mnie sie nie nadaja, ja jednak jestem leniwa i wole połknac tabletke i miec z głowy.
zwłaszcza ze teraz bardzo duzo słyszy sie nidobrego na temat szczepien. ja tam nie zaryzykuje bo i niby po co skoro mozna bez takiej ingerencji pomoc sobie z infekcja i nie przejmowac sie przy własciwej profilaktyce ze powroca.
nie jesteśmy w stanie zjeść na tyle dużo żurawiny by ochronić swój układ moczowy, nie wiem czy wiesz, ale w niektórych tabletkach jest nawet odpowiednik pół kilograma żurawiny
- kobietka77
- Fajna Kobietka
Zwłaszcza, że niektórzy nie koniecznie lubią żurawinę w duzych ilościach. Suszona zwykle jest z cukrem, a na świeżą jest krótki sezon.
no dokładnie, jeszcze zostaje jako dodatek do mięs, ale tego też nie je się w dużych ilościachkobietka77 pisze:Zwłaszcza, że niektórzy nie koniecznie lubią żurawinę w duzych ilościach. Suszona zwykle jest z cukrem, a na świeżą jest krótki sezon.
moja mam zawsze robi jakieś sosy żurawinowe, gdzie nie znajdziemy żurawiny prawie wcale, więc takie rozwiązanie nie jest wystarczające, może to być jedynie dodatek ale nie może stanowić dobrej profilaktyki na układ moczowy.
- kobietka77
- Fajna Kobietka
Dobra jest suszona żurawina, ale jak jest suszona bez cukru, żeby dodatkowo nie ładować w siebie pustych węglowodanów. U nas w rodzinie sprawdził się urinal z żurawiną.
Witamina C 1000 ale ona jest na recepte to wystarczy 3x zwykła tbl wit.c, dużo dużo wody, i tabletki typu uroFuraginum 
z witaminą C się zgadzam, ale dlaczego od razu pakować się chemią to nie wiem? to co działa szybko nie zawsze jest dobre, a do chemii organizm szybko się przyzwyczaja i potem zostają już tylko antybiotyki które też po jakimś czasie przestają działać