Dużo czasu spędzamy w leśnym zaciszu i czasami w warunkach leśno-polowych gotujemy.
Niestety, na razie nie mogę dodać fotografii.
Czy też macie takie rozrywki na łonie przyrody?
Gotowanie w plenerze
Gotowanie w plenerze
Re: Gotowanie w plenerze
ja uwielbiam wypady nad jezioro, jak jadę na jeden dzień to pakuję sobie jedzonko do takich termosów obiadowych. jak znajde gdzieś to podeślę link
Re: Gotowanie w plenerze
Oj tak, gotowanie w plenerze to u nas już niemal rytuał!
Często z paczką znajomych wypuszczamy się gdzieś w las albo nad rzekę – uwielbiamy takie wypady z ogniskiem, gitarką i prostym, ale pysznym jedzonkiem.
Ostatnio zrobiliśmy coś, co wszyscy wspominają do dziś – herbatkę ziołową z dodatkiem konopi parzoną w kociołku nad ogniem
. Brzmi może dziwnie, ale serio – wyszła genialna! Mieszanka była z Konopnej Farmacji z Poznania – kupiłam ją wcześniej trochę z ciekawości, bo była z melisą, pomarańczą i kwiatem konopi. No i na ognisku smakuje to jeszcze lepiej niż w domu – ciepła, aromatyczna, idealna na wieczorne pogaduchy w lesie.
Jako że to wszystko naturalne zioła, to nie tylko smakowało, ale też fajnie nas wyciszyło po całym dniu wędrówek. Wzięłam też świeczkę z lawendą i konopią, żeby odstraszyć komary – też działała!
Polecam każdemu, kto lubi takie klimaty – warto spróbować czegoś innego niż zwykła kawa z termosu
A Wy co ciekawego gotowaliście ostatnio w terenie?
Pozdrawiam!
~Marta z plecakiem pełnym ziół
Często z paczką znajomych wypuszczamy się gdzieś w las albo nad rzekę – uwielbiamy takie wypady z ogniskiem, gitarką i prostym, ale pysznym jedzonkiem.
Ostatnio zrobiliśmy coś, co wszyscy wspominają do dziś – herbatkę ziołową z dodatkiem konopi parzoną w kociołku nad ogniem
Jako że to wszystko naturalne zioła, to nie tylko smakowało, ale też fajnie nas wyciszyło po całym dniu wędrówek. Wzięłam też świeczkę z lawendą i konopią, żeby odstraszyć komary – też działała!
Polecam każdemu, kto lubi takie klimaty – warto spróbować czegoś innego niż zwykła kawa z termosu
A Wy co ciekawego gotowaliście ostatnio w terenie?
Pozdrawiam!
~Marta z plecakiem pełnym ziół