Ile świadków na ślubie?
-
sun979
Ile świadków na ślubie?
Pytanie z tematu - ile na ślubie ma być świadków?
Moja mama mówi, że 2 pary, z czego 2 osoby podpisują i jedna osoba od każdej strony. Natomiast zastanawiam się czy taka na prawdę jest reguła? Czy może być tylko para z 1 strony i podpisywać młodej parze?
Moja mama mówi, że 2 pary, z czego 2 osoby podpisują i jedna osoba od każdej strony. Natomiast zastanawiam się czy taka na prawdę jest reguła? Czy może być tylko para z 1 strony i podpisywać młodej parze?
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Re: Ile świadków na ślubie?
ja miałam 1 swiadka i moj maz tez jednego . wiec nie wiem co kraj to obyczaj i inny zwyczaj
To tylko Wasz wybór.... nie ma reguły... ja byłam ostatnio świadkiem co były 2 pary , 2 kobitki i 2 facetów. ale byłam też na weselu co było 2 facetów za świadków
najczęściej to po prostu para ... ważne żeby to były bliskie Wam osoby które w razie czego służą pomocą 
-
poziomkaa
Ja nie spotkałam się z sytuacją, gdzie świadków byłoby więcej niż dwóch/dwoje/dwie...
-
kropka12
U nas również było dwóch świadków, i powiem szczerze wśród naszych znajomych to jest reguła
Oooo o tym nie słyszałam. U nas ja miałam świadkową, mąż świadka i to wsio.
-
sun979
może tak jakby jest 1 główna para świadków do podpisania, ale np. na takiej zabawie weselnej są 2 pary? Tzw. starostowie?