pytanie o tabletki

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
patka1991
Jestem tu nowa :)

pytanie o tabletki

Post autor: patka1991 »

Witam
Opisze jak wyglada sytuaja I prosze powiedzcie mi co najlepiej zrobic.
Aktualnie mam spirale. Wczoraj tj.12.09.17 powinnam dostac miesiaczke.
Idealnie bo 18.09.17 jade na tydzien na urlop.
Niestety misiaczki narazie nie ma I oznak jej tez nie. Zazwyczaj mam regularnie chociaz zdarzalo sie z chwilowym opoznieniem.
Nie chce dostac miesiaczki na urlopie a wiec. Jezeli nie dostanie jej dzisiaj/jutro zaczne paniokwac, ze bede ja miala w trakcie urlopu.
Zamowilam tabletki antykoncepcyjne. Maja przyjsc jutro.
Nie wiem czy nie za pozno o tym pomysalam.
Wiiec teraz nie wiem co robic. Czy jesli do jutra nie dostane miesiaczki czy moge zaczac je brac jutro aby ja opoznic I czy ewentualnie powinno to zadzialac?
Czy mozliwe ze I tak ja dostane zanim tabletki zaczna dzialac I wogole?
Nie chodzi mi o antykoncepcje bo mam spirale. W ciazy nie jestem. Chodzi mi tylko o to zebym nie miala jej na tym urlopie. Bardzo mi zalezy. Doradzcie czy powinnam zaczac tabletki od jutra czy co powinnam zrobic.
Dziekuje bardzo za odpowiedzi
elwira321
Miła Kobietka

Re: pytanie o tabletki

Post autor: elwira321 »

To pytanie zdecydowanie do ginekologa. Na Twoim miejscu wybrałabym się do niego na wizytę
hej naturalne piekno :D
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Ale nie mozesz miec spirali i przyjmowac lekow.. w ogole jak to sobie zamowolas... przeciez one sa na recepte
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
bojowniczka
Fajna Kobietka

Post autor: bojowniczka »

spirala i tabletki? zdecydowanie zle polaczenie... i tez jestem ciekawa co za podrobe zamowilas skoro odpowiednie tabletki antykoncepcyjne sa na recepte... ja biore np belare i tez sprawdzalam czy da sie zamowic na necie i bez recepty ani rusz... ja bym zostawila jak jest a na wyjazd wziela tampony i tyle
ODPOWIEDZ