Ja uwielbiam tosty w wykonaniu mojego chłopaka. Chleb tostowy + szynka + plasterek sera+ toster = mniam
Pomysły na śniadania.
-
Panna_M
Pomysły na śniadania.
Piszmy tutaj nasze pomysły na śniadania. Bo właśnie od tego zaczynamy dzień (nie zawsze, wiadomo o co chodzi). No ale śniadanie to podstwawa, więc aby mieć dobry dzień, należy zjeść dobre śniadanko.
Ja uwielbiam tosty w wykonaniu mojego chłopaka. Chleb tostowy + szynka + plasterek sera+ toster = mniam
-
Luśka
Re: Pomysły na śniadania.
hmmmm..ja lubię jogurcik z musli i z otrębami
dla mnie smaczne a przy okazji bardzo wspomaga przemianę materii:)
-
meredith
Dziś na śniadanko płatki Nesvita z jabłkiem i cynamonem (czy jakoś tak) i sok pomarńczowy 
-
evka
Ja to przewaznie platki fitnes z zimnym mlekiem nie lubie cieplego chyba ze zima z miodem a na kolacje to samo choc czasem mi sie nie udaje bo dzis np zjadlam kanapke chlebka razowego z pomidorem i na pół ukiszonymi ogurkami pychotka 
-
meredith
evka, na kolacje jadłam to samo
jednak co rodzina to rodzina he he 
-
puma.31
Śniadanko hm na pewno musli z mlekiem mogą to tego być rodzynki a jak mam ciężki dzień i dużo energii będę musiała spalić to dodaje jeszcze banana. Czasami robię pastę rybną na kanapki bo przecież rybki trzeba jeść (makrela, jajko na twardo, szczypiorek, ogórek konserwowy i troszkę majonezu wymieszać pychotka) a w weekend uwielbiam jajecznice z kurkami na masełku z pomidorkiem i bazylią lub oregano a na sam koniec można dodać sera żółtego mniam
-
lexie
Moje śniadania zwykle ograniczają się do kanapek, także mało finezyjne
-
Ekstrawagandzka
Mało finezyjnie - ale dodaj do nich jakieś kiełki, urozmaić jakoś i będzie dobrze. Ja też zazwyczaj kanapkuję na śniadanie ale jakoś je tak upiększam witaminkami i jest ok. Śniadanie jest przecież najważniejsze.

-
mamba
Łee, co tak temat zamarł
?
Odświeżmy go
!
Ja uwielbiam kanapki z serkiem naturalnym, pomidorem i cebulką. Palce lizać
.
Odświeżmy go
Ja uwielbiam kanapki z serkiem naturalnym, pomidorem i cebulką. Palce lizać
-
Cukiereczek19
Śniadanko musi dostarczyć nam wszystkich składników odżywczych i staram się tego przestrzegać
I zazwyczaj piję sok ze świeżych owoców, pieczywo ciemne, masełko, wędlinka bądź ser biały no i dużo warzyw i owoców 
-
mamba
A co sądzicie na temat bułki z mlekiem i cukrem
?
Stare jak świat danie, ale przyznam szczerze, że je uwielbiam
Stare jak świat danie, ale przyznam szczerze, że je uwielbiam
-
Cukiereczek19
Stare i pyszne
Ja jestem przyszłym żywieniowcem i z puntu widzenia żywieniowca brakuje tutaj nutki witaminowej. W sumie bułka pszenna w połączeniu z cukrem to tylko zastrzyk niepotrzebnych kalorii i mało wnosi do organizmu;) Ale też nie przesadzajmy czasem takie śniadanko nie jest złe 
-
wenecja
Odtłuszczane parówki z serem, polane ketchupem i do tego świeżutka bułeczka z masełkiem. Palce lizać
-
kacha90
Kanapka z serem i herbata. Nieraz przed weekendem lubię sobie z rana wypić piwko. 
-
mamba
Oj, cukiereczku, niestety myślę, że tylko 'żywieniowcy' i osoby korzystające z ich usług patrzą na takie szczegóły ...
.
-
Cukiereczek19
Wiem, wiem
Chociaż czasami lubię odbiegać od tej wiedzy co posiadam i różnie to bywa z posiłkami
A wcześniej wyraziłam no prawie fachowy pogląd 
-
corinn
Jeśli chodzi o śniadania to jestem wielką fanką wszelkich jogurtów i różnego rodzaju musli. Lubię sobie czasem dodać jakąś konfiturkę czy miód do tej mieszkanki. Oczywiście obowiązkowo musi też być świeża kawa najlepiej z ekspresu
mmm
-
Misia
Bułeczka delikatnie posmarowana masełkiem lub tez nie. Smażymy boczuś cienkie plastereczki, kładziemy na bułeczkę i do tego na wierzch jajeczko smażone. Składamy bułeczkę. Rewelacja totalna. A przy tym porządne śniadanko, a właśnie ten posiłek jest bardzo ważny, nie ma co się tu ograniczać do płateczków.
-
Olka
dziś jadłam kanapki z twarożkiem aksamitnym tym sernikowym z wiaderka i na to pomidor
pycha
-
malgoska267
U mnie śniadanie to podstawa.Staram się jeść muesli,wiadomo-węgle,one dają energię
Muessli robię sama,przeważnie są to otręby owsiane i orkiszowe.Do tego 2 łyżki mojej mieszanki(śliwki suszone,morele,żurawina,migdały wiórki,słonecznik,pestki dyni,orzechy).Trzymam wszystko razem już wymieszane. Śniadanie zdrowe i pożywne.Polecam