SKUTECZNE DIETY
-
a_gatka
Re: SKUTECZNE DIETY
Heh, zależy co masz na myśli mówiąc "szybko", bo skutecznie to na pewno
Nie ma szybkich diet, jeśli mają być skuteczne i bez efektu jojo. Cambridge do nich należy. A byłaś już na niej, czy to pierwsze podejście? Bo nie wiem, czy dobrze zrozumiałam..
Ostatnio polecono mi suplement diety, który wspomaga odchudzanie. Jeliton zawiera łupiny nasienna babki jajowatej, które:
Zapobiegają i uwalniają od zaparć
Łagodzą biegunkę
Normalizują pracę jelit u kobiet w ciąży
Obniżają poziom cholesterolu /LDL/
Pomagają utrzymać pożądaną masę ciała
Obniżają poziom cukru w organizmie
Zapobiegają chorobom jelit /IBS, uchyłkowatość/
Redukują objawy refluksu żołądka
Zmniejszają ryzyko wystąpienia hemoroidów
Jeliton można kupić w każdej aptece, np. www.doz.pl/leki/p1235-Jeliton
Jest bardzo bezpiecznym środkiem, ponieważ zawiera w 100% błonnika i działa mechanicznie, a nie farmakologiczne.
Zapobiegają i uwalniają od zaparć
Łagodzą biegunkę
Normalizują pracę jelit u kobiet w ciąży
Obniżają poziom cholesterolu /LDL/
Pomagają utrzymać pożądaną masę ciała
Obniżają poziom cukru w organizmie
Zapobiegają chorobom jelit /IBS, uchyłkowatość/
Redukują objawy refluksu żołądka
Zmniejszają ryzyko wystąpienia hemoroidów
Jeliton można kupić w każdej aptece, np. www.doz.pl/leki/p1235-Jeliton
Jest bardzo bezpiecznym środkiem, ponieważ zawiera w 100% błonnika i działa mechanicznie, a nie farmakologiczne.
Ostatnio zmieniony pn lip 15, 2013 10:14 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
fotograf ślubny warszawa
Dziewczyny, ja rok temu byłam na świetnej diecie i w tym roku też na nią idę od sierpnia. To dieta najlepsza na wakacje, bo opiera się na warzywach - tzw. dieta dąbrowskiej. Nie chcę spamować linkami, ale znajdziecie tego trochę na necie. Jest to dieta głównie oczyszczająca, ale poprawia też przemianę materii i pozwala zrzucić nadmiar tkanki tłuszczowej. Ja wytrwałam na niej pełen cykl czyli 6 tygodni (pierwsze dwa są najgorsze, chociaż na codzień jestem wegetarianką, to gdy odstawiłam białko to chodziłam ciągle głodna!) i później 6 tygodni wracania do normalnego odżywiania, ale tak naprawdę powrót do białka zajął mi 3 miesiące (żołądek mnie bolał od wszystkiego co białe
). Z plusów - wyregulował mi się metabolizm, schudłam głównie już po tych 6 tygodniach diety, w sumie około 10 kg! (tylko fakt że ja miałam z czego, bo przy 165 cm ważyłam 70 kg!), nabrałam zdrowych nawyków żywieniowych, nie wróciłam już do picia kawy, pozbyłam się uzależnienia właśnie od kawy i energetyków, poprawiła mi się kondycja włosów, paznokci i skóry i wszystkie wyniki krwi zaczęły mi wychodzić rewelacyjnie. Polecam tym z Was, które są na tyle wytrwałe aby wytrzymać trochę w rygorze
A po zakońćzeniu diety można zacząć ćwiczyć i utrzymywać ładną i zdrową sylwetkę 
Polecam dietę 8h jesz 16h nic nie jesz.
Efekty widoczne nawet po tygodniu!!!
Dieta również uczy systematyczności, żeby nic nie jeść po 19
Efekty widoczne nawet po tygodniu!!!
Dieta również uczy systematyczności, żeby nic nie jeść po 19
Salon Spa Bielsko - nigdzie nie będzie lepiej.
ehhh dziewczyny, fajne te diety są, ale wiecie, że efekt jojo murowany? może to działa na szybko, przed urlopem, przed weselem. ale bez zmiany nawyków naprawdę będziecie męczyć się z nadwagą tak naprawdę cały czas. dieta dukana okazuje się, że jest szkodliwa dla organizmu. coraz więcej natomiast mówi się o diecie doktora jacoba i jego produktach wspierających, a nie zastępujących pracę nad sobą.
polecam dietę 8h jesz 16h nie jesz, dieta uczy systematyczności i najważniejsze żeby nie jeść po 19 
Efekt murowany juz po tygodniu!
Efekt murowany juz po tygodniu!
-
a_gatka
Dublujecie sobie posty z koleżanką 
motylka moje gratulacje! Bardzo ciekawe jest to co piszesz. Muszę poczytać o tej diecie, bo zaintrygowała mnie kwestia oczyszczania z toksyn.
motylka moje gratulacje! Bardzo ciekawe jest to co piszesz. Muszę poczytać o tej diecie, bo zaintrygowała mnie kwestia oczyszczania z toksyn.
bardzo fajna dieta 8h jesz co chcesz 16h nic nie jesz 
-
kari_donsion667
Ostatnio znalazłam jakąś nowość: dieta dash : SPAM może warto spróbować ?
A dla chcących mieć płaski brzuch proponuję to SPAM
Powodzenia
A dla chcących mieć płaski brzuch proponuję to SPAM
Powodzenia
Ostatnio zmieniony wt lip 23, 2013 3:54 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
gohusia
nie wierzę w coś takiego... nie wierzę że jest to zdrowe i daje efekty na dłużej... z samego założenia nie brzmi to jakoś zachęcająco.n4tasha pisze:bardzo fajna dieta 8h jesz co chcesz 16h nic nie jesz
Dieta powinna być zawsze ustalona, konsultowana z osobą która się nią zajmuje na co dzień, która wie co jest dobre, która ustala dokładny plan działania. A nie takie niejedzenie, jedzenie...kto to wymyślił?
-
a_gatka
Na pewno nikt rozsądny. Aby chudnąć trzeba jeść. I to regularnie. Inaczej zapomnij o normalnej przemianie materii.
bardzo skuteczna dieta oparta na niskim indeksie glikemicznym. W zasadzie to nie jest dieta tylko zmiana stylu życia, bo nie wierzę w miesięczne odchudzanie. Jak już podejmujemy się walki z tłuszczem to powinna to byc zmiana nawyków żywieniowych na zawsze. Warto udać się do dietetyka, który ułoży nam jadłospis dopasowany do naszych przyzwyczajeń i potrzeb. Ja skorzystałma z takiej porady w www.tuanspa.pl i teraz wiem gdzie popełniałam błędy.
Moja dieta, nie mój nowy sposób odżywiania jest światny.

Moja dieta, nie mój nowy sposób odżywiania jest światny.
Moim skromnym zdaniem wszystkie diety są skuteczne, pd warunkiem, że trwają
Dlatego zamiast poszukiwać rewelacji, lepiej po prostu stopniowo zmieniać nawyki żywieniowe- zmieniać na stałe. Zrezygnować ze słodyczy, jedzenia 3/4 h przed snem, jeść często ale niewiele itp. Stare i naprawdę skuteczne sposoby. Obok nawyków żywieniowych- RUCH! Nie muszą to być męczarnie na siłowni, wystarczy codzienny spacer, raz w tygodniu basen czy rower- bez katorgi. Na koniec suplementy. Naturalne oczywiście, innych nie uznaję. I tutaj mogę polecić l-karnitynę dla aktywnych, błonnik oraz popularną ostatnio zieloną kawę, która wbrew różnym opiniom, okazuje się naprawdę skuteczna! To tyle na temat diet;] Pozdrawiam wszystkich odchudzających się!!!:)
Ja ostatnio natknęłam się na fajną dietkę - SanoDiet. Ułożona przez dietetyków, więc powinna być skuteczna. W poniedziałek zaczynam kurację. Trzymajcie kciuki !!!
Najskuteczniejsza jest zbilansowaa dieta, o stałej ilości posiłków i porach ich spożywania. Przede wszystkim dużo warzyw i płynów. Sama kiedyś miałam fatalne nawyki żywieniowe, przez które miałam problemy ze snem i cerą (poszarzała i tak jakby blada). Zmusiłam się do regularnych pór i posiłków i po dwóch tygodniach takiej systematyczności, wyrobiłam sobie nowe nawyki. Schudłam dzięki temu trzy kilogramy, mimo, że wcale tego nie planowałam. W ogóle nie odczuwam głodu, a po jedzenie w tych porach, sięgam automatycznie. Dobrze by było więcej się ruszać, ale o tym to pomyślę za jakiś czas. (:
-
GrzegorzXXX1450
- Jestem tu nowa :)
Mniej zrec a jak za mało to dodać warzyw!
-
apollo
Co z tego? Mnie to nigdy nie pomagało... Dopiero na tabletkach foreverslim rzeczywiście systematycznie traciłam na wadze, ale też dużo na ten efekt pracowałam. W sieci poznałam wiele osób, które nie potrafiły chudnąć same z siebie. Na wadze traciły, ale dopiero na wspomagaczach. Sama żałuję, że tak długo na to czekałam...
Ja póki co nie stosowałam jeszcze żadnej diety, na razie przestrzegam tych 6-ciu zasad
Pozdrawiam
chyba samo to przestrzeganie tych zasad pomoże mi coś zgubić, prawda?1. Zagęszczasz zupy mąką lub śmietaną? zrezygnuj i zacznij używać mleka ! nadaje się świetnie.
2. Cukier jest najgorszy, to wiedzą wszyscyspróbuj zastąpić go syropem z agawy, miodem lub stewią.
3. Olej? oliwa? ehh to nie jest dobry pomysł... dlaczego nie olej kokosowy? ma 50% mniej tłuszczu niż zwykły olej...
4. Zwykłe mięso zastąp rybami lub spróbuj kotletów sojowych ( oba tańsze niż mięso ), zapewne przypadną Ci do gustu bo są pyszne !:)
5. Pieczesz ciasta? ( każda łyżka tłuszczu ma 100 kalorii :/ ) warto zatem użyć przecier jabłkowyma te same właściwości co tłuszcz no i lepszy smak...
6. To jest łatwe zadanie: smażenie na głębokim tłuszczu zastąp smażeniem na tłuszczu płytkim... pozbędziesz się dodatkowych kalorii
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz paź 20, 2013 10:11 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wystarczy wkleić cytat, a nie spamować linkami
Powód: wystarczy wkleić cytat, a nie spamować linkami
- malinka 61
- Kobietka Expert
Przeszłam wiele diet , wszystko było fajnie kiedy się ją systematycznie i regorystycznie przestrzegało , po odstąpieniu zaraz wracało jojo , , trzeba by było wiecznie się umartwiać , ważne też jest zbadanie hormonów tarczycy , bo to też wpływa na tuszę , żadne tabletki bo to wyrzucanie pieniędzy ,
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

-
apollo
Hehe... już pisałam - u mnie żadna cudowna dieta nie dawała efektów. Dopiero na foreverslim straciłam nadwagę, więc nie wmawiajcie ludziom, że zaczną zdrowo jeść i nagle będą chudli. To wcale nie działa w ten sposób. U mnie bez wspomagania efektów nie było żadnych.
wystarczy dobra dieta i ćwiczenia...
a nie same tabletki i cudownie chudnę...
a nie same tabletki i cudownie chudnę...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
Aquila
Dietę każdy powinien chyba dobrać pod siebie, dlatego warto się rozejrzeć na stronach typu SPAM. Bo różnych dietetycznych wynalazków jest teraz tyle, że trudno się w tym połapać. Ostatnio na polkach czytałam o diecie 8godzinnej... lol 
Ostatnio zmieniony pn lis 04, 2013 3:48 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: za SPAM podziękujemy
Powód: za SPAM podziękujemy
Skuteczność diet powinniśmy dopasować do własnych potrzeb. Jedni mają np. słabą wolę, więc powinni definiować coś co są wstanie wykonać. Inni z zapałem i siłą woli powinni robić inną dietę "dla bardziej wymagających". Oczywiście jedni i drudzy mogą się wspierać np. treningami i odpowiednią dietą.
-
apollo
Taka prawda... nie na każdego konkretna dieta podziała, ludzie mają różne organizmy, różnie reagują. Prawda jest taka, że skuteczności można oczekiwać dopiero w momencie kiedy faktycznie coś zostanie dobre. U mnie np. problemem były ataki głodu i przy tym foreverslim faktycznie pomagało. Ale jak będzie w waszym przypadku? Nie mam pojęcia.
Każdy ma inne metody, inne podejście. To stare jak świat. Na rynku jest pewnie kilkanaście popularnych diet i setki mniej popularnych. Wystarczy wybrać coś dla siebie. A jeśli mamy jakąś wiedzę możemy istniejące diety dobierać do własnych potrzeb.