Samoobrona dla kobiet

Życiowy dział, nasze sprawy i problemy dnia codziennego.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
imloco
Extra Kobietka

Re: Samoobrona dla kobiet

Post autor: imloco »

chewleciara pisze: Np. kubotany (?) i miotacze pistoletowe...
Kubaton to raczej dla faceta :p
Obrazek
gooffy
Jestem tu nowa :)

Post autor: gooffy »

Gaz jest najskuteczniejszy i najlepszą formą obrony dla kobiet ;)
Zobacz to! - strefa.biz
Awatar użytkownika
imloco
Extra Kobietka

Mi się wydaje, że jednak paralizator więcej zdziała, ale to inna półka cenowa. No i nie ma jak tego do małej torebki włożyć.
Obrazek
Sieria
Fajna Kobietka

Post autor: Sieria »

imloco pisze:Mi się wydaje, że jednak paralizator więcej zdziała, ale to inna półka cenowa. No i nie ma jak tego do małej torebki włożyć.
ostatnio widziałam jakiś pokrowiec na paralizator do paska ;) ale już nie wiem gdzie to było
ence

Post autor: ence »

imloco pisze:Mi się wydaje, że jednak paralizator więcej zdziała, ale to inna półka cenowa. No i nie ma jak tego do małej torebki włożyć.
Jak dla mnie gaz. Tutaj musisz bezpośrednio się z napastnikiem zmierzyć i jest ryzyko, że np. wyrwie Ci paralizator z dłoni zanim zdążysz go użyć.
chewleciara
Fajna Kobietka

Post autor: chewleciara »

Sieria pisze:m gdzie to było
no i nie mów, że będziesz chodzić z paralizatorem przypiętym do paska... :)
ence pisze: Jak dla mnie gaz. Tutaj musisz bezpośrednio się z napastnikiem zmierzyć i jest ryzyko, że np. wyrwie Ci paralizator z dłoni zanim zdążysz go użyć.
Obrazek
szwajcarski :)
co Ty na to?
Ostatnio zmieniony pt wrz 06, 2013 3:45 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę wklejać zdjęcia a nie SPAMować linkami
anuska

Post autor: anuska »

Chyba powinnam się albo w coś zabezpieczyć albo pójść na taki kurs. A najlepiej to jedno i drugie. Ale przez najbliższe 3 miesiące nie będę miała wolnego czasu. Ale może jak zaczne szukać już teraz, to akurat za ten czas coś znajde. A tak w ogóle to fajne cacko to powyżej.
Sieria
Fajna Kobietka

wiesz jak nie masz torebki przy sobie to taki pokrowiec to dobra sprawa. a ten miotacz to też droga zabawka - porównywalnie do paralizatora... nie lepiej zwykły gaz?
Awatar użytkownika
imloco
Extra Kobietka

Zwykły gaz jest tani i to jest jego główna zaleta. Jak się nie ma dużo pieniędzy to pewnie, że lepiej.
Obrazek
rudowlosa
Fajna Kobietka

Post autor: rudowlosa »

ence pisze:
Jak dla mnie gaz. Tutaj musisz bezpośrednio się z napastnikiem zmierzyć i jest ryzyko, że np. wyrwie Ci paralizator z dłoni zanim zdążysz go użyć.
tak samo moze przeciez stac sie z gazem,
tez mozesz zostac go pozbawiona

wydaje mi sie ze to kwestia sily woli i czy jestes w stanie sie opanowac w bliskim kontakcie z napastnikiem
oraz gdzie potencjalnie moze miec miejsce napad, budynek czy wolna przestrzen, bo moze byc groznie uzyc gazu w pomieszczeniu
rudowlosa
Fajna Kobietka

Sieria pisze:wiesz jak nie masz torebki przy sobie to taki pokrowiec to dobra sprawa. a ten miotacz to też droga zabawka - porównywalnie do paralizatora... nie lepiej zwykły gaz?
no dajcie sobie spokoj,
miotacz gazu dla kobiety w miescie
to wyposazenie dla policji ect
do kobiecej torebki subtelnie gaz 50-75ml albo maly paralizator, w zupelnosci wystarczy i da poczucie pewnosci siebie
chewleciara
Fajna Kobietka

no to przeczytaj specyfikacje i opis produktu i zobaczysz, że dla właśnie dla nas.
ence

anuska pisze:Chyba powinnam się albo w coś zabezpieczyć albo pójść na taki kurs. A najlepiej to jedno i drugie. Ale przez najbliższe 3 miesiące nie będę miała wolnego czasu. Ale może jak zaczne szukać już teraz, to akurat za ten czas coś znajde. A tak w ogóle to fajne cacko to powyżej.
Ale drogie 199 zł. ;/ Szkoda
rudowlosa pisze: tak samo moze przeciez stac sie z gazem,
tez mozesz zostac go pozbawiona
Gaz ma większy zasięg rażenia niż paralizator, dlatego według mnie to lepsza opcja.
ence

A co sądzicie o pistoletach gazowych? To dla kobiet?
Awatar użytkownika
drobna
Miła Kobietka

Post autor: drobna »

A gdzie go chcesz nosić, w torebce? Czy chcesz sobie sprawić takie specjalne szelki operacyjne jak mają antyterroryści? :)
Buduje swoje życie na miłości fundamencie.
ence

Jak już to w torebce ;p
Ale zastanawiam się czy to przypadkiem nie byłby lepszy straszak na bandytów?
Keenan89

Post autor: Keenan89 »

Lepiej nauczyć się kilku chwytów niż nosić cokolwiek w torebce. W razie czegoś nie zawsze zdąży się to wyciągnąć.
Sieria
Fajna Kobietka

rudowlosa pisze:
Sieria pisze:wiesz jak nie masz torebki przy sobie to taki pokrowiec to dobra sprawa. a ten miotacz to też droga zabawka - porównywalnie do paralizatora... nie lepiej zwykły gaz?
no dajcie sobie spokoj,
miotacz gazu dla kobiety w miescie
to wyposazenie dla policji ect
do kobiecej torebki subtelnie gaz 50-75ml albo maly paralizator, w zupelnosci wystarczy i da poczucie pewnosci siebie
ja mam wrażenie że (oprócz ceny) to ten miotacz aż tak bardzo się nie różni od gazu że tylko policja powinna go używać i myślę że jest mniej "inwazyjny" niż paralizator
Sieria
Fajna Kobietka

drobna pisze:A gdzie go chcesz nosić, w torebce? Czy chcesz sobie sprawić takie specjalne szelki operacyjne jak mają antyterroryści? :)
ooo takie szelki to fajny motyw ale lekko przesadzony szczególnie na pistolet gazowy :P
Sieria
Fajna Kobietka

ence pisze:Jak już to w torebce ;p
tylko że straszak raczej tylko wystraszy a chodzi o to żeby kogoś uszkodzić, unieruchomić na tą chwilę kiedy radośnie dasz nogę (no przynajmniej mi)
ence

No tak, ale przecież da się kogoś uszkodzić/unieruchomić pistoletem gazowym, podobnie jak gazem pieprzowym, tyle tylko, że może jak się wyciągnie broń napastnik sam zdecyduje się dać w nogi?
Keenan89 pisze:Lepiej nauczyć się kilku chwytów niż nosić cokolwiek w torebce. W razie czegoś nie zawsze zdąży się to wyciągnąć.
To bez względnie, ale jak jest kilku napastników, nie masz szans.
rudowlosa
Fajna Kobietka

Sieria pisze:
ja mam wrażenie że (oprócz ceny) to ten miotacz aż tak bardzo się nie różni od gazu że tylko policja powinna go używać i myślę że jest mniej "inwazyjny" niż paralizator
moze troche okreslenie miotacz mnie przerazilo
ale i tak uwazam ze pod subtelna bluzeczka, fajna kurtką ect taki miotacz w rece, w rekawie nie przypasuje kobietą,
raczej bylabym sklonna bardzie w stronę zwyklego gazu lzawiacego
rudowlosa
Fajna Kobietka

Keenan89 pisze:Lepiej nauczyć się kilku chwytów niż nosić cokolwiek w torebce. W razie czegoś nie zawsze zdąży się to wyciągnąć.
jak juz pisalam,
kurs, podstawy samoobrny dla kobiet powinny byc niemal obligatoryjne
reszta jest uzupelnieniem dla bezpieczenstwa
chewleciara
Fajna Kobietka

ence pisze:Jak już to w torebce ;p
podsumujmy. gaz pieprzowy o wydatek 15 zł, mitoacz gazu to 200, paralizator też okolo 200 a pistolet gazowy to już 400- co się opłaca...? :)
Sieria pisze:
drobna pisze:A gdzie go chcesz nosić, w torebce? Czy chcesz sobie sprawić takie specjalne szelki operacyjne jak mają antyterroryści? :)
ooo takie szelki to fajny motyw ale lekko przesadzony szczególnie na pistolet gazowy :P
boisz się, że nie będziesz umiała obsłużyć się gazem czy miotaczem a myślisz, że będziesz potrafiła wycelować do kogoś z pistoletu i strzelić? wątpię.
ence

chewleciara pisze: podsumujmy. gaz pieprzowy o wydatek 15 zł, mitoacz gazu to 200, paralizator też okolo 200 a pistolet gazowy to już 400- co się opłaca...? :)
Nie cena jest ważna, a poczucie bezpieczeństwa. Chyba zdecyduję się na gaz w żelu.
ODPOWIEDZ