Recepta na udany związek...

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Re: Recepta na udany związek...

Post autor: Jamelia »

Bez sexu zwiazek...? ojej ,to musialo by byc jakies zboczenie ;p
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

wiecie, że moja kumpela potrafiła swojego tak przez pół roku przetrzymać :D
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Kayira pisze:wiecie, że moja kumpela potrafiła swojego tak przez pół roku przetrzymać :D
No coś Ty? :shock: Dlaczego?

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

bo jej się nie chciało :D
456
Kobietka Expert

Hahaha. To nieźle... Cierpliwy facet. :lol:

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

No to jest ta kumpela od awantur ;)
tez tak sądzę że cieprliwy ;)
no cóż.. ale jej się nie chce i koniec...
ja maksymalnie tydzień, góra dwa wytrzymam :D
456
Kobietka Expert

Mój brat wytrzymał 4 miesiące po ostrej kłótni ze swoją połowicą. Później powiedział, że albo ona zmięknie albo zdradzi ją... z ręką. :lol:

Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

heheh ;) wiesz, jednak człowiek ma swoje potrzeby ;)
Awatar użytkownika
Paula_s22
Miła Kobietka

Post autor: Paula_s22 »

Moj facet jest w Niemczech nie ma go z miesiac... ciezko ale dobrze ze jest skype :D
Awatar użytkownika
Luppo
Jestem tu nowa :)

Post autor: Luppo »

Dla każdej pary recepta jest inna. Jedna rzecz zawsze się zgodzi - szczerość. Kłamstwa zawsze wypływają na wierzch.
Jeszcze trochę cukierków, a wszystkie podłogi drewniane
będa pode mną pękać.:D
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Czas w związku będzie czynnikiem niszczącym czy budującym??
456
Kobietka Expert

Kayira pisze:Czas w związku będzie czynnikiem niszczącym czy budującym??
To zależy od tego czy się osoby nie zmienią. Jeżeli się kochają i kochać chcą to związek nie powinien się zniszczyć.
Jeżeli któraś ze stron przestanie się starać, przestanie kochać tak jak kochała i przestanie jej zależeć no to wtedy wiadomo... Coś się wypaliło i coś się psuje, coś niszczy i albo się to naprawi albo wszystko ulegnie zniszczeniu.
Myślę, że czas w dużej mierze może być budującym. Tylko ludzie przeważnie zapominają o tym co kochali/kochają, zapominają o tym co było/jest dla nich ważne i dlaczego zdecydowali się w związku na ten właśnie czas. Przestają dostrzegać cel, który ich upewnił kiedyś dlaczego postanowili poświęcić sobie całe życie.
Bo przecież czas może trwać aż do starości, do końca. Człowiek jest w stanie budować coś z drugą osobą przez całe życie jeżeli nie utraci sensu...
Kayira mam nadzieję, że nie dobierasz sobie do głowy i to nie żaden stres przedślubny tylko rozmyślanie od tak po prostu. ;)

Wiecie, kiedyś byłam przekonana, że jednak ta recepta istnieje. Nie istnieje tak naprawdę, bo możemy faktycznie być "idealne" ale do tanga przecież potrzeba dwojga. Zapomniałam o logistyce.

Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Nie :) spokojnie, ja czasem lubię drązyc temat i odświeżać stare tematy :D
456
Kobietka Expert

A... To akurat rozumiem, czasami też łapię chwilę na takie różne przemyślenia. ;) Teraz już ich tak nie lubię. Nie lubię się zastanawiać, bo zwykle odpowiedzi które się kłębią w głowie są raczej niezadowalające... Taki pesymizm zazwyczaj. :lol: Faktycznie lepiej jest zapytać o zdanie inne osoby niż siebie samą. Przynajmniej różne zdania. ;)
Już myślałam, że obawy Cię jakieś dopadły i Jadźkę chciałam podesłać. :angrywife

Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Hehehe... nie... od dłuższego czasu oboje jesteśmy pewnie... no ok w 90 % :D heheh ;)

ja tam lubie tym bardziej, że często dyskusje z ludzmi na różne tematy bywają baaardzo ciekawe :D
456
Kobietka Expert

To prawda.
Zauważyłam, że wiele długoletnich związków się rypie i to takich, w których nawet nie mowa o ślubie...Dziś kumpel zwierzył się, że prawdopodobnie czeka go rozstanie z ukochaną.

Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

dodam jeszcze że przede wszystkim szczerość w związku jest ważna
i poszanowanie wolności drugiej osoby...
Awatar użytkownika
Kochajaca.
Miła Kobietka

Post autor: Kochajaca. »

Kayira pisze:dodam jeszcze że przede wszystkim szczerość w związku jest ważna
i poszanowanie wolności drugiej osoby...
Zauważyłam, że niektóre babeczki wolą dopuszczać do sytuacji, w której facet musi się domyślać, o co im chodzi i nie stać ich na rozmowę wprost. Z kolei mężczyźni mają skłonność do przeczekania problemu i zamykania się w sobie. To nie służy związkowi.

Recepty jako takiej nie ma, bo każdy związek jest inny, bywają związki, w których ludzie nie są dopasowani charakterologicznie i to w tym tkwi problem. Generalnie, to zaufanie, szacunek oraz miłość - oto "recepta", ale jak się sprawdzi, zależy od indywidualnego przypadku.

Ja polecam szczerze "Sztukę zrywania" z Jenifer Aniston, tam właśnie jest pokazane, jak NIE postępować z ukochaną osobą, bo czas nigdy nie zawraca, a późniejszych błędów niekiedy nie da się naprawić.
konfirmata
Jestem tu nowa :)

Post autor: konfirmata »

Recepta? Dwoje kochających się ludzi, którzy nie mają przed sobą tajemnic, o wszystkim ze sobą rozmawiają, całkowicie sobie ufają i chcą ze sobą spędzić całe życie.
Wysokiej jakości beton w Katowicach
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

czy kasa ma znaczenie w udanym związku ??
że np jej brak się na nim odbije ??
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Zdecydowanie ;)
Brak jej powoduje tak samo problemy jak i jej nadmiar.Obie te skrajnosci potrafia zburzyc to co wydaje nam sie trawlym zwiazkiem.Jednak w pierwszym przypadku jest tez ta mozliwnsc wspolnego wspierania i poglebienia uczucia.Wtedy zwiazek przechodzac probe taka i staje sie stabilniejszy i glebszy.niestety jesli trwa to dluzszy czas to i taki zwiazek poddaje sie temu problemowi...i na nim odbija.
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

podbijam temat ;) mamy nowych Uytkowników ;)
może ktoś jeszcze sie wypowie
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Wiele zostalo tu powiedziane, ale mimo wszystko nie znaleziono magicznej recepty
na super udany zwiazek oparty na wiecznej bliskosci , serdecznosci , zaufaniu i milosci.
Wydawac by sie moglo , ze to nic trudnego skoro ludzi lacza wiezy uczuciowe i przyjacielskie.
A jednak, mimo naszych staran cos jest nie tak i cos szwankuje w naszym zwiazku.
Jedno jest pewne ,nie ma takiej recepty lub szablonu wg ktorego bysmy mogli postepowac i miec gwarancje dozywotnia na wspaniale i niczym nie zmacone szczescie.
Niestety nie ma tak dobrze.
Kazdy zwiazek tworza ludzie o roznych konstrukcjach psychiki i osobowosci, wiec wszystko
zdarzyc sie przeciez moze w takim zwiazku.
Kompromis i kompromis na prawie kazdym kroku i w kazdym momencie funkcjonowania
zwiazku moze dopomagac, w przezwyciezaniu roznych trudnych i skomplikowanych sytuacji zyciowych.
Ale czy to wystarczy do pokonania powanych huraganow i burz ktore najczesciej rozwalaja te krucha budowle jaka jest nasz zwiazek?
Wiekszosc ludzi, probuje tworzyc ten udany zwiazek wierzac , ze im sie ta trudna sztuka cementowaniu i budowania ,uda . :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Ostatnio się przekonałam że sam fakt że facet zarobi mniej kasy niż kobieta może powodować jakieś niedomówienia
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

rozmowy, szczerość, uśmiech, dbanie o siebie wzajemnie- o miłość
ODPOWIEDZ