śniadania

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
klanka88
Miła Kobietka

śniadania

Post autor: klanka88 »

Ostatnio dużo się mówi o śniadaniach białkowo-tłuszczowych, np. jajka + boczek. Ja zawsze starałam się jeść owsiankę albo pić koktajle. Możecie się wypowiedzieć o korzyściach takich śniadań, chętnie przeczytam, czy macie jakieś doświadczenia i jakie są korzyści zaczynania dnia od takiego posiłku :)
Najpiękniejsza ozdoba kobiety to uśmiech...
la-nika.pl
Awatar użytkownika
teremka
Miła Kobietka

Re: śniadania

Post autor: teremka »

Owsianka jest bardzo dobrym posiłkiem, Zawiera dużo błonnika. Daję taką "długotrwałą energię".
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Też chętnie jadam. Wrzucam sobie do niej sezonowe owoce. Mniam. :)
Magdal12
Jestem tu nowa :)

Post autor: Magdal12 »

Zamiennie z owsianką często jem na śniadanie kaszę jaglaną gotowaną na wodzie, potem dodaję jogurt i owoce. Pyszności. Polecam :)
dradziszewska
Fajna Kobietka

Post autor: dradziszewska »

Jajecznica mogłabym jeść ją na śniadanie codziennie.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
Awatar użytkownika
kartka
Extra Kobietka

Post autor: kartka »

Ja jem białkowo-tłuszczowe śniadania i odkąd je wprowadziłam do swojej diety, czuję znaczącą różnicę. Nie mam spadków energii, śniadanie spokojnie "trzyma" mnie do południa i zawsze to bardziej wartościowe posiłki niż węglowodany. Polecam ;-)
dradziszewska
Fajna Kobietka

Post autor: dradziszewska »

Wiele osób w ogóle nie ma w zwyczaju jedzenia śniadań, co wg mnie jest olbrzymim błędem. Właśnie śniadanie powinno się jeść obfite a czym bliżej wiczora tym jemy mniej.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
Awatar użytkownika
cukier puder
Miła Kobietka

Post autor: cukier puder »

dradziszewska pisze:Wiele osób w ogóle nie ma w zwyczaju jedzenia śniadań, co wg mnie jest olbrzymim błędem. Właśnie śniadanie powinno się jeść obfite a czym bliżej wiczora tym jemy mniej.
ja ostatnio czytałam, ze to jest mit, że tak naprawdę powinno się jeść wg. tego co woła nam organizm. Nie masz ochoty jeść zaraz po przebudzeniu, to zjedz za 2 godziny...

Nijak to się ma do rzeczywistości, bo mój kochany organizm woła: CZEKOLADY, mówię mu: to brak magnezu jedz orzechy. I co? I mój organizm ma mnie w nosie ;p

Ale mam propozycje dla łasuchów i maniaków czekolady tak jak ja. :happy

Nasiona chia? Zna ktoś? nazywane tez szałwią hiszpańską. Zalewam wieczorem mlekiem, rano mam kleik. Dodaje gorzkie kakao, banana, orzechy, rodzynki, daktyle tym podobną zdrową słodycz, wsio blenduje i voila! mam na śniadanie czekoladowy pudding. Czasami sobie wkroję jeszcze jednego banana co by smaczniejsze było :D
"Can't you see there's a world out there?
Don't be scared"

Placebo 'Pity Party'
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Jaśmin »

cukier puder pisze: Ale mam propozycje dla łasuchów i maniaków czekolady tak jak ja. :happy

Nasiona chia? Zna ktoś? nazywane tez szałwią hiszpańską. Zalewam wieczorem mlekiem, rano mam kleik. Dodaje gorzkie kakao, banana, orzechy, rodzynki, daktyle tym podobną zdrową słodycz, wsio blenduje i voila! mam na śniadanie czekoladowy pudding. Czasami sobie wkroję jeszcze jednego banana co by smaczniejsze było :D
Ja właśnie taki pudding chia ostatnio jem na śniadania.

Tylko, że ja go akurat nie blenduję, ale musze spróbować bo zaciekawiło mnie to ;)

Ja też wieczorem rozpuszczam w mleku trochę miodu i kilka łyżeczek kakao. Dosypuję do tego nasiona chia i na noc do lodówki, rano mam śniadanie gotowe :)
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo
Obrazek
karoprz

Post autor: karoprz »

Moja kuzynka dietetyczka mówiła, że ważna jest różnorodność. Można np. jeść jednego dnia śniadanie typowo węglowodanowe, typu owsianka, kromka ciemnego pieczywa, banan, a drugiego typowo białkowe - jajecznica, tost z szynką i serem. Ważne, żeby było obfite i żeby najeść się na początek dnia, a potem 4 mniejsze posiłki.
Claudiaa

Post autor: Claudiaa »

Najlepsze śniadanie to pożywne płatki zbożowe z jogurtem na przykład. Ja co dziennie wybieram płatki śniadaniowe Sante. Jeśli ktoś chce spróbować, to teraz Sante ma do rozdania 900 zestawów po 8 opakowań każdy. Wystarczy zarejestrować się na Sante Fit Naturalnie, by zostać ambasadorem marki.
poli

Post autor: poli »

Śniadanie jest kluczowe moim zdaniem. Ja jeśli jem solidne to mogę jeszcze tylko wieczorem coś zjeść i tyle mi wystarczy.
Karboksyterapia - Special Day Spa
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Śniadanie to jaja na bekonie, jajecznica z kiełbasą, cebula, pomidorem, smażone kiełbaski z cebulą. Do tego bułka z masłem, kawa. Na drugie śniadanie banan, brzoskwinia, papryka, nektarynka. Potem kanapki, a jak wrócę do domu obiado kolacja. Potem jeszcze coś jem.. W ten o to sposób schudłem 10kg w 3 miesiące.
:-D
88Mariolka
Fajna Kobietka

Post autor: 88Mariolka »

Takie śniadania sa idealne przy diecie niskoweglowodanowej.
sama natura :D
larx

Post autor: larx »

zgadzam się, śniadanie to najwazniejszy posilek w ciagu dnia. nie rozumiem ludzi, którzy z niego rezygnują. ja jak wstaje to od razu budze sie głodna;)
Doniczki kwadratowe - Hemp.pl
anika89

Post autor: anika89 »

jajka i boczek lepsze na sniadanie niz na kolacje;)aczkolwiek ja i tak wole owsianke;)
RTG zęba - rtgzebow.pl
tosiafit

Post autor: tosiafit »

ja dokładnie tak jem jajka + boczek i trochę zielonych warzyw - mega sycące i nie masz wyrzutów insuliny.
Trening personalny Katowice https://www.trenerpersonalny-katowice.pl- profesjonalne wsparcie doświadczonego trenera personalnego i instruktora jogi.
agamat

Post autor: agamat »

Jeżeli chcemy zrzucić kilogramy ważna jest dieta zbilansowana. Tylko taka, nie zrobi nam szkody w organizmie. Ja przy sniadaniu stawiam na błonnnik. Daje uczucie sytości i energie na cały dzień. A na drugie śniadanie przygotowuje koktajl z owoców/warzyw z dodatkiem pektyn. Pektyny świetnie wpływają na układ trawienny i pomagają zrzucić kilogramy.
xsoniax

Post autor: xsoniax »

ja zawsze się zastanawiałam jak można spożywać same żółtka na surowo.. blee
Witam, polecam witaminy na włosy
barb

Post autor: barb »

trzeba słuchać swojego organizmu- raz mam ochotę na jogurt a raz na boczek z jajkiem. Ale zawsze do tego coś świeżego i zdrowego;)
Wyciskarka Eldom - ELDOM AGD
Awatar użytkownika
meaghan.feil

Post autor: meaghan.feil »

Ja uwielbiam jeść śniadania na słodko. A jak wiadomo - słodycze do najzdrowszych nie należą, przez co staram się szukać jakichś zamienników. Ostatnio posmakowały mi suszone owoce. Często dodaję je do owsianki lub jogurtu naturalnego. A wy wolicie śniadania na słodko, czy słono? Może macie jakiś fajny przepis na smaczną owsiankę śniadaniową?
Czy suszone mango jest zdrowe?
lazyday.sunny

Post autor: lazyday.sunny »

Sprawdzony na 100%, tym bardziej w moim przypadku, bo korzystałam z ich usług.
Catering firmowy https://polskiobiad.pl/ na Energetyków 23 w Lublinie, kontakt 787 604 606
Rzetelni, punktualni, kuchnia wprost przepyszna.
ODPOWIEDZ