Ślub w ciąży...

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pam_ela
Fajna Kobietka

Ślub w ciąży...

Post autor: Pam_ela »

Czy ślub w 6tym miesiącu ciąży to dobry pomysł?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Ślub w ciąży...

Post autor: Hadassa »

a czemu by nie ??
Co za problem. I chyba mniej załatwiania po urodzinach dziecka
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Pam_ela
Fajna Kobietka

Tylko czy to nie będzie źle wyglądało?

p.s. zamknełas moje wątki i zaproponowałaś inne - tylko te wątki nie do końca są o tym o co ja pytałam... Chodziło mi o konrety a nie o błyszczyk czy pomadka - chciałam poznac opinie innych na temat pomadek Bell... nie rozumiem :/
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Wiele kobiet wychodzi za mąż w ciązy ;)
i nie ma w tym nic złego. I tak pewnie większość znajomych wie że w ciązy jestes
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Pam_ela
Fajna Kobietka

Akurat nie o mnie chodzi... ja już jestem po swoim, ale ostatnio toczyla sie taka dyskusja miedzy mna, a kolezanka, ktora wlasnie jest w ciązy i chcialam poznac niezalezna opinie :P
G****

Post autor: G**** »

Mi osobiście nie podoba się jeśli panna młoda idzie do ślubu z brzuchem... Rozumiem jeśli to początki ciąży i jeszcze nic nie widać ale jak już ciąża zaawansowana i duży brzuch to nie podoba mi się to. Wolała bym najpier urodzić i przynajmniej ładnie wyglądać w sukni.
ZygfrydSala
Jestem tu nowa :)

Post autor: ZygfrydSala »

Ja jestem przeciwny takim rozwiązaniom.
Wiecie,że wizytówki plastikowe są trwalsze.
magdallena

Post autor: magdallena »

Dziś ten widok chyba nikogo już nie gorszy, wręcz przeciwnie Panna Młoda powinna skupić się na sobie i cieszyć ze zbliżającego terminu ślubu, ciekawy artykuł na ten temat SPAM
Ostatnio zmieniony czw sie 28, 2014 5:29 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Helenka12

Post autor: Helenka12 »

Wiesz co, ja byłam na ślubie mojej kuzynki, która miesiąc wcześniej urodziła córeczkę. W połowie uroczystości, zaczęła się druga - chrzciny. Było pięknie, wzruszająco, wszyscy byli miło zaskoczeni. Co więcej Ci powiem, takie rozwiązanie zaproponował jej ksiądz.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Teraz to juz nie problem iść do slubu z brzuszkiem.
Tzn jeśli ciążę znosisz dobrze to jak najbardziej :)

Byłam na weselu pary gdzie ona w 8 miesiącu ciąży szalała na parkiecie jakby wcale brzuszka nie miała.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Lovrin_pl
Miła Kobietka

Post autor: Lovrin_pl »

To racja,chyba najwięcej zależy od tego jak się czujesz oraz czy ciąża przebiega prawidłowo,sam fakt ślubu z brzuszkiem w obecnych czasach chyba już nikogo nie przeraża i nie martwi:)
www.lovrin.pl - biżuteria dla kobiet z klasą.
Awatar użytkownika
GoodChoice

Post autor: GoodChoice »

Pam_ela pisze:Tylko czy to nie będzie źle wyglądało?
A czym się tu przejmować :)? No chyba, że zależy Ci bardzo na zdaniu rodziny. Jeżeli jest bardzo tradycyjna... ale to już chyba nie te czasy, że wytyka się kobiety będące w ciąży jeszcze przed zamążpójściem :) Chyba, że masz na myśli, że będziesz się źle prezentowała w sukni ślubnej z brzuszkiem. Ale jeśli stylizacja będzie odpowiednio dobrana, do tego piękny makijaż i fryzura, to na pewno będziesz wyglądać zjawiskowo. Z resztą ciążowe brzuszki wyglądają pięknie :)
kaira1987
Miła Kobietka

Post autor: kaira1987 »

Czemu nie:) jeśli tylko dobrze się czujesz, to jak najbardziej jest to dobry czas:) zresztą jak każdy inny
marzą mi się ekskluzywne meble
kingaa
Miła Kobietka

Post autor: kingaa »

To zależy jak bardzo ciąża jest zaawansowana.
inspiracje ślubne - abcslubu.pl
Awatar użytkownika
oleandra
Miła Kobietka

Post autor: oleandra »

Najlepiej oczywiście ślub brać przed zajściem w ciążę, ale jeśli jest już za późno, to lepiej poczekać do rozwiązania, choć wtedy znowu może być problem ze znalezieniem czasu na organizację uroczystości, w końcu dziecko jest dość absorbujące... Brzuch u panny młodej oczywiście nikogo nie zdziwi (choć na pewno stanie się obiektem plotek), ale może się okazać problematyczny, bo podczas przymiarki suknia ślubna będzie pasować, a potem już niekoniecznie. W dodatku przyszła mama będzie musiała bardzo na siebie uważać podczas wesela, zabawa do białego rana może być dla niej zbyt męcząca, będą ją męczyły różne ciążowe dolegliwości, nie będzie mogła pić alkoholu itd.
http://signum.healthcare/ - prywatna opieka medyczna
Awatar użytkownika
Czarna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Czarna »

oleandra pisze:Najlepiej oczywiście ślub brać przed zajściem w ciążę, ale jeśli jest już za późno, to lepiej poczekać do rozwiązania, choć wtedy znowu może być problem ze znalezieniem czasu na organizację uroczystości, w końcu dziecko jest dość absorbujące...
E tam, ja brałam jak mały miał pół roku, przygotowania załatwione zostały bez pośpiechu, nikt przez nie nie ucierpiał ;)
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
Wojtka

Post autor: Wojtka »

Byłam na ślubie na którym panna młoda była w dość zaawansowanej ciąży i raczej nikt się nie oburzał.
dj warszawa na wesele
kingaa
Miła Kobietka

Post autor: kingaa »

Ja mimo wszystko bym sobie odpuściła i poczekała do rozwiązania, pewnie cały czas bym myślałam , że wszyscy goście są zdania, że wychodzę za mąż tylko dlatego, że jestem w ciąży.
inspiracje ślubne - abcslubu.pl
eDom
Miła Kobietka

Post autor: eDom »

Pewnie. To nieczego nie przekreśla. Wszystko zalezy tylko od Was ;)
marzi7

Post autor: marzi7 »

Tez jestem zdania aby poczekać do rozwiązania, wówczas możecie połączyć ślub ze chrzcinami...
http://www.gryo.pl/
lenicka

Post autor: lenicka »

Zgadzam się, że lepiej najpierw urodzić, i później na spokojnie brać ślub, wesele to duży stres, po co miałoby się to odbić na dziecko
Cennik domen - naprawde tanie domenki :)
animator

Post autor: animator »

Jeżeli ciąża nie jest zagrożona i nie będziesz się zbytnio stresowała i obciążała tym stresem dziecka to na pewno będzie okej ;)
Awatar użytkownika
kartka
Extra Kobietka

Post autor: kartka »

Ja myślę, że nikomu nic do tego. Każdy sam za siebie decyduje.
Kurcze, ludzie, nie żyjemy w średniowieczu, do ślubu nie idą same dziewice i wszyscy o tym doskonale wiedzą. Jeśli panna młoda czuje się na siłach, to czemu nie? Może nie popieram ślubu i wesela w zaawansowanej ciąży, ale to bardziej wynika z większego ryzyka dla zdrowia dziecka i przyszłej mamy niż jakiegoś ogólnego "niesmaku".
Ksiądz i staroświeckie ciotki może będą krzywo patrzeć, ale gdybym była na miejscu tejże kobiety, to najważniejszy dla mnie byłby mój dzień i moja uroczystość. To ona ma być szczęśliwa a nie ksiądz.

Sytuacja nieco inna, ale jednak mieszcząca się w "ramach" tematu: ostatnio miałam ubaw, kiedy znajoma brała ślub ze swoim wieloletnim partnerem z którym ma dziecko i wśród części rodziny były głosy oburzenia, że "jak ona śmie zakładać welon". Szkoda, że tylko to jest wyznacznikiem prawdziwej "miłości" dla niektórych. Zalecam maść na ból d..y :P
Ostatnio zmieniony wt paź 27, 2015 5:29 pm przez kartka, łącznie zmieniany 2 razy.
adol

Post autor: adol »

Nie ma sensu stresować się w ciąży jeszcze ślubem. Lepiej poczekać do rozwiązania i np. połączyć chrzciny z weselem :D
http://www.abcslubu.pl
Awatar użytkownika
malami86
Fajna Kobietka

Post autor: malami86 »

nie ma nic złego w slubie z brzuchem pod warunkiem ze sama zainteresowana się z tym dobrze czuje ;)
my planowalismy ślub na sierpien, zaproszenia zaczęliśmy rozwozić a w maju się okazało że jestem w ciąży ;) więc był ślub a potem w styczniu córka
ODPOWIEDZ