przekąska na wieczór :)
-
margaret18
- Miła Kobietka
przekąska na wieczór :)
hej dziewczyny! piszę do was z prośbą o jakieś przekąski czy coś takiego na wieczór z chłopakiem, nie bardzo chodiz mi o jakieś pomysły na kolacje czy coś ale coś bardziej takiego co można sobie pojeść wieczorem jak do mnie przyjdzie czy coś : ) i mówię od razu że nie mam zbytnio umiejętności kulinarnych
pozdrawiam 
Re: przekąska na wieczór :)
Paluchy z ciasta francuskiego.
Kupujesz gotowe ciasto. Przekrajasz je wzdłuż.
smarujesz keczupem, posypujesz ziołami, startym serem.
Następnie nakładasz jedną warswę na drugą, posmarowanym do środka.
Kroisz w paski które skecasz
Do piekarnika
Kupujesz gotowe ciasto. Przekrajasz je wzdłuż.
smarujesz keczupem, posypujesz ziołami, startym serem.
Następnie nakładasz jedną warswę na drugą, posmarowanym do środka.
Kroisz w paski które skecasz
Do piekarnika
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
quesadilla 
ja kupuje w polo markecie takie bagietki sredniej dlugosci, rozkrajam na pol, zmaruje serkiem kanapkowym, na to klade suszone pomidory, chwile podpiekam i ogotowe 
-
amadeuszek
- Jestem tu nowa :)
- VivienneWestwood
- Miła Kobietka
Albo bagietki z pieczarkami i serem
mmmm
-
tomaszjawor10
Możesz zrobić makaron z bakłażanem i polędwiczkami wieprzowymi, bardzo pyszne.
Potrzebuję szambo wodoszczelne do ogródka.
margaret możesz zrobić np zapiekanki - wcześniej wszystko przygotujesz,potem tylko wsadzisz do piekarnika i gotowe. 
A tosty? Tutaj możesz popisać się wyobraźnią 
Moja poradnia - http://zomerska.pl.
W sieci jest tyle pomysłów, że naprawdę nie trzeba mieć dużych umiejętności kulinarnych aby przygotować coś ciekawego.
Sama ostatnio często zaglądam na strony w poszukiwaniu inspiracji, oglądam vlogerów kulinarnych ( na pewno znacie SPAM ).
Ostatnio również szukałam przepisu na lekką kolację na wieczór dla siebie i dla męża. Na stronie Wedla ( SPAM ) można znaleźć dobry przepis na tartinki z awokado, białą fasolą i chałwą. Lubię takie nietypowe połączenia a sam przepis wydał się dość prosty tak więc postanowiłam przygotować. Efekt super ! Wystarczy blender oraz niecałe pół godziny czasu.
Myślę, że tartinki powinny pasować również na imprezę. Na dniach przygotuję pewnie znowu to może wrzucę zdjęcie.
Sama ostatnio często zaglądam na strony w poszukiwaniu inspiracji, oglądam vlogerów kulinarnych ( na pewno znacie SPAM ).
Ostatnio również szukałam przepisu na lekką kolację na wieczór dla siebie i dla męża. Na stronie Wedla ( SPAM ) można znaleźć dobry przepis na tartinki z awokado, białą fasolą i chałwą. Lubię takie nietypowe połączenia a sam przepis wydał się dość prosty tak więc postanowiłam przygotować. Efekt super ! Wystarczy blender oraz niecałe pół godziny czasu.
Myślę, że tartinki powinny pasować również na imprezę. Na dniach przygotuję pewnie znowu to może wrzucę zdjęcie.
Ostatnio zmieniony śr lis 19, 2014 8:55 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
A mój pomysł to pomidorki pokrojone u plasterki, posypane świeżymi ziołami ( oregana, bazylia, majeranek, mięta) i do tego kosteczki sera feta .
Jak dla mnie super przekąska w formie sałatki
Jak dla mnie super przekąska w formie sałatki
tak Had to też może być smaczne połączenie
Ja uwielbiam deskę serów i wino 
Ja lubię orzeszki ziemne prażone ale niesolone.
http://polskidermatologlondyn.co.uk
A ja tam lubie takie proste bajery z ciasta francuskiego, robi się takie mini-pizze
kroisz ciasto francuskie w kwadraty, i dajesz na to co chcesz, jakiś serek żółty, pomidory (najlepiej suszone - ciasto się nie rozmoczy), papryczki ostre, bakłażany - cokolwiek i pieczesz w jakieś 25 minut
podajesz z różnymi dipami i jest mega!
http://www.amadu.pl
A ja jestem fanka pizzy wieczorowa pora. 
Zwykłe grzanki z ciemnego pieczywa pieczone w piekarniku z serem żółtym i jakimiś wędlinami
proste? proste!
http://www.materasso.com.pl
ja bardzo lubie podjadac sobie chipsy z sunbites
przynajmniej jakas alternatywa dla normalnych chipsow
w polomarkecie sa teraz na przecenie 
Ja szczerze powiedziawszy za czipsami nie przepadam. Jesli chodzi o przekąski to zdecydowanie bardziej wolę te słodkie przekąski. Uwielbiam batoniki Karmellove oraz ptasie mleczko. W ostatnim czasie kiedy jest gorąco lubię sobie to ptasie mleczko zamrozić bo powstaje wtedy smaczny deser, który może być zamiennikiem lodów w gorące dni. Najlepiej pasuje do tego ptasie mleczko w polewie karmelowej albo ptasie mleczko latte Wedla.
Mąż mój natomiast najczęściej kupuje paluszki. Te niesolone dla dzieci
Mąż mój natomiast najczęściej kupuje paluszki. Te niesolone dla dzieci
-
Olka
Wieczorami przegryzam macę. Wiem, nie brzmi zachęcająco, ale bardzo ją lubię tylko strasznie kruszy 
Ja lubię taki zestaw: rukola, pomidor, cebulki trochę, ogórek konserwowy i rzodkiewka. Do tego własnie maca i jajko na twardo. Do popicia zielona herbata słoneczny ogród.
-
klaudia010
a jakie przekąski przed południem i popołudniu?
-
Kolorowa1993
Mi ostatnio po pracy, ale przed snem, bo byłam po nocce podano jako przekąskę ryż na ciepło z brzoskwiniami i bananem, a do tego z syropem brzoskwiniowym. Smaczne było i pożywne, bo nawet jak się obudziłam po pięciu godzinach, to nie byłam głodna. Kiedyś też lubiłam podjeść sobie podsmażone pieczarki takie na grilla (te duże) i do tego zwykłe grzanki np z masłem czosnkowym czy ziołowym 
naleśniki