Ślub w ciąży...

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
Awatar użytkownika
Dorinka
Miła Kobietka

Re: Ślub w ciąży...

Post autor: Dorinka »

Moja siostra brała ślub we wrześniu, natomiast w grudniu urodziła. Kreację miała dopasowaną pod ciąże, także wszystko się udało i nie widzę w tym nic złego, jeśli panna młoda czuje się na siłach. U siostry nie było typowego wesela, tylko przyjęcie a właściwie obiad, także wszystko odbyło się bez zakłóceń :)
Berni25
Jestem tu nowa :)

Post autor: Berni25 »

według mnie to zalezy. Ja osobiście nie chciałabym iść do ślubu z brzuchem. Nie mam nic do tego, tylko chciałabym się wtedy skupić tylko na sobie, wybrac sukienkę taką jaką chcę, a nie taką która ukryje brzuszek, poza tym bałabym się że szybciej się zmęczę, że będę się zle czuła itp.
Awatar użytkownika
malami86
Fajna Kobietka

Post autor: malami86 »

Berni25 pisze:według mnie to zalezy. Ja osobiście nie chciałabym iść do ślubu z brzuchem. Nie mam nic do tego, tylko chciałabym się wtedy skupić tylko na sobie, wybrac sukienkę taką jaką chcę, a nie taką która ukryje brzuszek, poza tym bałabym się że szybciej się zmęczę, że będę się zle czuła itp.
co kobieta to inaczej ;) pewnie gdybysmy planowali wielkie wesele to tez bym wolała poczekać
natalala

Post autor: natalala »

nie powinno się przejować tym, co ktoś pomyśli. to Twój dzień i Twoja decyzja.
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Jaśmin »

To pewnie zależy do tego jak wysoko jest ciąża i jakie wesele... Moja babcia wyszła za mąż już po urodzeniu taty (a było to 50 lat temu), moja mama była w 4 miesiącu ze mną podczas ślubu. Dlatego też nie wydaje mi się to jakieś dziwne.
My zaplanowaliśmy ślub na wrzesień, jeśli zajdę w ciążę do tego czasu to żaden problem, planujemy skromne przyjęcie dla najbliższych więc w niczym to nie przeszkadza. A suknię można wybrać piękną, odcinaną pod biustem :) Mnie się bardzo podobają ciążowe brzuszki, uważam, że to masę uroku dodaje kobiecie i nie miałabym nic przeciwko by być panną młodą w ciąży. Jak już tutaj ktoś powiedział, to nie te czasy, żeby kogoś to miało gorszyć. Dla większości ludzi to raczej normalne.
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo
Obrazek
Awatar użytkownika
malami86
Fajna Kobietka

Post autor: malami86 »

Jaśmin pisze:To pewnie zależy do tego jak wysoko jest ciąża i jakie wesele... Moja babcia wyszła za mąż już po urodzeniu taty (a było to 50 lat temu), moja mama była w 4 miesiącu ze mną podczas ślubu. Dlatego też nie wydaje mi się to jakieś dziwne.
My zaplanowaliśmy ślub na wrzesień, jeśli zajdę w ciążę do tego czasu to żaden problem, planujemy skromne przyjęcie dla najbliższych więc w niczym to nie przeszkadza. A suknię można wybrać piękną, odcinaną pod biustem :) Mnie się bardzo podobają ciążowe brzuszki, uważam, że to masę uroku dodaje kobiecie i nie miałabym nic przeciwko by być panną młodą w ciąży. Jak już tutaj ktoś powiedział, to nie te czasy, żeby kogoś to miało gorszyć. Dla większości ludzi to raczej normalne.
Ja miałam taką ciętą w tulipana ;) z kopertowym dekoltem ;)
Berni25

Post autor: Berni25 »

malami86 pisze:
Berni25 pisze:według mnie to zalezy. Ja osobiście nie chciałabym iść do ślubu z brzuchem. Nie mam nic do tego, tylko chciałabym się wtedy skupić tylko na sobie, wybrac sukienkę taką jaką chcę, a nie taką która ukryje brzuszek, poza tym bałabym się że szybciej się zmęczę, że będę się zle czuła itp.
co kobieta to inaczej ;) pewnie gdybysmy planowali wielkie wesele to tez bym wolała poczekać

Dokładnie. Ja mówiłam ze swojej (trochę egoistycznej perspektywy) :D Teraz nie ma nic złego w tym, że kobieta do ślubu idzie w ciąży. Poza tym moja mama (a to było ponad 25 lat temu) też szła do ślubu w ciąży ze mną. To był już siódmy miesiąc, ale mama miała wtedy ponad 30 lat, co na owe czasy robiło z niej starą pannę, więc pewnie wszyscy i tak byli w niebo wzięci że w końcu się wydała. Bo kto to widział ponad 30. letnią kobietę samotną na wsi? ;)
Awatar użytkownika
agataia91

Post autor: agataia91 »

Ja nie widzę w tym żadnego problemu . Jeżeli ma się taką ochotę lub potrzebę to przecież nic nie stanie na drodze . A na pewno lepiej wziąć ślub tuż przed porodem niż po nim .
Ciekawy produkt Ventolin
Madziula
Miła Kobietka

Post autor: Madziula »

tylko się nie napijesz na własnym ślubie ;p
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Jaśmin »

Mała strata. Alkohol nie najważniejszy. Przynajmniej będziesz pamiętała cały swój ślub na trzeźwo ;)
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo
Obrazek
ODPOWIEDZ