Smrodek w pracy:)

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Anka26

Smrodek w pracy:)

Post autor: Anka26 »

Ludzie, poradzicie mi co mam robić z kolegami z pracy. Chyba zapomnieli czym jest szczoteczka do zębów...o nitce i płynie nie wspominając:) Z 2 metrów czuję odór z ich JAP! Nie chce robić zadymy ale ciężko to wytrzymać. POMOCY
Pozdrawiam
Konkordia

Re: Smrodek w pracy:)

Post autor: Konkordia »

Zacznij im to delikatnie sugerować ;) Ja będą do Ciebie mówić to odwracaj twarz albo zasłaniaj nos powinno dać im to do myślenia :D a jak nie pomoże to dziś dzień chłopaka - kup im w prezencie szczoteczki i pastę ;)
dzo

Post autor: dzo »

i częstuj gumą do żucia albo jakimiś cukierkami miętowymi

albo po prostu powiedz wprost :twisted: :twisted:
Hakiruono

Post autor: Hakiruono »

Możesz z kimś "zaufanym" w miejscu pracy publicznie przeprowadzić rozmowę na temat tego, że nieprzyjemny zapach z ust może być przyczyną wielu dolegliwości żołądkowych ( tak niby ogólnie omawiając temat) i warto zbadać czy wszystko w porządku z układem trawiennym. I obserwować reakcje kolegów. Powodzenia.
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Heh, widzę, że nie tylko u Ciebie w pracy jest taki problem:D
Jak byłam na stażu, to ja nie mogłam oddychać:P

Częstowałam zawsze znajomych mocnymi gumami do żucia:) Później wszystko było ok:)
Na szczęście zaczęli dbać o siebie:D

W pracy z koleżanką zawsze rozmawiałam, że lubię takich zadbanych chłopaków:D Pachnących :D
Powiem Ci, że to poskutkowało:) heh
nasztos

Post autor: nasztos »

oOosylwiaoOo pisze:Heh, widzę, że nie tylko u Ciebie w pracy jest taki problem:D
Jak byłam na stażu, to ja nie mogłam oddychać:P

Częstowałam zawsze znajomych mocnymi gumami do żucia:) Później wszystko było ok:)
Na szczęście zaczęli dbać o siebie:D

W pracy z koleżanką zawsze rozmawiałam, że lubię takich zadbanych chłopaków:D Pachnących :D
Powiem Ci, że to poskutkowało:) heh
Haha toż to nic innego jak mobbing z twojej strony! :) No ale trochę się nie dziwię - kto by chciał pracować w takich warunkach... ;)
Klara
Jestem tu nowa :)

Post autor: Klara »

najlepiej w ich grupie opowiedzieć ot tak niby na smiesznie historyjkę dotyczacą np twojej kolezanki, u ktorej w pracy pojawił się taki problem i poprosiła Ci o radę bo juz nie moze wytrzymać..sadze ze to poskutkuje albo wywieś kartkę A4 w łazience z info, ze niektorym kolegom w pracy przeszkadza ewidentny brak higieny ze strony innych i że prosicie uprzejmie o wyrozumiałość i zwrócenie uwagi na swiezość itp:D przyklej na lustrze:)
karolcia23

Post autor: karolcia23 »

Pomysł z kartą nie taki głupi...

Ja poradziłam sobie z tym problemem rozmawiając niby ukrycie "na głos", że kiedyś tam był taki i taki :) u mnie podziałało :)
feromony - Coś co działa na każdego
Awatar użytkownika
ivi

Post autor: ivi »

też mam smrodka w pracy, a nawet dwóch....
jeden to jak był chory najadł się czosnku rano i później rozsiewał ten zapach po całym biurze, a jak zaczął mówić do kogoś to już w ogóle tragedia :evil:
a drugi to chyba za często nie pierze ubrań, albo oszczędza na proszku :evil:

ciężko jest z takim kimś pracować i głupio jednocześnie cokolwiek powiedzieć, żeby z kolei tej osoby nie urazić....
nie pozostaje nic innego jak mieć nadzieję, żeby nie było gorzej ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ