Robicie gofry?

Masz jakieś sprawdzone sposoby na dobre jedzonko? Znalazłaś właśnie smaczny przepis na romantyczną kolację i chcesz się nim podzielić? Nie masz pomysłu co zrobić na obiad? Odpowiedzi znajdziesz w tym temacie.
ODPOWIEDZ
miszelek
Jestem tu nowa :)

Robicie gofry?

Post autor: miszelek »

Robicie gofry w domu? Zastanawiam się nad zakupem gofrownicy bo nie jest to drogi wydatek ale czy te domowe nie różnią się od tych z cukierni czy lodziarni?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Robicie gofry?

Post autor: Hadassa »

różnią się ;) przynajmniej jak ja robię ;)
Wg mnie wydatek fajny ;) choć patrząc z biegiem czasu wolała bym kupić taki wielofunkcyjny z wymiennymi "nakładkami"
co ma w sobie gofrownicę, grila i toster ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Skarbek.2
Miła Kobietka

Post autor: Skarbek.2 »

Z reguły jedzonko, które robimy w domu jest lepsze. Dlatego doradzam zakup :)
cykoria

Post autor: cykoria »

Wszystko zależy jakie ciasto przygotujesz i jak je wypieczesz czy będą suchsze i sztywne czy luźniejsze. Myślę, że jak masz dzieciaki to gofrownica jest potrzebna, aby robić własne gofry i nie przepłacać na mieście. A w domu mając różne owoce, dżemy czy bitą śmietan można naprawdę poszaleć.
justyna1981

Post autor: justyna1981 »

Ja bym chciała, zwłaszcza, że jest lato i pora idealna :) nawet myślałam nad kupnem własnej gofrwnicy, bo jeszcze nie mam, a ostatnio dostałam fajny przepis na gofry od znajomej. Może trzeba się trochę pobawić w kucharzenie ;)
pomcia

Post autor: pomcia »

A ciasto jak robicie?
Olcia_
Miła Kobietka

Post autor: Olcia_ »

Ja robię gofry z takiego ciasta jak na naleśniki tylko trochę więcej mąki dodaje.
Mam też inny przepis ale jeszcze nie próbowałam.
Gofry karmelowe:
40g drożdży rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłego mleko, wyrabiamy z 500g mąki 180g stopionego masła, 4 żółtkami i 180 g cukru (najlepiej ciemnego). Łączymy z pianą z 4 białek. Zostawiamy do wyrośnięcia.

Może być dobre :)
"Tylko czyste sumienie jest zwycięstwem"
alapluska

Post autor: alapluska »

Olcia dzięki za przepis na gofry ;) wydaje się nietrudne, musze koniecznie wypróbować, bo sobie smaka zrobiłam :)
czoker

Post autor: czoker »

Ja polecam opiekacz i gofrownica w jednym zajmuje mało miejsca i ma możliwość przygotowania i gofrów i grzanek i zapiec tortillę. Jeżeli już zakup to dobrej klasy gofrownica,w słabej nigdy Ci się gofry nie udadzą.Beda kluchowate ,niezależnie od ciasta.Musi mieć z 1000 W
Ostatnio zmieniony śr lip 17, 2013 2:33 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Gumkadowlosow
Miła Kobietka

Post autor: Gumkadowlosow »

ja ostatnio odkryłam gofry po turecku - pycha! to zrobienia oczywiście w domu, w tych kupowanych jest za dużo chemii i innych świństewek... nie wiem jak to inaczej przekopiować, ale w tej aplikacji trzeba sobie znaleźć po prostu te gofty po turecku i wszystko już jest dokładnie opisane SPAM połączenie sezamu i koperku mhmhmhm <3
Ostatnio zmieniony śr lip 17, 2013 10:10 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Doradca Frisco

Post autor: Doradca Frisco »

Gofry mają taką zaletę, że można je zjeść na słodko (bita śmietana, dżem itp) jak i z dodatkiem sosów ziołowych czy z warzywami :)
misiaa5

Post autor: misiaa5 »

ja nie robię gofrów ale często chodzę do lodziarni na gofry z bitą śmietaną, owocami i polewą karmelową :)
Lampa uv do paznokci – bogata oferta akcesoriów kosmetycznych online
kukilka
Fajna Kobietka

Post autor: kukilka »

Gofrownicę mam, ale poszukiwania idealnego przepisu jeszcze trwają ;)
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

.Mam pare sprawdzonych przepisow a ze lubimy gofry to dosc czesto je robimy.to szybki choc kaloryczny dodatek ;)
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

ja musiała bym w domu przewertować...
mam jeden sprawdzony i często robię...
na wieczór na kolację :D
do tego bita śmietana i owoce :D
albo nutella, dżem :D
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Jolka31
Miła Kobietka

Post autor: Jolka31 »

Uwielbiam gofry ale chłopak nie przepada więc zdarzy nam się raz na ruski rok... :( ale jak już to bita śmietana, owoce i polewa czekoladowa :)))
FORUM DLA MAM wystawione na sprzedaż! Zostań nową właścicielką!

allegro.pl/forum-internetowe-forumdlamam-pl-phpbb3-i4387220130.html
muspati

Post autor: muspati »

Ja mam gofrownicę i do tej pory robiłam ciasto na naleśniki w sumie muszę spróbować jakiegoś konkretnego przepisu na gofry takie jak nad morzem :D
Fotobudka czyli świetna zabawa na każdej imprezie.
Finael12

Post autor: Finael12 »

Parę razy myslalam, zeby kupić gofrownice, ale chyba bym wtedy przytyła 10 kg w ciągu miesiąca :diabel: gofry uwielbiam i pewnie bym je jadła codziennie na śniadanie...
Awatar użytkownika
Edzia0607

Post autor: Edzia0607 »

Ciasto takie jak na naleśniki, tylko gęstsze ;)
Zaprszam na mój fanpage: :)

https://www.facebook.com/edzia0607
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

muspati pisze:Ja mam gofrownicę i do tej pory robiłam ciasto na naleśniki w sumie muszę spróbować jakiegoś konkretnego przepisu na gofry takie jak nad morzem :D
Takich jak nad morzem to chyba Ci się nie uda zrobić...
Mój kolega ma w Łebie budkę na lato i mówił że na gofry kupuje gotowe suche ciasto do którego wlewa tylko wodę i ciasto gotowe. I jest śmiesznie tanie, tylko gofry gotowe potem są drogie bo sobie ci handlarze taką marżę dają.

Moja teściowa robi gofry i czasem jak ma przyjść gość zapowiedziany 5 minut wcześniej to teściowa raz dwa ukręci ciasto i gofry gotowe. Mój syn lubi z nutellą albo suche, my jemy z dżemem a ja lubię jeszcze z cukrem pudrem.
lady22

Post autor: lady22 »

gofry są pyszne z bitą śmietaną truskawkami i ananasami mniam . Gofrownicę polecam kupić, a dla dzieci to najlepsza frajda jak same dają co chcą na gofra:)
Pracuję w Agencji ;-)
Finansowej! Szybka Chwilówka
ODPOWIEDZ