mucha czy krawat

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
ODPOWIEDZ
bartek
Jestem tu nowa :)

mucha czy krawat

Post autor: bartek »

co kobiety preferują? żenie sie w październiku i nie moge sie zdecydowac. a celowo sie tu zarejestrowałem zeby znac upodobania pań ,,innych,, niz tylko narzeczonej. garnituru tez jeszcze nie mam... ;> :D
Awatar użytkownika
lokowka
Fajna Kobietka

Re: mucha czy krawat

Post autor: lokowka »

Czarny wąski krawat :D śledzik najlepszy :)
lauraa

Post autor: lauraa »

Nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale są jakieś muszniki czy coś takiego takie typowe do garnituru ślubnego. Ostatnio na każdym weselu na którym byłam pan młody taki miał.
Awatar użytkownika
stokrotka1011
Miła Kobietka

Post autor: stokrotka1011 »

Musznik teraz najlepiej wygląda. Ale to przy zakupie garnituru trzeba patrzec co lepiej pasuje;)
Obrazek
Obrazek
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

Narzeczony miał w komplecie z kamizelką taką krawatkę ;)
Sallyx

Post autor: Sallyx »

Według mnie do ślubu panu młodemu wypada iść w muszniku - to wygląda tak jak tu na zdjęciach. No i najlepiej w jakimś delikatnym jasnym kolorze, chociaż zależy od garnituru, kamizelki, koszuli...
Awatar użytkownika
qiqolina
Miła Kobietka

Post autor: qiqolina »

Nie, musznik do mnie nie przemawia...
"Nie macie pojęcia, jak kiepskie mam o sobie zdanie i jak mało na nie zasługuję" W.S. Gilbert
jalola

Post autor: jalola »

oczywiście, że mucha. Miałam ślub w czerwcu i mój mąż miał na sobie czarny garnitur smokingowy i muchę. Ja miałam suknię z koronki i uczesanie na bok. Mucha jest bardziej elegancka. Pomyśl sama- krawat założy w swoim życiu jeszcze nie raz, a ile będzie miał okazji żeby założyć muchę. Mucha dodaje stylu, wyjątkowości. ja jestem za muchą :)
jalola

Post autor: jalola »

Moim zdaniem muszniki są już nie modne, kamizelki tym bardziej... facet do ślubu powinien wyglądac tak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

jalola pisze:Moim zdaniem muszniki są już nie modne, kamizelki tym bardziej... facet do ślubu powinien wyglądac tak

Jeżeli facet ma zwykła "weste" to może i niemodna, ale jeśli w jakimś ciekawym kolorze który pasuje do całości ale dodaje luzu to wg mnie rewelacja. Ale co, kto lubi. A muszka jak najbardziej, najlepiej wielka czarna w białe grochy ;)
jacobs

Post autor: jacobs »

Muszka nie jest dla wszystkich, jeśli pan młody jest niski to powinien wybrać krawat. Muszka skraca sylwetkę.
Awatar użytkownika
asia87

Post autor: asia87 »

Krawat;)
Idzie zima! Kup ciepłe czapki futrzane.
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

Do mnie te muszniki też nie przemawiają... Według mnie wygląda to szkaradnie ;-)

Mi się widzi najbardziej muszka i smokingowy garnitur. Niezwykle elegancko - prosto, ale z klasą. Krawat można założyć na imieniny cioci Jadzi, a na własny ślub powinno się wyglądać wyjątkowo :-)

Ale oczywiście zgadzam się z tym, że nie każdemu mężczyźnie pasuje taki strój, więc przede wszystkim trzeba dobierać pod sylwetkę :-)
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
sun979

Post autor: sun979 »

Może krawat jest oklepany, ale facet z muszką mi się nie podoba. Kojarzy mi się z pingwinem... ;P
Fakt, że każdemu co innego pasuje i powinno dobierać się to pod sylwetkę...
Awatar użytkownika
Mercedes00

Post autor: Mercedes00 »

Ja nie przepadam za muchami;) dla mnie dziwnie to wygląda. Dla mnie liczy się tylko krawat;)
A może tak do Turcja, transport z turcji
gracja_87
Miła Kobietka

Post autor: gracja_87 »

Wydaje mi się, że co to kto lubi. Krawat pasuje własciwie kazdemu facetowi, natomiast muszka juz nie do konca. Zalezy to od charakteru i sposobu bycia przyszłego pana młodego. Muszka może być wyrazem dobrego stylu, ale moze równiez być lekko dowcipnym akcentem całej ślubnej stylizacji mężczyzny. Uwazam,ze jest to indywidualna kwestia i jesli młody nie nosił dotąd nigdy muchy, a wybierając strój na swój ślub uzna,ze własnie w muszce czuje sie super to niech zakłada muche i juz. Bo czemu nie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
edziapi

Post autor: edziapi »

dobrze dobrany krawat wygrywa wszystko. nawet moze byc facet nagi
"juz w starozytnej grecji niejeden filozof stosowal kreowanie wizerunku "
dobroslawa

Post autor: dobroslawa »

krawat do garnituru, mucha do fraka.
Awatar użytkownika
Hosenka
Miła Kobietka

Na ślubie krawat czy mucha?

Post autor: Hosenka »

Co mieli Wasi Panowie na ślubie, krawat czy muchę?
Mój się strasznie uparł na muchę, ale ja mam wrażenie, że akurat jemu strasznie to nie pasuje. Wygląda trochę jak hm...kelner...
Bo w życiu ważne są tylko chwile...
Awatar użytkownika
Madzia
Miła Kobietka

Re: Na ślubie krawat czy mucha?

Post autor: Madzia »

No mój to miał krawat taki jak na fotce a to dlatego, że ja miałam w takim kolorze buty i dodatki. I wyglądało super. Więc jeśli ta mucha aż tak Ci nie podchodzi to może pójdź właśnie w tą stronę, że chciałabyś żeby zgrywało się to wszystko razem do kupy :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

do garnituru jak już musi być to krawat
do smokingu mucha... inaczej się tego nie łączy.
Więc prosty wybór.
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

a musznik nie wchodzi w grę ?!
Awatar użytkownika
Hosenka
Miła Kobietka

Post autor: Hosenka »

No to wychodziło by na to że krawat ! :D Bo on będzie miałgarnitur a nie smoking.
Chociaż widziałam już nie raz połączenie garnituru z muchą więc nie wiem czemu piszesz redorange666, że się tego nie łączy.
A z tym kolorem krawata dopasowanego do dodatków to też nie głupie 8-)

A musznik..hm..dla mnie to takie dziwne rozwiązanie. Bo jak ma się kamizelkę to taki musznik i tak wygląda jak krawat więc nie wiem czym to się różni od założenie zwykłego krawata.
Bo w życiu ważne są tylko chwile...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Hosenka, myśmy wszystkie dodatki, łącznie z moim gorsetem mieli w brązach a biżuterię w kolorze miedzi..
z resztą wszystko utrzymane w stylu steampunku...
moja siostra podobnie, dodatki szafirowe, pan młody krawat też szafirowy....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Są pewne zasady łączenia dodatków w męskim ubraniu i to że ktoś zakłada muchę do garniaka to nie moja wina.. a że to foupa to ups...
Ja bym nigdy nie założył muchy do garnituru.
Na ślub nie miałem krawatu... rozpięta koszula znaczy ostatni guzik. Na sportowo.
ODPOWIEDZ