Różnica wieku.
A co sądzicie o chłopaku młodszym o 1-3 lata?
Mam 18 lat i zawsze bardziej pociągały mnie starsze dziewczyny.
-
oOosylwiaoOo
Re: A co sądzicie o chłopaku młodszym o 1-3 lata?
To nic złego
Tak czasami jest, że mężczyźni wolą starsze od siebie kobiety:)
-
tosia
Jeśli masz 18 lat to dziewczyna nawet 22 letnia myślę że ok, miłość nie wybiera. Dla mnie osobiście ani wiek, ani status społeczny nie są żadna przeszkodą w uczuciach, to zbyt przyziemne sprawy żeby się nimi przejmować.
-
oOosylwiaoOo
Dokładnie, zgadzam się z Tobą Tosia
-
dzo
kamil089 pisze:Mam 18 lat i zawsze bardziej pociągały mnie starsze dziewczyny.
różnica 1-3 lata to jest nic
-
natusia3003
- Jestem tu nowa :)
1-3 lat to nie jest duża różnica wieku są przypadki, że jest 10 lat różnicy.
Mi osobiście to nie przeszkadza znam bardzo dużo takich par i jakoś im to też nie przeszkadza
Mi osobiście to nie przeszkadza znam bardzo dużo takich par i jakoś im to też nie przeszkadza
-
reffina
18 i 22 lata to wg. mnie duża różnica wieku, lecz jeśli byłaby powiedzmy 34 i 30 to już praktycznie żadna różnica, z czasem ta granica się po prostu zaciera.
-
dzo
dlaczego niby ?reffina pisze:18 i 22 lata to wg. mnie duża różnica wieku,
przecież to samo pokolenie
-
natusia3003
- Jestem tu nowa :)
co to za różnica jeśli się ma 18 i 22 czy czy 30 i 34 dla mnie nie ma żadnej. !
-
Luśka
jest straszna różnica jeżeli chłopak ma 18 lat a dziewczyna 22 niż mężczyzna ma 30 a kobieta 34...
ponieważ chodzi tu o rozwój emocjonalny..wiadomo, nie każdy jest taki samy, ale z wiekiem robimy się poważniejsi, bardziej odpowiedzialni
co niektórzy oczywiście:)
chłopak w wieku 18 lat myśli gdzie poimprezować, złapać ładną panienkę żeby móc zaszpanować przed kolegami, a najlepiej właśnie jakby była starsza i bardziej doświadczona
a dziewczyna już snuje plany małżeństwa, dzieci itp.
z kolei później zaciera się ta granica wieku, zarówno kobieta jak i mężczyzna pragną tego samego
więc jest jednak różnica nie uważacie?
ponieważ chodzi tu o rozwój emocjonalny..wiadomo, nie każdy jest taki samy, ale z wiekiem robimy się poważniejsi, bardziej odpowiedzialni
chłopak w wieku 18 lat myśli gdzie poimprezować, złapać ładną panienkę żeby móc zaszpanować przed kolegami, a najlepiej właśnie jakby była starsza i bardziej doświadczona
a dziewczyna już snuje plany małżeństwa, dzieci itp.
z kolei później zaciera się ta granica wieku, zarówno kobieta jak i mężczyzna pragną tego samego
więc jest jednak różnica nie uważacie?
-
dzo
Luśka nie sądzę
strasznie generalizujesz
w dzisiejszym pokoleniu młodych ludzi dziewczyny w wieku 22 lat nie myślą jeszcze o zakładaniu rodziny a z kolei chłopaki w wieku 18 lat no cóż...z pewnością też o rodzinie nie myślą, to zależy od tego jakim się jest człowiekiem i jak się jest wychowanym, bo nie każdy chłopak w wieku 18 lat myśli tylko o imprezowaniu.
Różnica wieku 18 a 22 niczym się nie różni od różnicy 30 a 34
Ale jeśli popatrzeć na różnicę 18 a 34 to wtedy można już powiedzieć, że to jest spora różnica.
Dziewczyna w wieku 22 lat przeważnie jeszcze się uczy i imprezuje i tak samo jest w przypadku chłopaka 18-letniego.
Więc jaką Ty tu różnicę dużą widzisz ??
strasznie generalizujesz
Różnica wieku 18 a 22 niczym się nie różni od różnicy 30 a 34
Ale jeśli popatrzeć na różnicę 18 a 34 to wtedy można już powiedzieć, że to jest spora różnica.
Dziewczyna w wieku 22 lat przeważnie jeszcze się uczy i imprezuje i tak samo jest w przypadku chłopaka 18-letniego.
Więc jaką Ty tu różnicę dużą widzisz ??
-
Luśka
nie będę się powtarzała, poza tym napisałam, że nie wszyscy tylko większość...
zdarzają się przypadki od normy
chcesz konkretne argumenty, to proszę :
-po pierwsze, chłopcy w tym wieku wolą się zabawiać niż dbać o stały związek, a jak już są starsi to potrafią zadbać o kobietę
-po drugie, taki chłopak nie dba o konsekwencje jak wpadnie ze swoją dziewczyną, najwyżej się hajtną a potem jak się nie spodoba to rozwód
-po trzecie, straszy mężczyzna potrafi zadbać o związek nie tylko ze strony uczuciowej jak i ze strony finansowej, a taki 18-sto latek raczej ciągnie kasę od rodziców
zdarzają się przypadki od normy
chcesz konkretne argumenty, to proszę :
-po pierwsze, chłopcy w tym wieku wolą się zabawiać niż dbać o stały związek, a jak już są starsi to potrafią zadbać o kobietę
-po drugie, taki chłopak nie dba o konsekwencje jak wpadnie ze swoją dziewczyną, najwyżej się hajtną a potem jak się nie spodoba to rozwód
-po trzecie, straszy mężczyzna potrafi zadbać o związek nie tylko ze strony uczuciowej jak i ze strony finansowej, a taki 18-sto latek raczej ciągnie kasę od rodziców
-
dzo
Po pierwsze nie usuwaj moich postówLuśka pisze:nie będę się powtarzała, poza tym napisałam, że nie wszyscy tylko większość...
zdarzają się przypadki od normy![]()
bzdura totalnaLuśka pisze: chcesz konkretne argumenty, to proszę :
Poza tym dziewczyny w tym wieku również myślą podobnie.
już pisałam, że generalizujeszLuśka pisze: -po drugie, taki chłopak nie dba o konsekwencje jak wpadnie ze swoją dziewczyną, najwyżej się hajtną a potem jak się nie spodoba to rozwód
raczej ale chyba zapomniałaś co argumentujeszLuśka pisze: -po trzecie, straszy mężczyzna potrafi zadbać o związek nie tylko ze strony uczuciowej jak i ze strony finansowej, a taki 18-sto latek raczej ciągnie kasę od rodziców
wypisujesz mi tu różnicę wiekową między 18 a 34 a miałaś udowadniać różnicę między 18 a 22
-
Luśka
Re: Różnica wieku.
no cóż, od tego jest forum żeby pisać swoje przemyślenia...
ja nie przekonam Cię do swojego zdania a Ty mnie do swojego
uważam że jest duża różnica jak jest para w wieku 18-22 lata (oczywiście chłopak młodszy) niż jak para jest w wieku 30-34..
mężczyźni są emocjonalnie mniej rozwinięci niż my(chodzi mi o tę samą grupę wiekową), potrzeba im trochę czasu żeby "dorosnąć"
może od tego powinnam zacząć 
ja nie przekonam Cię do swojego zdania a Ty mnie do swojego
uważam że jest duża różnica jak jest para w wieku 18-22 lata (oczywiście chłopak młodszy) niż jak para jest w wieku 30-34..
mężczyźni są emocjonalnie mniej rozwinięci niż my(chodzi mi o tę samą grupę wiekową), potrzeba im trochę czasu żeby "dorosnąć"
Bardzo dobrze że mama z twoim chłopakiem znalazła wspólny język to najważniejsze, Mama zobaczyła ze facet o ciebie dba i przekonała się do niego nie ważne ile lat jest starszy od ciebie liczy się wasze szczęście każdy rodzic pragnie szczęścia dla własnych dzieci życzę powodzenia i miłości na długie lata:)
Również życzę powodzenia! Wszystko się ułoży, zobaczysz:)
http://www.omeng.com.pl/